Od wiosny do jesieni w moim raju
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju
Ale masz kolorków na swojej działeczce
Czy ta sliczna biała róża to Chopin ?

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam.
Emilko..różyczki pomalutku rozkręcają się, choć ciągle są dwie na których mi bardzo zależy a one
Basiu...sama jestem zaskoczona moimi naparstnicami, nie żałowałam im w tym roku papu, choć co rok dostają.
Mariuszu...zgadłeś, ta biała róża kupowana w ciemno okazała się być pnącą i...mam teraz kłopot.
Miejsce gdzie posadziłam zupełnie mi nie pasuje na pnącą. Przesadzać żal bo tak ładnie już rośnie.
Iwonko...trawniczek mnie odpowiada, mojemu eMowi
. Oczywiście dostał nawozu i teraz co tydzień trzeba kosić stąd niezadowolenie eMa.
Joasiu..dziękuję , formowanie iglaczków to już robota eMa.
. Niektórym się nie podobają formowane, ale to także dla ich zdrowotności
, inaczej światło nie dochodzi i w środku się robią łyse.
Aniu...póki co nie jestem aż tak zakręcona różano dlatego u mnie większość NN. Gdy zakwitną te z nazwami oczywiście będę podawała.
. Niemniej dziękuję za pochwały.
Moniko...ta biała także mi się podoba, rozkręca się coraz bardziej..żałuję że przez następne kilka dni nie będzie mnie na działce i nie zobaczę jej w pełnej krasie.
Lucynko...lelijka jeszcze kwitnie , lilipucik ale ładny.
. Bardzo jestem ciekawa czy z niej coś wyrośnie w przyszłym roku.
Bożenko..oj różyczki w tym roku odczuły zimę a raczej te wiosenne przymrozki.
Całe szczęście że cięcie prawie do kopczyka szybko nadrobiły. Niemniej jak wyżej napisałam są jeszcze dwie które nie mogą się zdecydować..rosnąć czy odejść
Elu..lilijka wszystko ma i to na swoim miejscu.
. Czegoś jednak zabrakło...nóżki, przynajmniej mam pewność że mi nie ucieknie. 
CDN.

Emilko..różyczki pomalutku rozkręcają się, choć ciągle są dwie na których mi bardzo zależy a one

Basiu...sama jestem zaskoczona moimi naparstnicami, nie żałowałam im w tym roku papu, choć co rok dostają.

Mariuszu...zgadłeś, ta biała róża kupowana w ciemno okazała się być pnącą i...mam teraz kłopot.

Iwonko...trawniczek mnie odpowiada, mojemu eMowi

Joasiu..dziękuję , formowanie iglaczków to już robota eMa.

Aniu...póki co nie jestem aż tak zakręcona różano dlatego u mnie większość NN. Gdy zakwitną te z nazwami oczywiście będę podawała.

Moniko...ta biała także mi się podoba, rozkręca się coraz bardziej..żałuję że przez następne kilka dni nie będzie mnie na działce i nie zobaczę jej w pełnej krasie.

Lucynko...lelijka jeszcze kwitnie , lilipucik ale ładny.

Bożenko..oj różyczki w tym roku odczuły zimę a raczej te wiosenne przymrozki.

Elu..lilijka wszystko ma i to na swoim miejscu.

CDN.
- Zuzia111
Marysiu..opuściłam moją działeczkę, ale na krótko..na dłużej nie wytrzymam.
. Mam nadzieję że i ty pomalutku uporasz się z zaległościami a do tego potrzebna pogoda..życzę więc
Iwciu..tak teraz nastał czas różany, owszem coraz więcej różyczek albo już kwitnie albo się zbiera do kwitnienia.
Co do iryska..koniecznie muszę go przesadzić. Także myślałam że to będzie malutki irysek, okazał się wielkim dorodnym irysem a jak na takiego ma tam za mało miejsca.
Aniu...także czekam
na te nowo zakupione, jedna lada moment powinna zakwitnąć. Druga coś jej nie spieszno, a trzecia zareklamowana.
Seba..dziękuję za pochwały , i ty doczekasz się starszych okazów, czas szybko leci.
Karolinko..jak wyżej napisałam u mnie większość róż to NN. Kupowałam także z nazwami, ale nazwy gdzieś uleciały
. Wiem tylko że to wielkokwiatowa.
Po raz pierwszy zakwitła u mnie piwonia, choć jednym kwiatkiem to i tak się cieszę.

