Nowe życie w starej chatce cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nowe życie w starej chatce cz.II

Post »

Jaki śliczny ten powojnik z pierwszego zdjęcia ;:63 Kasiu zakupy z pewnością będzie widać tylko jak się zadomowią. Róże to najpiękniej kwitną od 3 roku. Ciekawe to ziółko, ale pewnie na zimę musisz wziąć do domu :D
Ślimaki widzę w całej Polsce grasują ;:14
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, oglądam Twoje zdjęcia i jestem zachwycona tyloma rzeczami! ;:180 bo i metamorfoza ogrodu i budynku, koty śliczne i rośliny, dekoracje. Pomysł z płytami udekorowanymi wzorem super ;:215 . Nie będzie się wycierał ten spray? W sumie nawet jak się wytrze miejscami to nie szkodzi, nabierze klimatu i szlachetności. Jesteś bardzo pracowita i pomysłowa. W tak krótkim czasie tyle dokonaliście! a sezon dopiero się rozkręca ;:224
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu super, że roślinki tak dzielnie się spisują, niech i tobie sprawiają tyle samo radości co mnie ;:333
Kolejne metamorfozy robią wrażenie, a już najbardziej część frontowa domu ;:433 Ogród przepiękny i tyle w nim moich ulubionych niebieskości ;:173 Pillu cudny, mam go już jakiś czas, ale jeszcze nigdy nie dane mi było widzieć jego pełnych kwiatów ;:185
Em przeglądał ze mną twój wątek i na widok łąki za domem pyta " i to wszystko też mają zamiar obsadzić? :shock: " ;:306
Pomysł z płytami super, widziałam takie robione z betonu i odciśniętą w nich firanką, ale twoje o wiele bardziej mi się podobają ;:215 Takie płyty i u mnie leżą, więc jak pozwolisz odgapię :wink:
A skąd wytrzasnęłaś tę szpulę? Męczę ema od dawna o taką ;:224
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, Twoje metamorfozy zwalają z nóg. ;:oj
O szpulowym stoliczku albo choć jakimś elemencie ogrodowym marzę od dawna, ale nie wiem, chyba z innym mężem. Mój nie chce mi po coś takiego jechać, przywieźć, nie ma gadania. A pewnie lepszy byłby stolik niż ten obleśny plastikowy, który jest w tej chwili. Kiedyś jednak może się uda.

Wspaniały też pomysł z deską i wystawą staroci. Naprawdę inspirujesz non stop. ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kasiu ale z Ciebie pomysłowa kobieta z duszą artysty. ;:180
Płyty z firanki wyglądają fenomenalnie! Nawet przez chwilę myślałam "też zrobię" ale do mojego stoliczka z ławeczką byłoby za pstrokato. No ale może kiedyś.... ;:224
Stolik ze szpulki i mnie by się przydał. Świetne pomysły. Brawo!
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Beatko dziękuję :)
Może kiedyś jak zrobimy spiżarnię, to będę mieć swoje dalie, na razie jest tam skład rupieci i tylko karp dalii tam brakuje ;:306

New dawn
Obrazek

Iwonko kupiłam biały spray i teraz wypróbuje jak wygląda z białym ;:215
Na targach ludzi tłum, jeszcze tyle to chyba nie było, goździki pięknie pachną, więc kupiłam do kącika z krzesełkami.

Obrazek

Marysiu no to z różami muszę jeszcze poczekać ;:65 bo to młodziki.
Ziółko musi być zimowane w domu, wzięłam z ciekawości, zobaczymy czy po ususzeniu będzie pachnieć borowikami :lol:

Obrazek

Małgosiu dziękuję. Na chwilę obecną Piilu to mój najpiękniejszy powojnik ;:167
Najwięcej mam w ogrodzie fioletów i ostatnio się przyłapałam, że znowu chciałam kupić fioletowe kwiaty ;:108
a propos łąki... Kto wie, może kiedyś ją też obsadzimy :;230
Szpule wyobraź sobie, ktoś wyrzucił do spalenia. Dobrze, że mój eM już nie wrzuca do pieca wszystkiego jak leci, tylko pyta się mnie czy chcę. Tak go wyszkoliłam :;230

Obrazek

Kasiu dziękuję :)
Wasze miłe słowa to miód na moje serce.

Obrazek

Monia dzięki ;:196
Te szpule opłaca się brać, bo drzewo jest grube i solidne, nie jedną zimę przetrzyma.
Może kiedyś Twój eM się zgodzi.

Obrazek

Aniu dziękuję. Teraz będę próbować z białym, w razie co to podmienię.

