Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Annes 77 pisze: Ja jak wpadam na działkę to najpierw robię obchód,a potem aparat i strzelam foty,uwielbiam ;:333
Hah Aniu! To jednak się różnimy... bo ja to od razu z aparatem robię obchód. ;:306 A potem drugi i jeszcze trzeci... i tak w koło. Latam po tej swojej działeczce jak opętana.
Jakie nam zaserwowałaś widoki! ;:oj
Szałwia na tle przywrotnika wygląda obłędnie. ;:215
Winchester nieźle cudaczny ma ten kwiat. ;:oj Ciekawe czy jeszcze jakiś trafi się równie ciekawy?
A Veilchenblau obiecuje taki spektakl, że już mam wykupiony bilet na niego w pierwszym rzędzie i niecierpliwie przebieram nogami kiedy się rozpocznie. ;:65
Aniu wyściskaj Gabi i udanego działeczkowania Wam jutro życzę.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Winchester robi wrażenie, tak czarodziejsko wygląda ta dwu kolorowość! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Veilchenblau ależ szykuje przedstawienie ;:oj Chociaż u Ciebie popatrzę, bo u mnie w tym roku będzie skromnie. Dużo pędów musiałam wyciąć, bo przemarzły, a te które zostały też jakieś liche.
A jak tam czosnki Giga bo moje na takowe jakoś nie wyglądają :roll:
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Patrzę na Twojego Kardynała i zastanawiam się co Ty z nim robisz, że stoi na baczność. Ja mam dwa i oba pokładają się po wszystkim w okolicy :twisted:
Byłam wczoraj u Kamili :heja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Na widoki pięknych róż byłam przygotowana, ale tyle cudnych piwonii, gożdzików i innych śliczności to się nie spodziewałam :wink: Drewniana balia super, niestety nigdzie nie moge takiej dostać ;:185
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, podzielam Twoją ekscytację każdym nowym pąkiem. Filozoficznie patrząc na sprawę, to należy się cieszyć, że mamy radość z takich właśnie rzeczy. Oby nam nigdy tego entuzjazmu nie zabrakło ;:172 .
Twój ogród zachwyca i w dodatku robisz mu takie piękne zdjęcia na tych swoich obchodach :D . Ja mam tak zapuszczone rabatki, że najpierw jest obchód, potem ciężkie westchnienie, potem ciężka praca, potem zdjęcia, jak starczy sił :lol: .
Piwonia przepiękna, no i oczywiście te róże! ;:138
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Poleciały do przodu Twoje panienki ;:138 U mnie dopiero jedna pokazała kwiatek, ale teraz będzie już szybciej. Przy tylu pięknościach trudno zdecydować, której najpierw strzelić fotkę. Dlatego ja obchód robię kilkukrotnie ;:306 Eyes For You jest cudowna w tym pąku. Czekam na swoją, ale mam ją z patyczka i chyba oberwę pączka, żeby się nie męczyła.
Pięknie kwitną Ci różyczki i nie tylko ;:63 Z przyjemnością zaglądam do Twojego ogrodu. teraz szczególnie na różaną ucztę.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Annes 77 Twoje zdjęcia cudne Charles Austin to mnie zauroczyła ten kolor ;:138 chciałam zapytać czy ty róże podsypujesz korą??
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, ciekawa jestem czy udało Ci się dzisiaj odwiedzić działeczkę ... Róże cudnie wystartowały ;:108 Z ciekawością oglądam Gertrude Jeckyll, Winchester, Charlesy i inne, których nie mam. CPM zakupiłam w tym roku, ale to taka miernota, że szkoda gadać :( Ach, kiedy moja mnie obdarzy takim kwiatem jak Twoja? ;:65 Cudności ;:215
Fantastycznie wygląda balia z nasadzeniami ;:180
Aniu, przypomniałam sobie jeszcze o Twoim Goteo - pisałaś, że okres ważności w tym roku się kończy... Jesteś pewna? Bo wiesz, od tej daty, wybitej na opakowaniu liczy się 2-3 lata... ;:224 Co ja się naszukałam daty ważności na swojej ;:306
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Winchester wygrywa w galerii "dziwaczków" - dwie połówki w jednym kwiecie, fajny dziwaczek :D Twój Charles jakby bardziej intesywnie pomarańczowy niż mój... Chociaż pewnie kolor rozjaśni się wraz z rozkwitaniem.