Iwciu..tak teraz nastał czas różany, owszem coraz więcej różyczek albo już kwitnie albo się zbiera do kwitnienia.

Aniu...także czekam

Seba..dziękuję za pochwały , i ty doczekasz się starszych okazów, czas szybko leci.

Karolinko..jak wyżej napisałam u mnie większość róż to NN. Kupowałam także z nazwami, ale nazwy gdzieś uleciały

Po raz pierwszy zakwitła u mnie piwonia, choć jednym kwiatkiem to i tak się cieszę.

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuziu, piękna piwonia!
A co to za róża, ta pomarańczowa/morelowa?

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Zuzia111
Basiu...ta róża to NN, kupiona w szkółce...było napisane tylko angielska.
. Trzy razy już zmieniała miejsce, nie do zdarcia. 

- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Tak, mnie tez ta morelowa zachwyca
I nie szkodzi, że nn, ważniejsze od nazwy jest to, ze ładna i zdrowa 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zuziu śliczna róża
ale pięknie kwitnie Ci żylistek. Mam dwie odmiany, jednak żaden nie ma takiego kwiecia może dlatego że moje rosną w cieniu i w półcieniu
Jeszcze do odrobienia się daleko przy moim ogrodzie i różnorodności nie jest to takie proste. Poza tym po obu bokach mam działki trawiasto - chwastowe więc jak nie przełażą przez siatkę to sieją się, bo wiatry u mnie wieją
Wracaj na działkę, bo ten czas tak krótko trwa 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żylistek cudnie wybielony kwieciem!
A różyczki tak pięknie rozkwitły, taką ilością kwiecia, że dech zapiera.
Piękne lato w Twoim ogrodzie, Zuziu!

A różyczki tak pięknie rozkwitły, taką ilością kwiecia, że dech zapiera.

Piękne lato w Twoim ogrodzie, Zuziu!

- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Przepiękne róże, a te białe kwiatuszki urocze.
Ja akurat lubię formowane iglaki. I zgadzam się, że po cięciu wygląda lepiej, mniej mają brązowych igieł, nie łysieją tak bardzo.
Ja akurat lubię formowane iglaki. I zgadzam się, że po cięciu wygląda lepiej, mniej mają brązowych igieł, nie łysieją tak bardzo.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Zuziu piękna różyczka! Ale może już zostanie w tym miejscu? 

Pozdrawiam, Basia.
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Zuziu żylistek znalazł się na mojej liście chciejstw, tak pięknie ten Twój kwitnie
Róże również cudo, jak jadę z dzieciakami do szkoły to mijam cudną pnącą różę w żółtym kolorze, aż mnie kusi by ustać i zrobic jej zdjęcie tak pięknie kwitnie.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje żylistki przemarzły ,jednego mocno przycięłam i ładnie odbija a różowy ma mało kwiatów i liści ,też go będę musiała przyciąć aby znowu pięknie zakwitł ....
Zuziu czy żylistek jest na pniu? Bardzo ciekawie wygląda. Mam jeszcze jedno pytanie i prośbę, czy przycięłaś już migdałka? I czy mogłabyś zrobić zdjęcie i pokazać jak to zrobiłaś 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Zuziu, ale dorodny ten Twój żylistek!
Cudo!
NIe da się przejśc obok niego obojętnie 

Żylistek też mam w kolorze białym, prowadzony jako krzew...nie jest wąski tylko szeroki. Najważniejsza informacja...jest bardzo wrażliwy na niedobór wody. Widziałam też odmianę różową, jest dużo ładniejsza od koloru białego. Zuziu, róże cudownie Ci kwitną