Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Aniu nie mogę się napatrzeć na Twój zakątek z oczkiem i trawami. No cudnie to wygląda.
Dobrze, że nie padłaś w tych drewniakach. Szkoda by było się poobijać. ;:168
Zdjęcie na tapetę rzeczywiście wycisza. Podobają mi się takie stonowane widoki póki co. Zaczynają kwitnąć róże więc nie długo cieszyłyśmy oczy spokojną zielenią po pstrokaciźnie tulipanów. ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Balia wygląda niesamowicie ;:138 , bardzo mi się podoba. Muszę koniecznie taki dodatek sobie gdzieś załatwić ;:224 . Miejsce z huśtawką i oczkiem wygląda pięknie ;:215 . Róże już zaczęły pokaz :tan . Artemis cudny a ja mam dwa i oba mają pąki , już nie mogę się doczekać ;:65 . Dzban w takiej formie wygląda bardzo fajnie, świetny pomysł ;:333 . Śliczne portreciki piwonii ;:215 . Ach czerwiec ;:167 , masz rację niech trwa jak najdłużej ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, zajrzałabym, ale się boję... nie mam umiaru i jak widzę ładne rośliny, to dostaję małpiego rozumu ;:306
A tak poważnie, to muszę ograniczyć zakupy, trochę już przesadziłam w tym roku i do jesieni jednak przystopować trzeba. Jesienią cebulki muszę i to w sporych ilościach, a i wtedy może jakieś rutewki... :roll: ;:333
A ta niebieściutka to jest niesamowita, z tym że podobno potrzebuje sporo miejsca, bo rozrasta się dosyć no i jest wysoka, bardzo wysoka... Ciekawa jej jestem bardzo.

Twój rododendron jest kolosem! ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, nie dziwię się że zdjęcie z szałwią wybrałas na tapetę.
Ja znowuż pstrykam i ogromną ilość zdjęć, a potem nie potrafię wybrać kilku do pokazania. Są piękne i bardzo fotogeniczne.
Na róże wszysce czekamy. Chociaż pierwsze kwiatuszki już cieszą to do pełnu kwitnienia jeszcze kilka dni.
Balia ;:167
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, piękny masz czerwcowy ogród ;:173 Uwielbiam wszystkie te rośliny i ciągle zapraszam je do siebie :D

Rutewka jest cudna, pięknie wygląda! Ja właśnie zimą zobaczyłam na forum w czyimś ogrodzie Splendide White i zamówiłam w BR, w międzyczasie dokupiłam jeszcze różową. NIe mogę się doczekać aż zakwitną :tan

Zapach goździków jest słodki, bardzo przyjemny, tez go bardzo lubię, jakby można było tak uwiecznić te zapachy jak kwiaty na zdjęciach. Niby są perfumy, ale to jednak nie to samo.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Aniu witam się miło :wit
Wybaczysz, ze tak późno zajrzałam do Ciebie? To taka pora roku, że naprawdę trudno ze wszystkim się ogarnąć ;:131 Twoje róże robią ogromne wrażenie, warto było je zobaczyć ;:215 No to teraz zaczyna się pewnie Twój najlepszy sezon, w takim różanym grodzie czerwiec i lipiec to jedno długie święto :D
I fioletowy rodek też niesamowity, kwitnie jak marzenie ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Jej, ile kwitnień... Ja ma wrażenie, ze u mnie róże złośliwie stanęły w miejscu i mówią złośliwie "mam dużo pąków, ale kwiatów nie pokażę" :lol:

