W niedzielę zaciągnęłam mojego M na działkę,no jak tu nie jechać skoro trwa czerwiec i muszę być na bieżąco ,kiedy róże z dnia na dzień się rozwijają. Od kiedy w domu pojawiła się kamerka,na którą mój M długo czekał nagle jeździ ze mną bez słowa i nagrywa naturę,a ja cieszę się,bo nagrywa mi róże i byliny

Wyjątkowo niezłe przedstawienie mieliśmy jak samiec dosiadał samicę żabę i tak się darł,gonił ją, a ta uciekała.Niezły film mamy z randkowania
Najpierw podjechaliśmy na giełdę,a tam szaleństwo zakupowe. Ludzie dosłownie szaleją przy stoiskach z zielonymi roślinami,a jednoroczne schodzą na pniu. Kupiłam sobie tylko jedną trawkę pokręconą. Niestety pan sprzedający nazwy nie znał,ale na pewno ktoś z Was mi pomoże w rozpoznaniu? Z piątku na sobotę w nocy znów solidnie popadało. Już jakiś czas jestem zwolniona z podlewania co mnie bardzo cieszy
Kasiu ona uwielbia się wygrzewać w słońcu,a na hasło: działeczka kręci głową w obie strony...uwielbia tak jak jej pani:)
Soniu te trzy byliny wprost pasują do siebie i tworzą niezły obraz,który do mnie przemawia
Czasem coś mi się uda,robię fotkę,ale dopiero w domu na ekranie patrzę jak to wygląda.
Garden of Roses bardzo lubię i podziwiam. Ma wspaniałe kwiaty.
nn
Aneczko ja też latam z aparatem,czasem sąsiedzi dziwnie na mnie patrzą,ale ja robię swoje
Jak jest słońce to już w ogóle,są doświetlone i bardziej mi się podobają.
Potem biorę się za chwasty i wycinanie suchych badyli po tulipanach.
Woda z nieba robi za nas kawał roboty,można się spokojnie zrelaksować,a nie latać z wężami i konewkami.
Aniu szałwia z przywrotnikiem fajnie kontrastuje to prawda:) Veilcheblau wybucha powoli,ale czekam na spektakl...Gabi wyściskana,teraz chrapie śpioch jeden...
Purple Lodge
Basiu Winchester mam kilka lat,ale takiego dziwaka jeszcze nie miałam. Jak z daleka zobaczyłam to aż podbiegłam co ja tam posadziłam?
Wiolu moja V to jakiś potwór różany,muszę ją dosłownie poskramiać. Twoja na pewno szybko nadrobi,a jeszcze po przycięciu to dopiero dostanie powera.
Czosnki giga okazały się u mnie w 100% gigantyczne. W rzeczywistości są takie jakie powinny być i jakie widniały na etykietach. Obawiałam się,że nie wyrosną albo,że będą zwykłe. Naprawdę są wielkości piłki i wciąż kwitną. Z tego co pamiętam swoje kupowałaś na all?
Garden of Roses
Aniu Cardinal rzeczywiście w pionie:) A może ja nie wiem,ale moja mamcia mogła podwiązać krzaka? Jutro podjadę na działkę to przyuważę co on taki prosty?
Byłaś u Kamili? Ciekawe co kupiłaś? Ja bym z pustą ręką nie wyszła. Zazdroszczę tej wizyty,zobaczyć na własne oczy tyle cudeniek...
Agnes Schilinger
Małgosiu to dopiero się zaczyna mam nadzieję:) Piwonie słabo w tym roku zakwitły,nie wiem co jest tego przyczyną. Na jedną czekam już kilka lat,a ona ni w ząb nie chce zakwitnąć:(
Ta drewniana balia 5 zł kosztowała,służy trochę,ale rozpada się. Będzie trzeba ją skleić.
Rosarium Uetersen na pniu
Kasiu otóż to:) cieszę się z każdego pąka,choćby jednego.
Mam dużą pomoc od mojej mamci,sama nie ogarnęłabym chwastów,nie ma szans.
Masz cudny kawałek ziemi i wiesz czego Ci kochana zazdraszczam? Tego,że możesz spokojnie spać i budzić się rankiem. Ja niestety na działce spać nie mogę.
Iwonko aparat będzie gorący jak tylko zaczną panny różane kwitnąć
A Jalitah to każdy płatek sfotografuję, do tej pory u Ciebie ją podziwiałam,a teraz sama ją mam.
Eyes ma cudne kwiaty,uwielbiam ją.
Jalitah
Alicja mam tylko jedną rabatkę różaną podsypaną korą,reszta sama sobie radzi.
Charles Austin od lat ze mną,a zapach cudny.
Elwi dziś nie byłam,ale jutro postaram się pojechać. Przez trzy dni na pewno się dużo zmieniło
CPM masz młodziutka,a jak wiadomo angielka po trzech latach pokazuje prawdziwe swe oblicze.
Moja młodziutka Olivia też mnie nie zachwyciła tak jakbym sobie tego życzyła. No ale przecież ona młodzik to spokojnie poczekam. Jakiegoś smoczka a nie kwiat pokazała.
Goteo niestety ma datę wybitą styczeń 2015,tak więc do stycznia 2018 trwa. Napisałam do sprzedawcy,a on na to,że po upływie terminu to preparat jeszcze pół roku działa.
Wiem jedno,że już u niego nie kupię,a następne zakupy to będzie najpierw pytanie o termin,a potem kupno. Człowiek uczy się całe życie.
Gertrude J
Ann85 Charles na początku kolor orange, a po trzech dniach blednie i różowieje. Potem na krzewie są i pomarańcze i landrynki,ciekawa róża.
Gabi to leniwiec kochany,uwielbia wylegiwanie i pieszczoty
Charles Austin tu zaróżowił się
Ewelina super,że Artemis pokazał kwiat,ale to radość:) Zobaczysz jak on szybko rośnie.
Gabi to pocieszny pies,rozbawia nas czasem do łez,a pozycje podczas spania są mega zabawne.
Perennial Blue
Samiec robi
obczajkę...
Pompadoure pokazała swoje lico
Za nią biegnie Garden of Roses
Moje marzenie na razie nie wygląda...ale spokojnie ma czas,na razie smoczek

Olivia Rose
Bardzo kontrowersyjna róża,podobno ma paseczki,no zobaczymy,czy u mnie się sprawdzi? Marc chagall...
A tu Dolce Vita,już się cieszę,jaka energia z niej bije...
W podobnej kolorystyce CPM w pąku
Lavender Ice
Eyes z goździkami miodzio
Stephanie baronnie zu Gutennberg z białym goździkiem
Young Lycidas młoda jeszcze i mała,ale sporo ma pąków
Szałwia trio kwitnie
Nowa trawka,niestety nie znam odmiany
Ostróżkowo
Czarnuszka z szałwią
Dzwonek od Tolinki dziękuję
Miłego wieczoru...