Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

aneczka1979 pisze:Ann_85 -Aniu u mnie czosnki jeszcze zieloniutkie. Niech sobie jeszcze troszkę na rabatach posiedzą, bo nie wyglądają jakby własnie wichura przeszła. Jak będziesz obcinać swoje to, to na razie tylko główkę, badylek zostaw. Niech cebula zmagazynuje dobro na przyszłe kwitnienie.
Bez badylka? ;:202 Wczoraj ścięłam wszystkie i to całe ;:145 Szkoda, że czytam Twój wpis dzisiaj... :cry: Właściwie już w tym roku wydawało mi się, że kule były nieco mniejsze niż w pierwszym roku - może to właśnie przez to ścinanie? ;:171

Pięknie Ci różyce wystartowały :shock:
Ale ta 42-pączkowa Pashmina, to juz w ogóle szok - oj chcę ją zobaczyć ;:65
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknymi widokami z Twojego clematisowo-różanego świata nas raczysz Aniu.
Nie mogę ominąć wzrokiem róż, dużo już Ci zakwitło.
Dzięki Twoim rekomendacjom skuszę się chyba jesienią na pashminę :)
Pięknie również wyglądał ogród z tymi fioletowo-niebiesko-białymi rabatami. Moje ulubione kolorki!
Bardzo spodobały mi sie bodziszki - ale unikam ekspansywnych roślin. Czy one mocno się rozrastają? Czy maja rozłogi?
Czosnki masz wspaniałe, moje jedyne dwie sztuki posadzilam dość niefortunnie wśród niskich jeszcze o tej porze roślin. Czosnki porosły na 1,60 i wyglądały jak peryskopy ;) Tym bardziej, ze ich główki wędrowały za słońcem. Obciachalam wszystko z łodygą po przekwitnięciu a tu czytam, że to karygodny błąd. Na jesień chcę dużo dosadzic, a te najwyżej zakwitną za dwa lata...

Pozdrawiam serdecznie,
Ania
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Różany szał rozpoczęty :tan Z dnia na dzień piękniej i piękniej. Nic dziwnego, że mamy motyle w brzuchu, a serce na widok różanych kwiatów bije trzy razy szybciej ;:97
Kolor Munstead Wood trudny do uchwycenia, ale w rzeczywistości sto razy piękniejszy. Ta róża wprost zachwyca tymi aksamitnymi płatkami Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aneczko :wit . Normalnie oszalałam ;:138 , masz genialną paletę z tymi kwiatuszkami ;:167 . Jest przeurocza ;:108 . Ja chyba kiedyś zerżnę ten pomysł z paletą :lol: . Nie miej mi tego za złe ,błagam ;:196 . W ogóle cały balkon pieknie się prezentuje ;:333 . Festiwal róż rozpoczęty ;:138 . Nie podejrzewałam Cię o czerwone róże ;:306 , no ale skoro wino to nie czerwień ;:224 . Artemis już Ci kwitnie, mój w pąkach a zobaczę go po raz pierwszy ;:65 . Zazdroszczę Ci pąków na Pashminie ;:108 . Ja pokusiłam się o te przeceny w Flo i kupiłam dwie. One jednak bardzo kiepsko wyglądają ;:145 . Nie wiem czy w ogóle doczekam się kwiatów. Ehh ;:223 . Fajnie, że synuś wrócił i zadowolony ;:333 . Takie szkolne wycieczki to fajna sprawa ;:108 . Pozdrawiam i czekam na kolejne piękne zdjęcia :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Maryna z tego co wiem, Flammentanz to mocarna, niełatwo poddająca się róża. Moja jesienią zmieniała miejscówkę jak wielgachny już krzaczor. Przycięłam ją przy tej zmianie nie tak do kolan, dużo słabiej, by nawet mieć ewentualność uronienia łezki, gdyby tak jednak nie dała rady i padła. Ha ha ha! W to mi graj! Nie dość, że się obudziła to zrywnie rośnie do góry i jest oblepiona pąkami. :roll: Em wiedział, że jak lokować uczucia to tylko w "silnej kobicie". ;:224
Nie martw się innymi różami. Flamm zakwita dość szybko więc inne mają czas. ;:333

Obrazek

Obrazek

Mariola dobrze czytasz to działka ROD nie ogród przy domu... niestety... Róże dobrze rosną, bo i ziemia tu dobra.