I masz rację z tym zdjęciem na tapetę - bardzo uspokajające ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czerwiec,ciepło i pogodnie,nie wiem,czy w nocy padało,a jeśli nie to trzeba jechać podlać.
Każdy dzień,który spędzam na działce to celebrowanie chwili,ekscytacja nowym pąkiem róż zwłaszcza debiutantek.
Np.taka Olivia Rose albo Jalitah,a może Dolce Vita? Rabaty powoli zapełniają się zielonym,a w tym gąszczu róże królowe ogrodu.Gdzieniegdzie można już wyczuć zapach,który roznosi się z silniejszym podmuchem wiatru.Na takie chwile czekałam całą zimę ;:65

b]Aneczka[/b] ja już tak na nie czekam,zaczęły Gertrude Jekyll,Munstead Wood,Cardinal i Queen of Sweden.
W kolejce czekają następne piękności ;:215

Obrazek

Ewelinko dziękuję za tyle miłych słów ;:108 wszystko mnie teraz cieszy,każda roślinka,a róże wiadomo,że mają teraz swój czas.
Artemis ma masę pąków i jak zacznie to długo kwitnie.Na pewno i u Ciebie niedługo wystrzeli z kwiatami :uszy

Obrazek

Basiu rozumiem doskonale co do zakupów ja mam to samo.Jak zobaczę jakąś roślinę co jej wcześniej nie znałam to już chciałabym ją kupić.Rozmyślam i kombinuję jakby ją zamówić,aż wreszcie to robię ;:306

Obrazek

Wiolu to kwestia kilku dni jak buchną róże,kocham ten czas jak każda z nas rosomaniaczek ;:167
Ja jak wpadam na działkę to najpierw robię obchód,a potem aparat i strzelam foty,uwielbiam ;:333
Coś czuję,że Jalitah lekko się pokazała,ostatnio miała mocno nabrzmiały pąk ;:65

Garden of Roses pierwszy kwiat

Obrazek

Amanita niestety moja rutewka już przekwitła,ale mam jej foty do następnego roku poczekam.Chętnie zamówię Splendide,już mam zapisane w kajeciku i musi być moja ;:108
Oj te zapachy...

nn

Obrazek

Aguś fajnie,że jesteś,witam miło :wit Oj tak czekam na róże z wielką niecierpliwością,wiem,że mnie nie zawiodą,bo mają sporo pąków ;:108 Rodek pięknie kwitł,ale już go oskubałam ;:108

Obrazek

Eyes For You w pąku

Obrazek

Jalitah czekam ;:65

Obrazek

Obrazek

Munstead Wood cudne ma płatki i zapach ;:170

Obrazek

Parfum Flower Circus

Obrazek

LO

Obrazek

Gertrude J

Obrazek

Obrazek

Charles Austin

Obrazek

CPM ;:167

Obrazek

Bukiet goździków

Obrazek

Obrazek

Ostróżki zaraz wystrzelą

Obrazek

Naparstnica pastelowa

Obrazek

Miłego week ;:3
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
bardzo dziękuję za kwiat Eyes For You. ;:180 Ale trafiłaś. :lol:
Ostatnio właśnie kupiłam sobie tę różę i na razie ma pąki.
Wiesz , jak czekam na pierwszy kwiatek ?
Oczywiście, z siewami będę dalej próbować.
Przecież sukcesy też miewałam wcześniej. W tym roku coś nie poszło , jak trzeba.
Miłego weekendu. :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, trafiłam na prawdziwą różaną ucztę ;:167 Zdjęcia fenomenalne ;:138 Z tego wszystkiego już zgłupiałam i nie potrafię wyróżnić tej najpiękniejszej, bo wszystkie Twoje panny zasługują na pochwały. Ale, ale...Oprócz różanego towarzystwa z wielkim podziwem obejrzałam piwonie. Wszak, to również ich czas ;:215
Buziaki weekendowe ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu

