Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Róż, fiolet, biel i zieleń - kwiaty w tej kombinacji kolorystycznej prezentują się przeuroczo co widać dobitnie na Twoich zdjęciach. Chciało by się powiedzieć sielsko, anielsko... ;:118
Aniu mieszkasz to szczęście ,że mieszkasz w Wielkopolsce czyli uprzywilejowanym ogrodniczo rejonie i wszystko kwitnie sporo wcześniej. Moje róże dopiero w pąkach i liczę ,że za jakieś 2 tygodnie się otworzą. Czekam więc z utęsknieniem podziwiając Twoje piękności.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak pięknie na rabatach :) Bodziszki mnie urzekły ;:167 Cudne są w połączeniu i z innymi kwiatami i same. Sam wdzięk ;:167

Róże i bratki to też udany duet :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, wszystkiego naj naj na kolejne 100 lat ;:196 ;:196 Czas leci, zleciało, co? Ten czas....niesamowity. :shock:
Brzoza się zagęści, spokojnie. To bardzo żywotne drzewko.
Pokaz róż u Ciebie przepyszny, jak zawsze. Z ogromną przyjemnością sobie oglądam. I bardzo, bardzo, bardzo spodobał mi się metalowy zapraszajnik ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Zainspirowałaś mnie tą paletą i kiedyś na pewno coś podobnego wykombinuję ;:108 . Moja jedna zdechlakowa Pahmina pokazała malusi pączek, może jednak coś z nich będzie ;:224 . Gratuluję takiej pięknej rocznicy ;:196 . Fajnie, że Twój eM wiedział co Ci kupić :lol: . Brzoza jak tylko zagęści koronkę będzie wyglądała wspaniale ;:333 . U Ciebie nadal kwitną czosnki?? U mnie to dawno już wspomnienie ;:173 . Trzymam kciuki za nowy skalniak, brzmi fajnie i na pewno będzie cudny ;:108 . Połączenie piwonii . bodziszka i złocienia jest boskie ;:167 . Uwielbiam Twoje połączeni kolorystyczne i duety powojników z różami ;:333 . Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

