Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r

Post »

O kurczę, deszcz pączków, różane szaleństwo - oj jaką ja mam nadzieję na takie okazy u siebie za kilka lat Obrazek
Normalnie różane potwory, cos cudownego!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy fajna roślinka ta Gillenia cudne są te gwiazdeczki jeszcze o niej nie słyszałam .Pąków moc na różach Oj za chwilkę rzeczywiście wyjdą nam oczy na widok tylu kwiatów na raz ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich różomaniaków :wink: i nie tylko :wit rzecz jasna

Pomalutku zaczyna się w moim ogrodzie różane szaleństwo. Patrząc na ilość pąków na różach kwitnących raz w sezonie, myślę sobie, że gdyby hodowcy pomyśleli o różach nie powtarzających kwitnienia, ale kwitnących w późniejszych miesiącach, np lipiec-sierpień lub sierpień-wrzesień, to chyba tylko takie miałabym w swoim ogrodzie ;:173 .
Jedne kwitłyby na początku lata a drugie na jego zakończenie, za to jaką ilością kwiecia ;:224 i oczywiście Garden of Roses :D

Jenny Duval to istny szał kwiatów

Zdjęcie nie najlepszej jakości, robione wieczorem, dzisiaj powtórzyć fotki nie mogłam, bo spieszyłam się do pracy. To co widać to jest jeden krzaczek. Zawłaszczyła sobie większość rabaty dla siebie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Variegata, bardzo jestem ciekawa, co pokaże w tym roku

Obrazek

Tuscany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Harrison"s Yellow nadal malutki a pod ciężarem kwiatów gałązki leżą na ziemi

Obrazek

Obrazek

I pojedyncze pączuszki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marketowa nieznajoma angielka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I takie tam różności

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tegoroczzny powojnik Elf i pierwszy kwiat Kiri Te Kanawa oraz prawdopodobnie Kardynał Wyszyński

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gillenia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alexia My Girl dla Ciebie, drugi pąk wyłamał się pod własnym ciężarem ;:224 .

Obrazek

Jadziu kwiaty są bardzo niepozorne, ale bardzo wdzięczne i jest ich dużo, to roślinka kupiona wiosną tego roku, podobno liście na jesień ładnie się przebarwiają,obaczymy. Lubię takie delikatne kwiaty. Tez czekam z niecierpliwością na te widoki. Jenny jest niesamowita.

Ann85 doczekasz się szybciej niż myslisz, one tak szybko rosną. Jenny rzeczywiście w tym roku bardzo poszalała.

Aniu
chyba ładniej na zdjęciu jak w rzeczywistości. Oglądając zdjęcia czasem nie wierzę, że to ten sam ogród ;:306 . Już niedługo wszystkie będą czarować, Twoje też ;:108

Basiu trochę się zazieleniło, nie powiem, ale nadal czuję niedosyt. Nie zemdlejesz, na pewno, bo nie będzie powodu zapewniam Cię.
Veilchenbalu zapączkowana bardzo ładnie, ale wiosną ją dwukrotnie przycinałam, a teraz jeszcze znalazłam dwie gałązki do przycięcia. Przy tej masie, nie ma to jednak żadnego znaczenia. Zabrała całą kratkę dla siebie, dla Bobby Jamesa niewiele zostało, co najwyżej może swobodnie iść na dach. Natomiast Ilse Krohn Superior już nie ma o co się wesprzeć i chyba ją przesadzę, bo przy tym potworze zbytnio się nie rozbuja. Zresztą w tym roku cięta była do ziemi i buduje krzaczek od nowa ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Veilchenbalu naprawdę robi wrażenie, a powiedz mi czy ona chociaż trochę powtarza kwitnienie, czy tylko raz i "do zobaczenia za rok"?
Jenny Duval też niesamowita... och jak ja uwielbiam takie widoki! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daysy na Duet Nevady i M.Hilling mogę czekac nawet do przyszłego sezonu! To jest naprawdę fantastyczne zestawienie. ;:180
Skromne widoki wcale nie są skromne. Za to Ty jesteś. Pięknie ma urządzony ogród i spacerować po nim, nawet wirtualnie, to sama przyjemność. A widok masy różanych pąków przyprawia o zawrót głowy. ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Daysy dla takich widoków Jenny Duval warto czekać pąk przy pąku to się nazywa kwitnienie ;:167 ;:167 Ja też na razie nie mogę narzekać na poniektóre róże jednak sezon dopiero się zaczyna .Harrison's yellow ma cudne kwiaty przecież to dopiero roczniak a gdzie tam reszta żywota :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

