Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Ale masz kolorków na swojej działeczce ;:138 Czy ta sliczna biała róża to Chopin ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam. ;:128

Emilko..różyczki pomalutku rozkręcają się, choć ciągle są dwie na których mi bardzo zależy a one ;:222

Basiu...sama jestem zaskoczona moimi naparstnicami, nie żałowałam im w tym roku papu, choć co rok dostają. :roll:

Mariuszu...zgadłeś, ta biała róża kupowana w ciemno okazała się być pnącą i...mam teraz kłopot. :wink: Miejsce gdzie posadziłam zupełnie mi nie pasuje na pnącą. Przesadzać żal bo tak ładnie już rośnie. ;:306

Iwonko...trawniczek mnie odpowiada, mojemu eMowi ;:185 . Oczywiście dostał nawozu i teraz co tydzień trzeba kosić stąd niezadowolenie eMa. ;:306

Joasiu..dziękuję , formowanie iglaczków to już robota eMa. ;:oj . Niektórym się nie podobają formowane, ale to także dla ich zdrowotności :;230 , inaczej światło nie dochodzi i w środku się robią łyse. :wink:

Aniu...póki co nie jestem aż tak zakręcona różano dlatego u mnie większość NN. Gdy zakwitną te z nazwami oczywiście będę podawała. :D . Niemniej dziękuję za pochwały. ;:168

Moniko.
..ta biała także mi się podoba, rozkręca się coraz bardziej..żałuję że przez następne kilka dni nie będzie mnie na działce i nie zobaczę jej w pełnej krasie. :wink:

Lucynko...lelijka jeszcze kwitnie , lilipucik ale ładny. ;:oj . Bardzo jestem ciekawa czy z niej coś wyrośnie w przyszłym roku. ;:224

Bożenko..oj różyczki w tym roku odczuły zimę a raczej te wiosenne przymrozki. :wink: Całe szczęście że cięcie prawie do kopczyka szybko nadrobiły. Niemniej jak wyżej napisałam są jeszcze dwie które nie mogą się zdecydować..rosnąć czy odejść ;:170

Elu..lilijka wszystko ma i to na swoim miejscu. ;:306 . Czegoś jednak zabrakło...nóżki, przynajmniej mam pewność że mi nie ucieknie. :;230

CDN.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu..opuściłam moją działeczkę, ale na krótko..na dłużej nie wytrzymam. :;230 . Mam nadzieję że i ty pomalutku uporasz się z zaległościami a do tego potrzebna pogoda..życzę więc ;:3

Iwciu..tak teraz nastał czas różany, owszem coraz więcej różyczek albo już kwitnie albo się zbiera do kwitnienia. ;:128 Co do iryska..koniecznie muszę go przesadzić. Także myślałam że to będzie malutki irysek, okazał się wielkim dorodnym irysem a jak na takiego ma tam za mało miejsca. ;:306

Aniu.
..także czekam ;:65 na te nowo zakupione, jedna lada moment powinna zakwitnąć. Druga coś jej nie spieszno, a trzecia zareklamowana. :wink:

Seba..dziękuję za pochwały , i ty doczekasz się starszych okazów, czas szybko leci. ;:oj

Karolinko..jak wyżej napisałam u mnie większość róż to NN. Kupowałam także z nazwami, ale nazwy gdzieś uleciały ;:131 . Wiem tylko że to wielkokwiatowa. ;:108

Po raz pierwszy zakwitła u mnie piwonia, choć jednym kwiatkiem to i tak się cieszę. :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu, piękna piwonia! ;:167 A co to za róża, ta pomarańczowa/morelowa?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu...ta róża to NN, kupiona w szkółce...było napisane tylko angielska. ;:128 . Trzy razy już zmieniała miejsce, nie do zdarcia. :;230
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Tak, mnie tez ta morelowa zachwyca ;:173 I nie szkodzi, że nn, ważniejsze od nazwy jest to, ze ładna i zdrowa :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu śliczna róża ;:167 ale pięknie kwitnie Ci żylistek. Mam dwie odmiany, jednak żaden nie ma takiego kwiecia może dlatego że moje rosną w cieniu i w półcieniu :D Jeszcze do odrobienia się daleko przy moim ogrodzie i różnorodności nie jest to takie proste. Poza tym po obu bokach mam działki trawiasto - chwastowe więc jak nie przełażą przez siatkę to sieją się, bo wiatry u mnie wieją ;:223 Wracaj na działkę, bo ten czas tak krótko trwa ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Żylistek cudnie wybielony kwieciem! ;:138
A różyczki tak pięknie rozkwitły, taką ilością kwiecia, że dech zapiera. ;:215
Piękne lato w Twoim ogrodzie, Zuziu! ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Przepiękne róże, a te białe kwiatuszki urocze.

Ja akurat lubię formowane iglaki. I zgadzam się, że po cięciu wygląda lepiej, mniej mają brązowych igieł, nie łysieją tak bardzo.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu piękna różyczka! Ale może już zostanie w tym miejscu? ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu żylistek znalazł się na mojej liście chciejstw, tak pięknie ten Twój kwitnie :wink: Róże również cudo, jak jadę z dzieciakami do szkoły to mijam cudną pnącą różę w żółtym kolorze, aż mnie kusi by ustać i zrobic jej zdjęcie tak pięknie kwitnie.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje żylistki przemarzły ,jednego mocno przycięłam i ładnie odbija a różowy ma mało kwiatów i liści ,też go będę musiała przyciąć aby znowu pięknie zakwitł ....
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Zuziu czy żylistek jest na pniu? Bardzo ciekawie wygląda. Mam jeszcze jedno pytanie i prośbę, czy przycięłaś już migdałka? I czy mogłabyś zrobić zdjęcie i pokazać jak to zrobiłaś :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Zuziu, ale dorodny ten Twój żylistek! ;:215 Cudo! :D NIe da się przejśc obok niego obojętnie :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Żylistek też mam w kolorze białym, prowadzony jako krzew...nie jest wąski tylko szeroki. Najważniejsza informacja...jest bardzo wrażliwy na niedobór wody. Widziałam też odmianę różową, jest dużo ładniejsza od koloru białego. Zuziu, róże cudownie Ci kwitną ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”