Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Iwonko Krzewuszki prężą się do obiektywu a kolkwicja powala swoim kwitnieniem

Obrazek

Pozostałe roślinki też upiększają działeczkę ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ale kwiecia ;:oj piękny busz, chwastów nie widać, tylko kwiatuszki do podziwiania :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz ogromną różnorodność kwiecia i dlatego jest pięknie, bo cały czas coś kwitnie ;:138 Takie małe, śmieszne, rozczochrane niebieskie główki, to jakiś czosnek? Moje lwie paszcze jeszcze tyciuchne ;:oj
-----------------------
O, widzisz......zapomniałam napisać, że oczywiście chcę siewki lub nasiona tego niebieskiego przetacznika i rutewki ;:196 :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Bardzo ładne te orliki, taka kolekcja dosłownie i każdy inny! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Sobota rano, nareszcie wolne, nie wiem od czego zacząć dzień, albo wiem, od kawki, a potem, planów wiele, a ile z tego wyjdzie zobaczymy, oczywiście wycieczki i działeczka, a w między czasie mieszkanie ogarnąc trzeba, ale na razie zbyt klapnięta jestem ;:219 . Pogoda wczoraj jeszcze była cudna, ciepło i bezdeszczowo, a dziś chmurzy się i jest dużo chłodniej, no tak, wolne mam, zawsze tak samo ;:219
Basiu to stare orliki, wysiewają się ładnie i te, których dziki nie zniszczyły, pięknie kwitną, najlepsze w uprawie i bez problemowe ;:215
Iwonko te rzczochrańce to zerwa, wysiewa sie sama raz posadzona, lwie paszcze to z tamtego roku, w tym też wysiewałam i muszę posadzić, te jeszcze maluchy ;:108
Natalko oto chodzi żeby kwiaty zarosły tak działeczkę, żeby chwasty nie miały siły przebicia, no i próbuję tak doprowadzić ;:108
Ewciu sama cieszę się z kwitnienia kolokwicji, jest cudna prawda ;:108
Małgosiu czyściec mi sie mocno rozłazi, chcę go na skarpę przenieść, ale musze poczekać aż przekwitnie, teraz szkoda, nie zdążyłam ;:108
Elu różyczki to dopiero pomalutku, jakieś dwie, reszta jeszcze śpi, a czekam na nie, bo po pierwszym kwitnieniu chcę przyciąć, marne są po tej wiośnie ;:185
Lucynkjo, no nie ładnie, ale one ładniej powinny kwitnąć, niestety przymarzły i wyglądają troche gorzej, no ale myślę, że poradzą sobie, ;:108 różtyczka faktycznie taka jest, to cardinal de richelieu, nie wiem od czego zależy jej mocny kolor, ale widzę, że jest w różnych odcieniach, moja rośnie w cieniu, nie zdążyłam jej przesadzić w inne miejsce, więc została i zakwitła, właśnie taki ma kolor ;:108 zdrówka dla Was Lucynko ;:196
Beatko domek nie duży ale no mi sie podoba inni mówią o nim bunkier atomowy, a niech tam, jedynie co nam sie nie podoba to to, że latem jak kamienie się nagrzeja to goraco w srodku, a zimą z kolei zimno, ale jest piec, napalić można ;:108
Dziś pokażę Wam swoją cytrynę skierniewicką, zaszalała myślę, że za sprawą miedzianego drutu, który jest owinięty w okół jej pieńka w jakiś tam sposób, to już zabawa mojego Adasia, jak chcecie wiedzieć coś więcej, to poczytajcie o drutach miedzianych w hodowli roślin :wit