Obrazek

Dzisiaj też pada, ale to dobrze, bo w domu praca przy pokoju córki i nie mam wyrzutów sumienia.
Parzydło urosło tak wielkie, że na wiosnę muszę je ujarzmić.
Coś czuję, że na jesień będę już miała dużo swoich sadzonek z podziału :heja

Obrazek

Obrazek

Trawka znowu do koszenia, może w piątek ;:173
Chwasty też się proszą o wyrwanie ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kasiu podziwiam I podziwiam te twoje parzydlo. Jest imponujące. Jeszcze u nikigo takiego wielkiego nie widziałam.
Róże też piękne :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witam Kasiu wpadłam z rewizytą do Ciebie i muszę Ci powiedzieć, że to co zrobiłaś dom ogród jest wspaniałe. Przeglądałam Twój wątek i dałaś mi dużo energii i wiary, że można osiągnąć bardzo dużo. U ciebie jest wspaniale brawo wielkie gratulacje. Ja również będę do Ciebie zaglądała żeby podziwiać Twoją pracę rośliny i naładować baterie.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ja też planuję koszenie trawy na jutro ;:173 , rośnie jak na drożdżach ;:224 . Twoje parzydło faktycznie bardzo się rozrosło ;:333 . Nie mam tej byliny ale może kiedyś znajdę jej miejsc,e kto wie. Kompozycja doniczkowa pelargonii i ?? No właśnie co to jest lobelia ?? W każdym razie cudny kolorystyczny duet ;:167 . Moje klimaty ;:215 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu dziękuję, parzydło pewnie ma z dwadzieścia lat :?:
Róże to młodziki, ale i tak cieszą.

Alicjo dziękuję za miłe słowa, witaj w moich progach :)

Ewelinko tak, to lobelia, mam trzy kolory. Parzydło bardzo ładnie wygląda z tymi pióropuszami, a ile trzmieli na nim siedzi, całe są w pyłku, więc ładnie i pożytecznie za jednym zamachem :)

Różyczkowo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I inne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój kwiatuszek z Janem Pawłem II (pasuje do uroczystości) idzie sypać kwiatki:

Obrazek

Obrazek

A po kościele zapraszam na ciasto:

Obrazek

Miłego dnia :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu przepiękne to zestawienie. Obrazek

Obrazek

Córa śliczna, jaka duża dziewczynka. ;:oj Dokupujesz, sadzisz, a jak się zagęści, będziesz mieć zajęcie z przesadzaniem. :wink: Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak szybko te malutkie róże się rozrosną. U mnie w drugim i trzecim roku wszystkie już mają ciasno. Hortensja już tyle pędów ma, będzie sporo kwiatów. ;:215 Mam jednego Zebrinusa w lekkim cieniu i doskonale sobie radzi. Miłego świętowania. ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Córcia jaka ładna panienka. ;:108
Mój Jan Paweł na jesień zmieni miejscówkę bo aż go szkoda że nie kwitnie.Posadzilam go pod śliwą i chyba ma za dużo cienia.
Za ciacho dziękuję. Musiałam spróbować czy lepsze od mojego. Też mnie wczoraj podkusiło i zrobiłam z truskawkami.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Witaj, Kasiu. Zaintrygowała mnie owa "stara chatka", więc zajrzałam, żeby sparwdzic , cóż to takiego. Mma sentyment do starych domów, ponieważ nasz dom ma juz 147 lat i nadal służy naszej rodzinie - od 1910 roku, kiedy to kupił go mój pradziadek.
Wracając do Twojej chatki - cóż za urokliwe miejsce stworzyliście. Obejrzałam początkowe zdjęcia starych jabłonek i tego domu, i widzę , jaką pracę , determinację , pasje i serce w to włożyliście. Jest pięknie, podziwiam i jestem urzeczona.
Awatar użytkownika
karmenka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 22 sie 2014, o 12:48

Post »

Kasiu, u Ciebie cudnie jak zwasze. Przepiękne ujęcie córeczki z Janem Pawłem II. ;:63 Różyczki cudowne. Właściwie wszystko mi się podoba :D
A znasz może nazwę roślinki z drobnymi różowymi kwiatkami na długiej łodyżce? U Ciebie na drugim zdjęciu pod szałwią. Widuję ją w wielu ogrodach i sama ją od niedawna mam, ale nie znam jej nazwy, a lubię wiedzieć, co mi w ogrodzie rośnie :)
Pozdrawiam, Sylwia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu pięknie różyczki kwitną, a Twoja najważniejsza różyczka poważna dziewczynka ;:167 .
U mnie róże w większość starowały od zera i dopiero pierwsze zbierają się do kwitnienia :wink:
Parzydło też miałam po poprzednikach ogromne ale po przesadzeniu nie doszło do siebie a mija ładnych parę lat, więc może nie wykopuj parzydła bo straci na urodzie. Miłego weekendu Kasiu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”