Od razu widać, że Gabi jest stworzona do wylegiwania się ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Miałaś rację mój Artemis wystrzeliła kwiatem ;:138 . Co prawda jest miniaturowy na razie ale mam nadzieję, że szybko urośnie :lol: . Mam jedną różę, białą angielkę NN która w zeszłym roku też miała takie przebarwienia dlatego sądzę ,że to Winchester ;:108 . Odmianowego z resztą też mam ;:224 . Pięknie kwitną Ci róże a Veilchenblau zapowiada się bajecznie :heja . Też mam ale musiałam wioną przesadzić więc jest malutki ;:173 . Gabi fanie się uśmiecha :lol: . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Aniu :wit ja się też nie mogę doczekać pierwszych kwiatów :D
Jestem ciekawa czy podoba Ci się Olivka :D
CPM na tym zdjęciu cudowna. ;:180
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W niedzielę zaciągnęłam mojego M na działkę,no jak tu nie jechać skoro trwa czerwiec i muszę być na bieżąco ,kiedy róże z dnia na dzień się rozwijają. Od kiedy w domu pojawiła się kamerka,na którą mój M długo czekał nagle jeździ ze mną bez słowa i nagrywa naturę,a ja cieszę się,bo nagrywa mi róże i byliny ;:108 Wyjątkowo niezłe przedstawienie mieliśmy jak samiec dosiadał samicę żabę i tak się darł,gonił ją, a ta uciekała.Niezły film mamy z randkowania ;:oj
Najpierw podjechaliśmy na giełdę,a tam szaleństwo zakupowe. Ludzie dosłownie szaleją przy stoiskach z zielonymi roślinami,a jednoroczne schodzą na pniu. Kupiłam sobie tylko jedną trawkę pokręconą. Niestety pan sprzedający nazwy nie znał,ale na pewno ktoś z Was mi pomoże w rozpoznaniu? Z piątku na sobotę w nocy znów solidnie popadało. Już jakiś czas jestem zwolniona z podlewania co mnie bardzo cieszy ;:303

Kasiu ona uwielbia się wygrzewać w słońcu,a na hasło: działeczka kręci głową w obie strony...uwielbia tak jak jej pani:)

Obrazek

Soniu te trzy byliny wprost pasują do siebie i tworzą niezły obraz,który do mnie przemawia ;:224
Czasem coś mi się uda,robię fotkę,ale dopiero w domu na ekranie patrzę jak to wygląda.
Garden of Roses bardzo lubię i podziwiam. Ma wspaniałe kwiaty.

nn

Obrazek

Aneczko ja też latam z aparatem,czasem sąsiedzi dziwnie na mnie patrzą,ale ja robię swoje ;:108
Jak jest słońce to już w ogóle,są doświetlone i bardziej mi się podobają.
Potem biorę się za chwasty i wycinanie suchych badyli po tulipanach.
Woda z nieba robi za nas kawał roboty,można się spokojnie zrelaksować,a nie latać z wężami i konewkami.
Aniu szałwia z przywrotnikiem fajnie kontrastuje to prawda:) Veilcheblau wybucha powoli,ale czekam na spektakl...Gabi wyściskana,teraz chrapie śpioch jeden...

Purple Lodge

Obrazek

Basiu Winchester mam kilka lat,ale takiego dziwaka jeszcze nie miałam. Jak z daleka zobaczyłam to aż podbiegłam co ja tam posadziłam?

Obrazek

Wiolu moja V to jakiś potwór różany,muszę ją dosłownie poskramiać. Twoja na pewno szybko nadrobi,a jeszcze po przycięciu to dopiero dostanie powera.
Czosnki giga okazały się u mnie w 100% gigantyczne. W rzeczywistości są takie jakie powinny być i jakie widniały na etykietach. Obawiałam się,że nie wyrosną albo,że będą zwykłe. Naprawdę są wielkości piłki i wciąż kwitną. Z tego co pamiętam swoje kupowałaś na all?

Garden of Roses

Obrazek

Aniu Cardinal rzeczywiście w pionie:) A może ja nie wiem,ale moja mamcia mogła podwiązać krzaka? Jutro podjadę na działkę to przyuważę co on taki prosty?
Byłaś u Kamili? Ciekawe co kupiłaś? Ja bym z pustą ręką nie wyszła. Zazdroszczę tej wizyty,zobaczyć na własne oczy tyle cudeniek...

Agnes Schilinger

Obrazek

Małgosiu to dopiero się zaczyna mam nadzieję:) Piwonie słabo w tym roku zakwitły,nie wiem co jest tego przyczyną. Na jedną czekam już kilka lat,a ona ni w ząb nie chce zakwitnąć:(
Ta drewniana balia 5 zł kosztowała,służy trochę,ale rozpada się. Będzie trzeba ją skleić.

