Mariolu, Ewelinko, Jurku chyba macie rację, poczytałam dokładnie o tych powojnikach, porównałam zdjęcia i też mi się wydaje, że to jednak Proteus. Za tą nazwą przemawia choćby fakt, że jego pierwsze kwiaty w zeszłym roku były pojedyncze, a Teshio ponoć zawsze ma kwiaty pełne. No i te zewnętrzne płatki dużo większe od pozostałych... Dziękuję wam za identyfikację
Martuś roślinki szaleją to prawda, dzisiaj wczoraj i dzisiaj wreszcie dostały wody deszczowej, więc mam nadzieję, że jeszcze bardziej się postarają...
Dominisiu może ciekawskie są
Ewuniu ewarost ze skrzynek można zrobić wiele ciekawych rzeczy, pochwal się co wymyśliłaś. Pełnikowi zapowiedziałam z góry, że to ostatnia przeprowadzka, więc wybór należy do niego, chyba się wystraszył eksmisji
Aniu anabuko uwielbiam czuć podczas obchodów ogrodu zapach kwiatów, nic więc dziwnego, że goździki znalazły się wysoko na liście ulubionych
Aniu Ann myślałam, że w miksie to raczej same włoskie będą, ale cena 5 zł była bardzo atrakcyjna. Tymczasem dwa to pełne, kolejny chyba Viola, więc tym bardziej się cieszę. Uśmiechy Pana Boga będę teraz sadzić bez końca
Ewelinko piwonia na żywo jeszcze ładniejsza, to Sarah Bernhardt. Ja od zeszłego roku planowałam coś wykombinować ze skrzynek, więc też w sumie niedawno

Dzwonków i goździków mam jeszcze więcej
Iwonko 1 ostróżek jeszcze bym dokupiła, dzwonki też ciągle skupuję choć mam już przeróżne

Ja ciągle sobie obiecuję, że będę robić więcej zdjęć perspektyw, bo wtedy można zobaczyć co przesadzić, dosadzić itp., a jak przychodzi co do czego to robię same portreciki

Szałwia muszkatałowa powiedziałabym, że jest średnia, coś takiego jak floksy wiechowate.
Kasiu dziękuję. Z tymi chciejstwami to ja wiem, że forum stanowi naszą zgubę, chodzimy po innych ogrodach i wciąż dopisujemy kolejne "muszę mieć"
Ewuniu ewka na ostróżki warto poczekać. Moim dokuczył bardzo śnieg, bałam się, że nic z nich w tym roku nie będzie, a one jednak dały radę.
Elwi dziękuję bardzo, niby wszystko robimy dla siebie, ale jednak to miło, gdy i innym się podoba

Skrzynki dostawaliśmy razem z jabłkami, gdy była ta akcja w zeszłym i poprzednim roku. Też mi się spodobało to stwierdzenie o uśmiechach, czuję się rozgrzeszona z kolejnych chciejstw
ciąg dalszy poniżej