myślę sobie, że gdyby hodowcy pomyśleli o różach nie powtarzających kwitnienia, ale kwitnących w późniejszych miesiącach, np lipiec-sierpień lub sierpień-wrzesień, to chyba tylko takie miałabym w swoim ogrodzie ;:173 .
Daysy ja też bym je miała :D może poczytają i coś dla nas wymyślą :;230
Szał kwiatów i jak tu wyjść z ogrodu ;:167 ciesz swoje oczy i nam nie żałuj. ;:168
Zauroczyłaś wiele osób Jenny Duval, czy bardzo szeroko ona rośnie?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Na widok Twoich różanych paczków, można tylko z niecierpliwością przytupywać nóżkami ;:65 w oczekiwaniu, kiedy wszystkie zamienią się w cudne kwiaty. Już teraz nie można od nich oderwać oczu, a co dopiero będzie później?
Twoje różowo białe zestawienie Nevady z M. Hilling, powoduje, że nie mogę oderwać się od komputerta. Swoje marzenia o nich spełniam u Ciebie, póki co nie mam na nie miejsca. Może kiedyś sie na nie skuszę i po prostu posadzę pod blokowym balkonem? Wtedy miałabym takie widoki pod własnym nosem.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

;:7 Daysy, dziękuję za zdjęcia młodzaków, są bardzo dzielne. Przecież one są młodsze niż podkładki w momencie szczepienia...
Wiem, że wiele sadzonek nie przeżyło, więc tym bardziej się cieszę i życzę, żeby obdarowały Cię pięknym kwieciem.
Mimo "dziwnego " sezonu dałaś po oczach pięknymi zdjęciami.
;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
syska811
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 cze 2017, o 10:08

Post »

Witam serdecznie :wit

Mamy działkę która jest bardzo zarośnięta i zagadkowa różę. Róża dwa lata temu na wiosne została skoszona. Na szczęście odbiła ale nie mam pojęcia jaki to gatunek, jak o nią dbać. Może ktoś z Państwa wie co to za róża i udzieli mi cennych wskazowek ;:180
Róża ma bardzo dużo pojedynczych gałązek z korzenia, jest rozległa, wysokość ok 50 cm. Rosnie w krzakach, przy drzewkach ale nie pnie sie po nich.Kwiat ma piękny intensywny zapach. Zdjęcia róży w linku.
https://imageshack.us/my/images
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
x-ja-a

Post »

;:oj Ile kwiatów już u Ciebie!!! U mnie kwitnie tylko Therese Bugnet a reszta w pączkach i to w lichym procencie w porównaniu do Twoich. Ja wiem, że to "jednorazówki", ale tak jak piszesz, gdyby kwitły w różnych terminach to kupowałybyśmy je hurtowo. Cudnie masz już, tak kolorowo... ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U niektórych pełnia sezonu a u mnie jeszcze, wbrew pozorom, czas oczekiwania i niepewności na to, co ma wkrótce nastąpić. Dla mnie to czas nadziei po drastycznym cięciu róż. Etap prawdy przede mną ;:224
Historycznych oczywiście nie biorę pod uwagę, bo wszystkie w miarę dobrze przezimowały, sami możecie ocenić po wyglądzie Jenny Duval. Tutaj pozwolę sobie na moment prywaty :wink: ,

Pani Ewo serdeczne dzięki za tak przepiękny gratis ;:196 ,można by powiedzieć gratis jak wino, im starszy tym lepszy ;:306 , więc upajam się jej widokiem z każdym sezonem bardziej ;:173

Alexia na to liczę ;:333 , pączuszki już mają, więc będą i kwiaty, żadnego kataklizmu już nie przewiduję, na jeden sezon wystarczy ;:224
Trudno je nazwać pięknymi, temat fajny ale fotograf ze mnie kiepski. ;:131

