ela151- dzięki Eluś, na pomidory nie mogę narzekać, pięknie teraz kwitną, nawet te w gruncie, ale nie wszystkie warzywa są takie wzorcowe, CEBULA z rozsady jakaś licha, OGÓRKI to już w ogóle, te chłody im nie służa i nie wiem czy coś w ogóle będzie, jedynie te w tunelu ładne, będę dosiewać ogórki i inne dyniowate to ostatni dzwonek

Super, że korale maja takie zaszczytne miejsce, ciekawa jestem jak będą owocować u Ciebie ?
Agnieszka1234, GrazynaW- dziękie
iwek- polecam żywokost, nie ma chyba lepszego nawozu ekologicznego pod pomidory niż żywokost, ja nawoże nim już od 2 tygodni, pomidory kwitną jak szalone. Zaraz po posadzeniu dla wzmocnienia podlewałam je gnojówką z pokrzywy, zawiera ona duże pokłady Azotu, pomidory się wzmocniły, zrobiły się piękne, krępe i zielone, natomiast teraz już podlewam żywokostem, który dzięki dużej zawartości potasu, inicjuje tworzenie się kwiatów, dlatego pomidory kwitną teraz jak szalone, hhmmm

muszę pomyśleć o kolejnych krzyżówkach
Ebabka-czosnek rzeczywiście u mnie jest ładny, chodź na wielkie plony nie liczę, posadziłam go raczej dla wytestowania, myślę że do pierwszych kiszeniaków cosik zbiorę

W tunelu do tej pory miałam rozsadę jarmużu, już rośnie w gruncie, chodź z braku czasu i tak go wysadziłam za późno, reszta rozsad to w doniczkach 10 buraki liściowe- kolorowe, no i kwiaty w tej chwili zostały tylko byliny, które muszę rozpikować, tylko kiedy znaleźć na to czas
BobejGS- koper u mnie fatalny, wszystko właściwie wyrzuciłam, ale w tunelu wysiałam 3 tygodnie temu, i jakoś daje radę, reszta wysiana w ogórkach, wiec może cosik się doczekam

Taki miszmasz jest bardzo potrzebny, nie ma innej możliwości by zrozumieć potrzeby warzyw czy w ogóle roślin jeśli się nie testuje samemu, książka czy studia w tym nie pomogą

A ja z ogórkami mam mega problem, jeśli się nie ociepli to nie wiem czy cokolwiek będzie do zbierania
tencia- Teresko, nie zaprzeczę że ogrodnictwo a w szczególności warzywnictwo to moja pasja, daje mi wiele inspiracji, teraz jestem na etapie warzyw w kosmetyce i pielęgnacji cery, bo kosmetyki to mój 2 fis

a co do Korali, ja je zawsze prowadziłam na 1 pęd, dzięki temu grona były dłuższe, a na nich było więcej owoców