Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Tak, Marysiu, wśród siewek wieczorników ode mnie jak najbardziej mogły się trafić białe. Rodzice: wieczornik fioletowy i biały rosły razem w jednej dużej kępie, pozapylały się i od tamtej pory kiełkują sobie ich siewki. Najwięcej jest chyba białych i jaśniutko liliowych.

To przykre, że Lola zaraziła się bakterią od kleszcza. :( Trudne w leczeniu i poważne są te infekcje. Trzymam kciuki za skuteczne leczenie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,podoba mi się Twój nowy wózek ogrodowy i nawet chciałabym taki mieć ,ja mam tylko taczki i z nimi śmigam po ogrodzie ,zdjęcia ogrodu zrobiłaś doskonale ,nie widać żadnych chwastów a kwiatuszki śliczne ,krakowski zestaw mnie rozmarzył ,a i irysy takie piękne też je uwielbiam ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Marysiu hosty ślimory podżerają? Piękne te hosty.
Napisałaś że jesteś up....na, ale tak nie wolno, jesteś po zabiegach i musisz 2 tygodnie odpoczywać ;:108 ;:306
Myślałam że z tym wózkiem pojedziesz do piaskownicy :;230 a to na zielsko ;:oj A tak bez żartów, bardzo fajny i wygodny, bo pchać taczkę jest trudniej a wózek ciągniesz ;:215

Nie przepracowuj się ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu hosty i żurawki masz okazałe ;:333 Mówią, że robota nie zając nie ucieknie... :;230 więc nieco zwolnij. Wszystko jest OK... tak się martwiłaś, a tu nawet na bez się załapałaś ;:333 Ślimaki to uciążliwi goście (wiem bo ciotka miała w ogrodzie plagę)... U mnie nie ma, chyba zbyt dużo skrzydlatych amatorów ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Anegdotę o nowoczesnej kurze sprzedałam, śmiechu było co niemiara. u mnie ślimaki żrą dalie, paskudy, nie sypię niebieskich kulek, bo niedawno widziałam jeża. Chyba muszę patent z piwem wypróbować.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Maryś! ;:196
No i wpadłaś w robotę po uszy jak śliwka w kompot. ;:108
Wiem, jak boli widok zarośniętych chwastami roślinek, ;:oj ale jednak zdrowie ważniejsze. Musisz się trochę oszczędzać. ;:303
Pojazd prezentowy prima sort! ;:333 Lekki, wygodny, w dodatku wywrotkowy! ;:63 ;:63
A kwocza mama nie chce pięćset plus, :roll: widać ma dosyć wszystkiego. Za bardzo jej dogadzasz. ;:306
Ogród, jak widać na załączonych obrazkach, kwitnie niezależnie od obecności czy nieobecności Ogrodniczki. ;:215
Masz czym oczy nacieszyć pomiędzy plewieniem, a koszeniem. ;:138
Życzę Ci zdrówka i dużo siły. ;:167 ;:196

Ps. Moja chrypa już przeszła do historii. :wit Antybiotyków nie chciałam i pewnie dlatego dość długo trzymała się mojej krtani. ;:224
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakiś felerny kogut Ci się trafił :;230 Kura może się i napracowała przy wysiadywaniu, ale efekt jej pracy marniutki ;:224
Pięknego masz powojniczka i ten irys niebiesko-pomarańczowy bardzo ciekawy ;:138
I u mnie ślimaków w tym roku jest zatrzęsienie ;:222 Wszystko popodżerane. Już ostatnio miałam wyciągnąć niebieskie granulki ale nie starczyło mi czasu. Nie lubię ich stosować, ale jest ich w tym roku zbyt dużo i niestety, jak ja ich nie zniszczę, to one zniszczą wszystko co moje.
Psiny szkoda :( Mój Kaprys już też staruszek, a ja nie wyobrażam sobie, że mogłoby go zabraknąć. Przytul Lolę ode mnie ;:168
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś wywrotka super , tylko troszkę jak zabawka.
Piękną masz hostę niebieską .A mnie wieczornik zniknął chyba go ktoś mi wypielił ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Marysiu,wszędzie dobrze ale w domu najlepiej,piszesz,że masz chwasty ,na załączonych fotkach wcale tego nie widać,ja ostatnio na działkę jeżdziłam sporadycznie,wywaliłam się na rowerze i trochę poturbowałam,najbardziej twarz .Wyglądałam jak panda,teraz już zostały resztki siniaków,najważniejsze ,że nos cały.Pozdrawiam serdecznie i nie przesadzaj z pracą :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam pięknie!

Pogoda nam się załamała, ale podobno jutro ma wrócić! bez upału ale słoneczko zaświeci. Bardzo bym chciała, bo planujemy jakiegoś grilla ;:304

Dario to mnie się chyba trafiły same białe, bo te fioletowe mam w miejscu gdzie kiedyś posadziłam wieczorniki od Ani. Zniknęły na rok ale one pewnie są dwuletnie, bo wróciły :D
Loli szkoda, bo wystarczyłby jej już wiek a tu jeszcze takie przypadłości :wink:

Martusiu ja też mam taczki ale nie wszystko da się nimi wozić i dużo łatwiej jest wozić wózkiem. Taczkami wywożę zawartość kurnika. Doceniłaś moje starania fotograficzne Obrazek Zdrówko powoli wraca, a pytałaś co mi dolega to krtań wysiadła na skutek zmiany klimatu. Pozdrawiam i ściskam Obrazek

Elu taczka jednak wymaga siły i podejrzałam wózek u Iwonki Zielonej Jagody, to był mój przyjaciel ale go zajeździłam i dostałam takie cudo :wink: Ślimaków mam zatrzęsienie, skąd nie wiem bo rok temu znajdowałam jednego na tydzień ;:223 Mówisz dwa tygodnie odpoczynku? nie pamiętam żebyś Ty tyle odpoczywała Obrazek