15 rocznica ślubu? Kiedy to było? Już nawet nie pamiętam, co wtedy dostałam od eMa. Za nami już 2x15 i nawet jeszcze jeden dodatkowy rok :heja
Gratuluję Wam rocznicy, a Tobie indywidualnie domyślnego eMa ;:63
Bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu, delektuję się nim ;:oj Nie potrafię tak jak Ty, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Mam inaczej i to kocham. A za nazwę powojnika dziękuję-na pewno będzie mój :tan
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, polubiłam Twoją działeczkę bo lubię kolorowy busz. ;:196 U Ciebie wszystko jest ładnie dobrane. Ja lubię brzozy i też mam Pendule szczepioną na pniu. Ma już trzeci sezon i zmężniała a kora jest już biała. Różyczki ładnie już u Ciebie zaczynają kwitnąć. Gratuluję wspaniałego męża ;:138
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ;:168 . Prześlicznie u ciebie na działeczce..te róże. ;:224 . Dziś widziałam piękne w Tes...drogie ale już kwitnące, prawie bym się skusiła ale na działeczkę pojadę dopiero za jakiś czas. :wink: Brzuzki będziemy podglądać czyja jak rośnie. ;:oj
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aneczko ale twój ogród nabrał już ciałka ;:215 Kocimiętka jest super!choć spotkałam się z opinią że wygląda jak chwast i tak ją bardzo lubię, a jeszcze bardziej lubią ją moje koty :lol: Sieje się to fakt ale łatwo ją wyplewić ,pięknie wypełnia i podobno jej zapachu nie znoszą kleszcze ;:108
Posadziłaś wymarzoną brzózkę ;:333 a gdzie zdjęcie hmm?Przeglądam ,szukam i nie widzę ,a ciekawa jestem jak nie wiem ,gdzie ty ją wsadziłaś ;:204
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ależ buszowo u Ciebie! Czy Ty w ogóle miewasz chwasty? Pewnie nie mają szans z rozrośniętymi roślinami. ;:224
Mam słabość do Twojej kamiennej ścieżki, pięknie ozdabia działkę. Masz teraz festiwal różany, może i ja się doczekam na tym moim pomorskim wygwizdowie :roll: . Ale oprócz róż jeszcze ślicznie kwitna Ci inne roślinki. Ślicznie masz w tym swoim królestwie Aniu!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale piękny różany pokaz ;:215 Panienki nieźle się rozszalały ;:173
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu serdeczne gratulacje z okazji rocznicy Obrazek
Mam nadzieję, że pokażesz gdzie została posadzona brzózka ;:65
Cudne róże ;:180 Aż się wierzyć nie chce, że to wszystko prawie nówki ;:oj Są bardziej zaawansowane niż moje 5-latki ;:108 Niesamowite ;:333 Pamiętam jak robiłaś pierwsze zakupy różane ;:224 Oj :oops:
Pashmina z 42 pączkami? No weź, co Ty jej serwujesz? Dopalacze? ;:306
Aniu, czy na tym zdjęciu jest Globemaster?
Obrazek
Czy on nadal kwitnie? I czy ma tak duże kule jak w reklamie? ;:183
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Spędziłam dziś kilka godzin na działce. Jakby na zapas, bo w czwartek wyjeżdżamy na długi weekend. Nie będę oryginalna jak powiem, że znów do Gdańska. No ale nic nie poradzę, ze tak nam się spodobał. Po cichu liczę na różany festiwal w parku Marii i Lecha Kaczyńskich, który to znajduje się przy molo w Sopocie. ;:65 Wprost nie mogę się doczekać. Jest tam wiele pięknych odmian róż, które do tej pory mogłam jedynie oglądać jako bezlistne kikuty (w styczniu) i zielone krzaczki w kwietniu i maju. Parę kwiatów mogłam zobaczyć w sierpniu. Jednak było ich mało, bo róże dopiero szykowały się do powtórnego kwitnienia. Będę rozczarowana, jeśli okaże się, że one jeszcze nie zaczęły kolorowego spektaklu. :oops:

Basiu kolor Crocus Rose w miarę upływu czasu blaknie. Na początku jest jednak przepiękny budyniowy. Obrazek Uwielbiam tę różę.

Obrazek

Obrazek

Werka prezenty od Ema były bardzo mocno sugerowane. ;:224 ;:131
Moja Połówka stale przebąkuje, że kiedyś kupi sobie motor. O nie! Nie na moje nerwy to.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu -Annes moja RU na pniu po tym sezonie też pójdzie na działkę. Mam nadzieję, że uda mi się ją tam utrzymać.
Tylko jeden Eden ma takie rozmiary. To zasługa dobrej miejscówki, osłoniętej przed zimnymi wiatrami. ;:333 Pozostałe dwa nie są już tak okazałe.
Byłam u Ciebie. Widziałam różany pokaz. No miodzio! Tyle miesięcy człowiek czeka na tę chwilę... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu -tarajak tylko zwolni mi się jakaś miejscówka to Kapitan Hoyward będzie mój. ;:224 Tym bardziej że internetowe różane zakupy robię na zmianę raz u Ewci a raz we Flo.
Ale zaraz... zaraz... właśnie sprawdzałam i wyszukiwarka pokazuje mi, ze u Ewci go nie ma. Pewnie wykupili.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kropelko gratuluję różanych zakupów. ;:138 Wybrałaś same ślicznoty. Znajdź im słoneczne miejscówki. Wykop spore dołki. Na ich dno wrzuć trochę obornika (ja używam garść granulowanego) albo wiórów rogowych i skórkę od banana. jeśli masz dobrą ziemię, to wymieszaj pół na pół ze specjalną do róż. Jeśli jednak jest słaba to daj tylko kupnej, lepszej. Podlej obficie i czekaj... ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patiann witaj. Obrazek Coś mało ostatnio bywasz na forum...
Dziękuję za miłe słowo. Zdjęć wrzucam dużo, bo bardzo lubię je robić. Toteż ich się nazbiera i jest co pokazywać. Obrazek
Co tam słychać w Twoim ogrodzie? Udało Ci się zagospodarować Twoje hektary?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dominiko Em zakup prezentów miał poparty konkretnymi sugestiami ode mnie. Niestety w dziedzicie ogrodniczej nie jest w stanie sam kupić mi czegoś na co bardzo będę liczyć. Z biżuterią może tak robić, bo zna doskonale mój gust. Kwiatki to jednak nie jego bajka... A jakby mu dać samowolkę, to pewnie przytachałby mi kolejną "Flammentanz" Obrazek
Z budyniowymi, czy morelowymi albo i żółtymi różami masz całkowitą rację. Przyznam, że bardzo bałam się tego koloru na swoich rabatkach. Teraz gdy róże już rozkwitają, jestem zachwycona. Obrazek Cudnie te wszelakie żółcienie ocieplają rabatki. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwiatuszki w klatce zaczynają się ładnie rozrastać:
Obrazek