Śliczny bukiecik białej piwonii Ci kwitnie ;:138 to chyba Festiva Maxima? U mnie dopiero pojedyńcze kwiaty się pokazują tych pachnących piękności :wink: Teraz mocny deszcz polewa ogród.
Ależ masz już rozwiniętych róż, jest co podziwiać i wąchać. CPM chodzi za mną od jakiegoś czasu, Twoja ;:167
Jalitah ładnie zapączkowana,już niedługo u siebie się przekonasz jaka to urokliwa panienka,moja słabiej , zwykle drugie kwitnienie ma ładniejsze.
Aniu pięknie się czerwiec u Ciebie zaczął ;:138 ;:138 Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu Jalitah mam kilka lat. To mała róża na przód rabaty, ale niezniszczalna. Śmieję się, że ma kwiaty z plastiku, bo kwiat potrafi utrzymać się na pewno ponad dwa tygodnie. Nie rusza go deszcz czy silne słońce. Żeby wszystkie nasze różyczki były tak wytrzymałe.
Pięknie u Ciebie. Kwitnie wszystko to co lubię - szałwie, ostróżki, piwonie. Można by rzec 'chwilo trwaj!'
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dzisiaj w nocy bardzo głęboki musiałam mieć sen,bo podobno w nocy padało i to solidnie ;:108 Strasznie się cieszę,bo teraz róże potrzebują deszczówki i ciepła,a będzie wielka feta ;:303 Na działce dziś nie byłam,miałam imprezę rodzinną.Przeskakuję z nogi na nogę,bo kiedy pomyślę,że moje różyczki tam kwitną i się rozwijają,a ja ich 3 dni nie widziałam? Jutro po śniadaniu jadę choćby nie wiem co ;:oj

Krysiu bardzo dobrze,że stałaś się posiadaczką Eyes ;:215 Wspaniała różyczka,a kwiaty ma podobne do piwonii.
Zobaczysz,będziesz zachwycona jej zmiennością ;:224
Wiesz jak to jest z tymi siewami,a to ziemia nie taka,a to za mało wody,a to za dużo,ciężko utrafić.
Radość jest na pewno jak coś wyłazi,a potem zakwitnie. Ja czekam na aminka i inne siewki,które wsadziłam do gleby.
Nie wiem,czy zatrwian się uda? Coś go na rabatach odnaleźć nie mogę ;:124

Veilchenblau

Obrazek

Dorotko o tak uczta się zaczyna :heja Teraz trwa radość ,ale nie tylko.Będę je obserwowała,czy zasługują na 100 procentowe pochwały ;:224 A piwonie słabo mi w tym roku zakwitły,tylko te białe co roku niezawodnie kwitną ;:333
Dziś nie byłam,ale jutro pędzę do moich kolczatek i innych roślinek ;:65

Charles de Mills

Obrazek

Krysiu możliwe,że to Maxima piwonia,ona już rosła jak kupowaliśmy działkę,dzięki za wskazówkę ;:333
U mnie też w nocy podobno padało,ale się cieszę,gdy nie muszę latać z konewkami :heja
Jalitah tyle się naoglądałam zeszłego roku na forum,że tak na nią mocno czekam ;:65
Już niedługo,a może już pękła?

Gertrude Jekyll

Obrazek

Wiolu to super,że Jalitah taka trwała i deszcz jej niestraszny.Miałam dwie w koszyku zakupowym,a potem zmniejszyłam na 1 szt,chyba będę żałowała ;:218
Szałwie królują,a ostróżki niebawem wszystkie się otworzą ;:167

Winchester C pierwszy raz wydała dwukolorowy kwiat,ona jest sportem Mary Rose stąd ten róż ;:108

Obrazek

Cardinal w pąkach

Obrazek

Arabella

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gabi się uśmiecha ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Gabi urocza na tym słoneczku :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu szałwia, stipa i przywrotnik, ;:oj nic dziwnego, że zrobiłaś z tego zdjęcia tapetę. ;:215 Różane portrety przejrzane sumiennie, Garden of Roses szczególnie dziś mnie zaczarowała. Obrazek Oczywiście biała ostróżka musi ponownie zawitać u mnie. ;:173 Pierwszy gril i już w osłoniętym ogrodzie. Obrazek ;:215 Miłego działkowania. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”