Iwonko ja też przebieram niecierpliwie nóżkami, szczególnie czekam na tegoroczne, pozostałe już znam, więc mogą mnie pozytywnie zaskoczyć lub rozczarować. Na nowości zawsze czekam z bijącym sercem.
Wprowadzaj plan w życie, nie dość, że będziesz miała piękny widok to jeszcze bezpłatna perfumerię ;:173

Maju
na widok tak ukwieconych krzaczków serce po prostu skacze do gardła, zapach jaki wokół siebie roztaczają jest upajający. Chciałoby się więcej i więcej. Takie widoki skłaniają mnie do szalonych pomysłów ;:306 , ale życie to przecież jedno wielkie szaleństwo, prawda ;:218
Jenny,kiedy ją dostałam,to była skromna, malutka dziewczynka, przez dwa sezony zrobiła się bezczelna i zarosła pół rabaty. Rozłożyła swoje duuugaśnie ramiona na Variegatę, ta oczywiście nie pozostała jej dłużna i też jednym ramieniem ją przydusiła ;:306 .,Zasłoniła W.Cathedral, a ten jak przystało na dżentelmena nawet nie mruknął, dopiero musiałam wejść na rabatę i zrobić porządek.
Jenny dostała troszkę wyższą podpórkę i chłopak odetchnął ;:224 , obiecałam mu jednak przeprowadzkę ;:108
Poważnie mówiąc, Jenny to baba jak się patrzy szersza jak wyższa, nie wiem ile mogę mieć rozpiętość ramion, ok 150cm, i tak bym jej nie objęła. Zmierzę jej talię ;:306 jak wrócę do domu. Strach się bać wyniku :;230

Jadziu faktycznie ilością pąków zaskoczyła mnie totalnie nic dziwnego, że po takim wysiłku musi odpoczywać cały sezon.
Harrison's Yellow mnie zaskakuje, myślałam, że to wielka róża, posadziłąm ją w kącie, żeby nikomu nie przeszkadzała, a ona tymczasem zamiast iść w górę chowa się po krzakach i udaje płożącą.

Aneczko, po wczorajszej ulewie nawet nie było co fotografować, ale jak wrócę a będzie pogoda, to zrobię kilka fotek dla Ciebie.
Skromna nie jestem, raczej realistką ;:131 , widzę ile jeszcze pracy przede mną aby zasłużyć na słowa uznania z ust właścicielki takiego ślicznego ogrodu. Wiem, że w tak dużym ogrodzie, będzie to trwało latami, ale kiedyś spełni się moje marzenie i będę mogła z dumą powiedzieć: tak ,ten ogród spełnia moje oczekiwania ;:215

Basiu, zmartwię Cię, niestety Veilchenblau kwitnie tylko raz, u mnie nie pokazał przez resztę sezony ani jednego kwiatuszka ;:131 Ja rozsatwałam się z nim z wielkim żalem, ale on nic sobie z tego nie robił. Powiedział basta i tyle widziałam jego kwiatki ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Syska811 spróbuj jeszcze raz wgrać zdjęcie, bo nie można otworzyć.

Jagna, dzięki ;:196 u mnie na razie kilka róż zaczyna pokazywać kwiaty, reszta mocno spóźniona w tym roku a kilku nawet nie zobaczymy np.i F, Juranville G.Thomasa, ten ostatni poległ na amen ;:145 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Daysy, spokojnie... ;:168 zakwitną wszystkie tak, że wyleją miód na Twoje serce! ;:167
(patrząc na ubiegły rok, na zdjęcia, to róże mają około 2 tygodnie opóźnienia, przynajmniej u mnie)
A powiedz mi jak z Princess of Infinity? Bo nie wiem czy coś o niej wspominałaś? jeśli tak to chyba mi umknęło ;:131
Jak ona po zimie, jak wystartowała? Ma już pączusie?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38

Post »

Daysy ;:168 jak patrzyłam wczoraj wieczorem na radary burzowe, to mnie ciarki przechodziły ;:202
Mam nadzieję że skończyło się na lekkim potarganiu sukien królewskich i panny-królewny pokażą na co je stać ;:138
Szaleństwo to chyba mało powiedziane-ja mam na kilku metrach kwadratowych bombę zapachową z raptem kilku krzaczków, to co dopiero jest w Twoim ogrodzie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”