Anida tak się składa, że Em ogrodowo nie zna mnie aż tak dobrze. Obrazek Niby wie, że mam fisia na punkcie róży i clematisów ale jaki rodzaj, która grupa to już dla niego wyższa szkoła jazdy. Choć i tak wie najważniejsze: już nic czerwonego na rabaty! Kochana cieszmy się, że mamy chętnych do współpracy Emów. Mój też pomaga mi zrealizować moje pomysły. I coraz mniej marudzi! Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Śliczna Purple Lodge. Mam ją dzięki Annes. Obrazek
Obrazek

Obrazek

Sylwiu Lady of Shalott piękną różą jest. Jestem pewna, że Cię oczaruje. Obrazek Do tego zdrowa i pachnąca. ;:215
Brzózkę kupiliśmy stacjonarnie, w okolicznym ogrodniczym. Bardzo się z niej cieszę, bo nie jest właśnie niska. Już ją widzę oczyma wyobraźni... z gęstą koroną kołyszącą listami na wietrze... Obrazek

Specjalnie, jeszcze raz, dla Ciebie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu_85 dziękuję za uznanie. Obrazek Bardzo mi miło. Bardzo! Obrazek Mam totalnego kręćka na punkcie tego mojego ogródka. Chyba to rzeczywiście widać... Obrazek

Cudowna Stefa. Świeżynka. I już mnie oczarowała.
Obrazek

I Abrahamek, którego mam przez Dorotkowego fisia na jego punkcie:
Obrazek

Obrazek

Beata -anastazja B ale pocieszę Cię tym, że gdy ja będę płakać, ze różany spektakl się u mnie zakończył, Ty będziesz cieszyć się swoim w najlepsze! ;:168
A róż, fiolet, biel i błękit to moje ulubione barwy w ogrodzie. Obrazek

Sponiewierany w parterze kwiat Cholmondeley:
Obrazek

I z kolei jedyny na piętrze kwiat Innocentego, mojej wielkiej i namiętnej ale byłej już miłości:
Obrazek