Obrazek

Obrazek

A było to tak:
Cytrynka zakwitła ładnie, zapyliłam ją pędzelkiem, miała kilka cytrynek, ale opadły, została jedna, ta sobie rośnie, potem Adaś oplótł cytrynkę drucikiem miedzianym i cytrynka znowu zakwitła, tym razem też zapyliłam pędzelkiem i ma kilka cytrynek, na razie wszystkie się trzymają, więc jest jedna większa i kilka mniejszych cytrynek, czekamy co dalej z tego eksperymentu wyjdzie ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, z tym drutem miedzianym to bardzo dobry pomysł. ;:333 Ja np. do każdej doniczki z fiołkiem afrykańskim wciskam zardzewiały gwóźdź. ;:108 Gdzieś kiedyś o takim dokarmianiu tych fiołków przeczytałam i na początek włożyłam gwoździe do trzech doniczek w celu sprawdzenia efektów. ;:218 Oczywiście ładniej rosły i obficiej kwitły te zagwożdżone. ;:303
Dobrej pogody na niedzielne wypady życzę. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko oj prawda prawda... egzemplarz kolkwicji masz po prostu cudny ... ;:215 Gratuluję cytrynek, choć o druciku miedzianym nic nie wiem jak on działa... a i o zagważdżaniu fiołków pierwsze słyszę ;:173 Ale człowiek ma braki w edukacji ogrodniczej ;:306
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Iwonko widzę ,że rośliny szaleją dobrze ich pora teraz niech cieszą orlików masz cała masę u mnie tez się same sieją .Zmiany w działeczce widzę wszystko nabrało mocy brawo.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ale u Ciebie kolorków, a krzewuszki ....super. Iwonko nie wiesz co słychac u naszej Dorotki, tej działaczki wiejskiej ? coś jej nie widać .
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Iwonko ,Ty jak widzę ciągle w ruchu,ale to dobrze ,ruch to zdrowie.Działeczka cudna ,aż oczy bolą od kolorów ;:215 ,u mnie jest wnusia i kilka godz. spędziłyśmy na działce ,był basen ,namiot .Pozdrawiam serdecznie i dużo ;:3 w czasie pobytu na działce.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko co to za kwiatek? http://www.fotosik.pl/zdjecie/64a1b554e1ab2974
Ja to tylko słyszałam, że jak się chce załatwić drzewo to trzeba wbić miedziany gwóźdź ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Wolne dni minęły bardzo intensywnie, a dziś już w pracy i jeszcze zmęczenie czuję ;:oj , ale fajnie było. W sobotę impreza militarna na lotnisku w Kluczewie koło Stargardu, były przejazdy wozami bojowymi i loty widokowe, na to Adam nie pozwolił, bo jak powiedział, nie chce zostać sam, nie wiem co miał na myśli, czy to, że spodoba mi się pilot i zechcę z nim odlecieć w siną dal ;:oj , a w niedzielę całutki dzień działka, pogoda wspaniała, więc i kąpiel w basenie była i troche roślin wysadzonych z doniczek ;:215
Marysiu jak załatwić drzewo ;:202 , nie, nie tu chodzi o ochronę roślin, a ta roslinka o którą pytasz to Zerwa ;:108
Tereniu życzenia sie sprawdziły, myślę, że dla Ciebie również :wit
Karolka, ona na FB jest widoczna dość często, szkoli się, uprawia ogród, nie wiem czemu tu nie zagląda ;:218
Tak Beatko, teraz zrobił sie wielki busz, rosliny dojrzały, uwielbiam tą swoją działeczkę ;:167
Ewciu no o gwozdziach to i ja nie słyszałam, ale drucik jak widać sprawdza się ;:215
Lucynko mam fiołka i spróbuje z gwozdziem skoro tak mówisz ;:333
Zdjęcia z pikniku militarnego innym razem pokażę, dziś działeczka :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, taki relaks to ja rozumiem.... ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko do twarzy ci w niebieskim :wink: Działeczka pięknie kwitnie ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonka super wypoczynek i to w ukwieconym otoczeniu ;:215 sama radość :) A militarne atrakcje też nie codzienne się zdarzają ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”