W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2008r.
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko.
Ja bardzo się cieszę, że od kilkunastu lat mam wreszcie żywą, choc nie taką dużą, jak sztuczna, ale upragnioną. Całymi latami miałam sztuczną i też się sypała,aż wreszcie mnie tak w zeszłym roku wkurzyła-bo prawie wyłysiała po rozebraniu, że poszła po świętach do kontenera. :P
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.
Ja bardzo się cieszę, że od kilkunastu lat mam wreszcie żywą, choc nie taką dużą, jak sztuczna, ale upragnioną. Całymi latami miałam sztuczną i też się sypała,aż wreszcie mnie tak w zeszłym roku wkurzyła-bo prawie wyłysiała po rozebraniu, że poszła po świętach do kontenera. :P
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podpisuję się pod słowami Asi, ja również nie wyobrażam sobie świąt bez żywych stroików. Choinkę mam sztuczną, są teraz naprawdę piękne, kiedyś mieliśmy takiego chudego drapaka
, więc, żeby się nacieszyć zapachem i urokiem żywych iglaczków upycham wszędzie gdzie się tylko da stroiki. Czasami jest z nimi problem, bo nie można się dostać do szafek
i cała rodzinka na mnie pomstuje 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Wszystkim moim gościom ślicznie dziękuję za odwiedziny 
Widzę, że w większości domów choinki sztuczne, a stroiki ze świeżych gałązek
Wisienko, mój mąż jest z wykształcenia budowlańcem dlatego nasz dom budowany jest sposobem tradycyjnym tz. jest podpiwniczony i fundamenty budynku najpierw były oklejone papą, a potem obsypane gliną, żeby nie podchodziła wilgoć do budynku. Ponoć to bardzo ważne. Ja niestety się na tym nie znam
Mój mąż pracował jako inspektor nadzoru budowlanego i jeżeli będziesz miała jakieś pytania odnośnie budowy, to chętnie doradzi.

Widzę, że w większości domów choinki sztuczne, a stroiki ze świeżych gałązek

Wisienko, mój mąż jest z wykształcenia budowlańcem dlatego nasz dom budowany jest sposobem tradycyjnym tz. jest podpiwniczony i fundamenty budynku najpierw były oklejone papą, a potem obsypane gliną, żeby nie podchodziła wilgoć do budynku. Ponoć to bardzo ważne. Ja niestety się na tym nie znam

Mój mąż pracował jako inspektor nadzoru budowlanego i jeżeli będziesz miała jakieś pytania odnośnie budowy, to chętnie doradzi.
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Nie wiem dlaczego wczesniej nie zauwazyłem tego wątku
. Piekny ogródek masz Halinko
, mnustwo pieknych roslin , wszystko zadbane
. Az miło się oglada
, pieknie
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
No właśnieAska pisze:Ja mam od siostry ze Stanów, nie ma problemu z sypaniem igieł. Ciekawe, do kiedy. Do żywych świerków mam uraz z dzieciństwa, wpadła mi igła do oka i miałam paskudne zapalenie... Ale gałązki z jodełek załatwiam w leśnictwie co roku, co to za święta bez pachnących stroików
.

Witaj Halinko

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Tutaj nadleśnictwo sprzedaje cięte choinki, specjalnie uprawiane w tym celu w leśnych szkółkach, szkoda, że tylko świerki a nie np. daglezje , ładniejsze, dłużej utrzymujące szpilki , też szybko rosną .markussch01 pisze:Halinko nareszcie dzisiaj mialem troche luzu i zagladam do Ciebie
Kilka swiezych galazek swierkowych już wypelnia pomieszczenie zapachem swiat.
Choinka u nas jak zawsze bedzie prawdziwa-dewastacja przyrody![]()
Stroiki sa zawsze 2 albo 3 do innych pomieszczen.
Pozdrawiam Markus
Co roku kupuję żywą choinkę i nie uważam tego za dewastację, moje osobiste zdanie jest takie,że wyprodukowana chemicznie m.in. choina niszczy naturalne środowisko
Mam wrażenie,że te plantacje leśne wspomagają budżet państwowych lasów -jeśli jestem w błędzie to niech mnie jakiś leśnik oświeci

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Halinko przyszłam ci życzyć dobrej nocki 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Mam nadzieje ze nie masz klopotow ze zrozumieniem mojego tekstu...chociaz?MariaTeresa pisze:Tutaj nadleśnictwo sprzedaje cięte choinki, specjalnie uprawiane w tym celu w leśnych szkółkach, szkoda, że tylko świerki a nie np. daglezje , ładniejsze, dłużej utrzymujące szpilki , też szybko rosną .markussch01 pisze:Halinko nareszcie dzisiaj mialem troche luzu i zagladam do Ciebie
Kilka swiezych galazek swierkowych już wypelnia pomieszczenie zapachem swiat.
Choinka u nas jak zawsze bedzie prawdziwa-dewastacja przyrody![]()
Stroiki sa zawsze 2 albo 3 do innych pomieszczen.
Pozdrawiam Markus
Co roku kupuję żywą choinkę i nie uważam tego za dewastację, moje osobiste zdanie jest takie,że wyprodukowana chemicznie m.in. choina niszczy naturalne środowisko
Mam wrażenie,że te plantacje leśne wspomagają budżet państwowych lasów -jeśli jestem w błędzie to niech mnie jakiś leśnik oświeci
Nie ma tam zadnej wzmianki o sztucznych choinkach.
Na miejscu hodowanych choinek do sprzedazy moglby rosnac las,budzet jak piszesz jest w ten sposob podreperowany,czyli to jest biznes a nie dbalosc o srodowisko.
Pozdrawiam Markus