Obrazek

Izuniu i mnie spodobały się bodziszki. Mam ich kilka. Bardzo je lubię. Jeszcze poluję na Summer Skies. Tylko tak jakoś mi nie po drodze z kupnem go, bo tam gdzie robię zakupy to go nie ma. A specjalnie zamawiać jedną roślinę, to wiadomo... ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PEPSI -Małgosiu już nie od dziś wiemy, że gustujemy w podobnych "popierdółkach". ;:215 Wcale mnie więc nie dziwi, że zapraszajnik wpadł Ci w oko. Obrazek
Brzózka, wiem, że zgęstnieje ale "chciałoby się już"...
Doprawdy, tak jak napisałaś, nie mam pojęcia kiedy nam te 15 lat ślubu zleciało. Obrazek Czas pędzi nieubłagalnie... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko Em był nakierowany dość mocno moimi sugestiami. Obrazek Czosnki jeszcze mi kwitną, są i takie co dopiero zaczynają a są i takie co jeszcze trochę nim zaczną. No i takie co już skończyły też mam. Fajne jest to w nich, że można przedłużyć ciąg ich kwitnienia sadząc różnorodne odmiany.
Nowy skalniak znów odłożony o kolejny tydzień, bo pojutrze wyjeżdżamy. :roll: Może do zimy się uda..? A tymczasem niebieskie floksy, które mają na nim rosnąć wegetują w małych doniczkach. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko Em w sprawach ogrodniczych zdecydowanie ni jest domyślny. Ino mocno kierowany moją sugestią. Obrazek 15 lat nam minęło jak jeden dzień, to i ani się obejrzymy jak nam te Twoje 31 stuknie. Obrazek
Każdy ma swój gust Iwonko. I całe szczęście, bo nudno by było w każdym ogrodzie oglądać to samo. Obrazek A tak mamy taką różnorodność, że aż miło po innych wątkach polatać. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pasmina -Ewo liczę, ze z każdym rokiem brzoza będzie nabierać ciałka a raczej będzie jej gęstnieć czupryna.
Ema mam dobrego, czasem za bardzo pyskatego ale miękkie ma serce i to się liczy. No kocham go, no. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuziu a ja myślałam, ze Ty już tak do jesieni będziesz na działeczce urzędować... To jednak i w domu bywasz?
Nie byłam ostatnio w Tesco, to nie widziałam różyczek. A one odmianowe były?

Lavender Ice. Uwielbiam ją! Piekna, zdrowa i długo trzyma kwiat. Na pewno dokupię trzecią sztukę:
Obrazek

Obrazek

Tolinko jeśli kocimiętka rzeczywiście odstrasza kleszcze, to mogę na działce być spokojna. Mam jej naprawdę sporo. Obrazek
Specjalnie dla Ciebie moja brzózka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kania -Kasiu nawet nie mas zpojęcia ile u mnie chwastów "pełza" po ziemi. Upierdliwe są i to bardzo. Fakt, ze w takim buszu nie rzucają się w oczy ale wystarczy się pochylić... Obrazek Za każdym razem, gdy jestem na działce staram się choć kilka wyrwać no ale to i tak jest walka z wiatrakami. Obrazek
Kamienna ścieżka byłaby jeszcze fajniejsza, gdyby nie była taka prosta. No ale jest jak jest i cieszę się, że w ogóle jest!

Obrazek

Obrazek

Małgosiu -clem dziękuję. Na różane pokazy wiele z nas czekało długie miesiące. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elwi niektóre róże rzeczywiście rosną jak na sterydach. Obrazek
Bardzo mnie to cieszy. Nie ukrywam. Obrazek
Tak, te czosnki to Globemaster. Nadal kwitną. I mają największe głowy ze wszystkich u mnie rosnących. Jak nie zapomnę to zmierzę ich średnicę. Ale są naprawdę duże (tylko nie wiem jak duże są w owej reklamie). I są też obłędne. Mam jeszcze 6 sztuk w pąkach, kolejne Globemaster albo Giganteum. Nie pamiętam które.
Balkonowa Pashmina doskonale zdaje sobie sprawę dlaczego na mój balkon trafiła, to też sili się ile wlezie byle tylko mnie nie rozczarować. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I rzeczona moja Królowa Obrazek :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Aniu przepiękne widoki...i te brzoskwiniowe odcienie zaczynają mnie uwodzić. ;:226
Już się zastanawiam gdzie je posadzę? ;:306 Cudnie tam masz, naprawdę uwielbiam gryźć paznokcie oglądając Twój ogród (a normalnie nie obgryzam ;:131 )
Moja Pashmina jeszcze w pąkach, a ma ich tak dużo... ;:138 Chyba bedę nocowała pod balkonem w pierwszych dniach jak rozkwitnie. :D
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu czekałem na te zdjęcia Pashminy ;:138 Moja tak samo jak u Eli obsypana jest pąkami :D
Chyba nie ma wspanialszej od niej ;:138 Jej cenę rekompensują kwiaty, jesienią musze dokupić kolejną :tan
Ależ u Ciebie pięknie, bardzo kolorowo, ach te róże ;:173
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Brzózka fajna Ci się trafiła.

Lady of S. jest zjawiskowa, cieszę się, że ją zamówiłam.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”