Rosarium Uetersen na pniu

Obrazek

Kasiu otóż to:) cieszę się z każdego pąka,choćby jednego.
Mam dużą pomoc od mojej mamci,sama nie ogarnęłabym chwastów,nie ma szans.
Masz cudny kawałek ziemi i wiesz czego Ci kochana zazdraszczam? Tego,że możesz spokojnie spać i budzić się rankiem. Ja niestety na działce spać nie mogę.

Obrazek

Iwonko aparat będzie gorący jak tylko zaczną panny różane kwitnąć ;:215
A Jalitah to każdy płatek sfotografuję, do tej pory u Ciebie ją podziwiałam,a teraz sama ją mam.
Eyes ma cudne kwiaty,uwielbiam ją.

Jalitah ;:65

Obrazek

Alicja mam tylko jedną rabatkę różaną podsypaną korą,reszta sama sobie radzi.
Charles Austin od lat ze mną,a zapach cudny.

Obrazek

Elwi dziś nie byłam,ale jutro postaram się pojechać. Przez trzy dni na pewno się dużo zmieniło ;:65
CPM masz młodziutka,a jak wiadomo angielka po trzech latach pokazuje prawdziwe swe oblicze.
Moja młodziutka Olivia też mnie nie zachwyciła tak jakbym sobie tego życzyła. No ale przecież ona młodzik to spokojnie poczekam. Jakiegoś smoczka a nie kwiat pokazała.
Goteo niestety ma datę wybitą styczeń 2015,tak więc do stycznia 2018 trwa. Napisałam do sprzedawcy,a on na to,że po upływie terminu to preparat jeszcze pół roku działa.
Wiem jedno,że już u niego nie kupię,a następne zakupy to będzie najpierw pytanie o termin,a potem kupno. Człowiek uczy się całe życie.

Gertrude J

Obrazek

Ann85 Charles na początku kolor orange, a po trzech dniach blednie i różowieje. Potem na krzewie są i pomarańcze i landrynki,ciekawa róża.
Gabi to leniwiec kochany,uwielbia wylegiwanie i pieszczoty :D

Charles Austin tu zaróżowił się

Obrazek

Ewelina super,że Artemis pokazał kwiat,ale to radość:) Zobaczysz jak on szybko rośnie.
Gabi to pocieszny pies,rozbawia nas czasem do łez,a pozycje podczas spania są mega zabawne.

Perennial Blue

Obrazek

Samiec robi obczajkę...

Obrazek

Pompadoure pokazała swoje lico

Obrazek

Za nią biegnie Garden of Roses

Obrazek

Moje marzenie na razie nie wygląda...ale spokojnie ma czas,na razie smoczek ;:306 Olivia Rose

Obrazek

Bardzo kontrowersyjna róża,podobno ma paseczki,no zobaczymy,czy u mnie się sprawdzi? Marc chagall...

Obrazek

A tu Dolce Vita,już się cieszę,jaka energia z niej bije...

Obrazek

W podobnej kolorystyce CPM w pąku

Obrazek

Obrazek

Lavender Ice

Obrazek

Eyes z goździkami miodzio

Obrazek

Stephanie baronnie zu Gutennberg z białym goździkiem

Obrazek

Young Lycidas młoda jeszcze i mała,ale sporo ma pąków

Obrazek

Szałwia trio kwitnie

Obrazek

Nowa trawka,niestety nie znam odmiany

Obrazek

Ostróżkowo

Obrazek

Obrazek

Czarnuszka z szałwią

Obrazek

Dzwonek od Tolinki dziękuję ;:196

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pięknie ostróżkowo się porobiło Aniu. Uwielbiam te rośliny, bo dają niesamowity efekt w ogrodzie. Trawkę już gdzieś taką widziałam, ale nie pamiętam nazwy. Rosła przy oczku. Ładniutka. :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu ale czarujesz. Normalnie serce mi szybciej bije, gdy oglądam różane zdjęcia. ;:167
Dziś pojęłam decyzję o dokupieniu wiosną trzeciej Lavender Ice. Dopiero w tym roku całkiem mnie okręciła wokół paluszka.
Czekam na kontrowejsyjnego Mareczka. O mały włos go nie kupiłam. Jednak bałam się tych paseczków. Będę oglądać u Ciebie.
V już zachwyca a co to będzie jak rozkwitnie na dobre. ;:oj
Pięknie Aniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”