Ewciu robota nie ucieka ale jej przybywa, bo wszystko dalej zarasta i niestety jest bardzo sucho. Trawki wyrywa się fatalnie. Ja już miałam plagi ślimaków i tych niestety ani ptaki ani jeże nie jedzą...podobno tylko kaczki biegusy :D Ten bez to taki inny i późno kwitnie :uszy

Anido właśnie szukałam dalii i dziwiłam się, że nie kiełkują aż znalazłam gołe patyczki ;:223
Kwoka jakoś dziwnie opiekuje się tym jedynakiem, ale kuleczka jakoś daje radę i toczy się między starymi kurami. Wszyscy mają malucha za nic i nawet kogut ukradł mu kawałek jedzenia ;:14

Lucynko rośliny podczas mojej nieobecności rozszalały się niemożliwie. Dzisiaj gościłam sąsiadkę przyjaciółkę co znam mój ogród i to samo stwierdziła, że mam gigantyczne kępy a hosty przeszły same siebie Obrazek
Gdybym ja miała czynną krtań to pewnie też nie poszłabym do lekarza, ale niestety odkąd połowa nie pracuje pierwszy raz miałam takie zapalenie i uwierz mi to przykra sprawa ;:134
Pozdrawiam serdecznie i ściskam ;:4 ;Obrazek

Iwonko jak dzisiaj wlazłam w grządki to z przerażeniem stwierdziłam, że na każdym liściu żonkila siedzi jeden ślimak, wcześniej zbierałam a tu skapitulowałam i jutro pościnam te liście...może zdechną z głodu ;:306
Iwonko nasze zwierzątka żyją krócej od człowieka i rozstanie jest to rzecz nieunikniona, ale człowiek tak się przywiązuje :cry: Twój Kaprys to sympatyczny piesek ...ta jego miłość z żółwiem chyba jest jedyna na FO ;:167 Dziękuję i Ty wygłaskaj Kaprysa Obrazek

Misiu a może wieczornik jeszcze wróci u mnie wrócił po dwóch latach :D Ta hosta ma niebieskość w sobie, ale na zdjęciu wyszła intensywniejsza :D

Tereniu bardzo współczuję upadku z roweru, dobrze że tylko uroda chwilowo ucierpiała, bo czasem takie upadki są bardzo groźne ;:oj Pewnie jak jeździłaś rzadko na działkę to też trochę zarosła, bo po marnej wiośnie wszystko nadrabia. Dziękuję za troskę i wiesz jak jeden dzień za długo popracuję to na drugi regeneruję się i jakoś leci! I ja Cię serdecznie pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny Obrazek

[url=http://www.fotosik.%20;:168%20pl/zdjecie/a5d4644043c2e27a]Obrazek[/url]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy wszystkim :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu faktycznie masz busz na rabatkach, ale jaki cudny ;:196
też wczoraj rano padało ale dziś mam słońce bez żadnej chmurki i chyba jednak upał się szykuje.
Wózek elegancki aż szkoda pobrudzić może jednak zda egzamin na szaliczku.
Szkoda Loli, niestety na wiele w naszym życiu wpływu nie mamy,teraz najważniejsze by ulżyć w cierpieniu i zaopatrzyć w leki jakie potrzebne ;:168
W tym roku mam naprawdę niewiele tych gołych paskud hosty jak wychodziły z ziemi podsypałam niebieskimi granulkami i są nietknięte ,za to oszczędzane w ubiegłym roku te ze skorupami to istna plaga.
Bardzo się cieszę ze z krtanią lepiej ;:196
Pogody na grilowanie odpowiedniej Ci życzę i miłego towarzystwa :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu chwilowe zawirowania pogodowe... przynajmniej u mnie. Wczoraj wczesnym popołudniem gwałtownie spadła temperatura, ale wyklarowało się i niestety... bezdeszczowo. A roślinki pić chcą.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Julciu jest nadzieją na kaczuszki bieguski więc nie sypię niebieskich kryształków odkąd się dowiedziałam :D A właśnie w takim buszu mają raj ....zrąbały mi sporo rozsad! dopiero teraz widzę że nie ma żadnej dalii z siewu, nawet te w pojemniku nie wsadzone zeżarły ;:14 wyjadły rodzynki brazylijskie i tylko patyczki zostały (oznaczniki) i wiele wiele innych dlatego koniec ich żywota bliski, niech no tylko M Ani przyjedzie, tylko boję się że kaczki pochorują się z przejedzenia :;230
U mnie słoneczko, ale upału nie zapowiadali więc zobaczymy, tylko muszę coś wymyślić na komary bo sporo się ich unosi!
Widziałaś już ...kurcze zapomniałam Biankę czy Blankę :oops: ;:196

Basiu u mnie parę razy spadło parę kropel, ale sucho i chwasty się zapierają nie chcą wyłazić ;:14 Dzisiaj jak już musi niech podleje wieczorem, bo zaraz szykuję się na najazd gości. Dobrej niedzieli Basiu ;:196

takie śliczne maleństwo mi kwitnie!

Obrazek

czekam na rozkwit!

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, widzę że już rządzisz u siebie na całego. Tylko ostrożnie, żebyś się zbytnio nie forsowała tak od razu.
Wywrotka fajna, a ja ostatnio oglądałam taką odlotową taczkę. Tylko że kolor był wściekły. Nijak mi do torebki nie pasował. :;230

Psiny się starzeją i nic na to nie poradzisz. Pomiziaj ją ode mnie.

Wilczomlecz cudny. :) A to ogromne to co? Pustynnik?
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Marysiu byłam na targach, ale niestety koszyczków na jajka nie było :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”