Obrazek

Obrazek

Aniu może nie martw się na zapas tymi czosnkami? Może zakwitną, tylko mniejszą kulką?
Pashminy na działce rozchylają płatki. Balkonowa, w donicy jeszcze nawet o tym nie myśli. ;:224

Obrazek

Obrazek

Minnie -Aniu Pashminę musisz kupić! Koniecznie!
Mnie tam podobają się czosnki, które górują nad rabatami.
Bodziszki nie są wg mnie ekspansywne. Szybko przyrastają, to fakt, ale nie rozłażą się rozłogami. ;:333 Mam ich kilka odmian. Najbardziej jednak lubię tego najwyższego.

Obrazek

Obrazek

Munstead Wood leży na ziemi. Długo tak będzie Dorotko? Poza tym kwiat ma piękny. Zapach również.
Codziennie zakwitają kolejne różane pany. :tan Ach, co za emocje! ;:65

Obrazek

Obrazek

Ewelinko będzie mi niezmiernie miło jeśli któryś z moich pomysłów Cię zainspiruje do wykonania podobnego u siebie. Śmiało. ;:168
Mam nadzieję, że przecenione Pashminy dadzą jednak radę i będą Cie zachwycać. Ja już obmyśliłam plan, że Jalitah z balkonu, co stoi obok Pashminy i dumnie pręży swoje trzy pąki, gdy ta druga ma ich 42, pójdzie na działkę do ziemi. A na balkon w przyszłym roku trafi kolejna Pashmina. ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i zaczęło się ;:138 Róże w pełnej krasie. ;:136
Piękne i dorodne Aniu. Czekam aż moje takie będą, ale się cieszę z tych co mam, że w ogóle mam i żyją. :tan
To pierwsze zdjęcie jak pocztówka. ;:167
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, gdy patrzę na Edeny u innych, to serce mi krwawi. Póki co pozostaje mi podziwianie na zdjęciach. Mój póki co odbija od ziemi i rośnie, a kiedy i czy w ogóle zakwitnie ... któż to wie :roll:
Z wielką przyjemnością pooglądałam sobie Twoje królewny :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu działka Twoja powala, ale i balkon robi wrażenie. Piękne masz kompozycje! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Balkonowe teraz dopiero dojrzałam ;:oj cudo. ;:226
A ja nasiałam już gipsówki i mam już piękne sadzoneczki...też będę miała powoluśku ładnie...
...no tak jak Aneczka może kiedyś...że tak nieśmiało zamarzę? ;:170 ;:173
Aniu jesteś wspaniałą inspiracją....tzn Twój ogród ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu pięknie kwitną u Ciebie róże ;:215 Masz wiele moich odmian,które mnie czarują ;:167
Masz może fotkę tej wypasionej,balkonowej Pashminy? Daj popatrzeć ;:303
Dzisiaj nie mogłam na działkę pojechać,bo impreza rodzinna,ale jutro jadę ;:71
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Ktoś już to pisał, że Twoje kompozycje to powinny zdobić Werandę i inne pisma ogrodnicze. Kobieto, Ty masz fach w ręku, tworzysz takie zestawienia jak z żurnala. Pokazuj tę Pashminę 40+.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Normalnie aż poszłam policzyć pąki na swojej Pashminie - szybko wróciłam, długo to nie trwało - dziewięć Obrazek

To na pocieszenie pokaż tą Twoją królową ;:65
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Aniu- Aneczko cudownie. Ci rozyczki zaczęły, u mnie dopiero rose de reschet i jedna nn, muszę ją spróbować wstawić do rozpoznania
Co do swojego watku to bardzo o tym marze, ale póki co mam wiele przeszkod: nie jestem systematyczną forumka bo pojawiam się i znikam, muszę kupić aparat fot.,bo mam bardzo kiepski, no i kwestia kompa, bo ciągle porzyczam od dzieci
Pomyślę jak rozwiązać te problemy, ale pozwolisz ,że na razie będę buszowac po Twojej dzialeczce, bo szalenie mi się u Ciebie podoba
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, róże piękne i zjawiskowe. Normalnie napatrzeć się nie można!!!
Ale mnie kusi żeby spróbować jeszcze raz z różami, tym razem z tak wychwalaną Pashminą...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Ale cudowności ;:oj Śliczne zdjęcia robisz Aniu ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”