Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu, czyli wracasz już... ciekawa co tam w ogrodzie Cię zaskoczyło! ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu wracaj do nas szczęśliwie i naciesz się swoją rodzinką ,swoim ogrodem ,a potem nami ,bo czekamy na Ciebie ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kochani witam Was już z domu!
Ogród wygląda jak zdziczały ogród wiejski. Oczywiście po wyjściu z auta poszłam najpierw zobaczyć co mnie czeka...i to już wiem, ale nie wiem od czego zacząć Obrazek

Asiu wiele roślin straciłam, a szczególnie to co posadziłam przed wyjazdem. Nie podlewane odeszły, a poza tym mam trochę ślimaków i chyba to też ich sprawka Obrazek Nie wiem jak dwa tygodnie, ale trzy to na pewno za dużo. Mam zaległości nie tylko w ogrodzie, ale w domu i różnych sprawach do załatwienia ;:223

Krysiu już jestem i próbuje się znaleźć ...i nie przyjdzie mi to łatwo Obrazek Moja współtowarzyszka zupełnie do mnie nie pasowała...i ja do niej. Powiem w skrócie miałam chyba 10 % ciuchów tyle co ona a ruchu 90 % więcej Obrazek

Lucynko witaj już w moim królestwie, mocno zaniedbanych ale co tam. Domownicy już wiedzą ile i co ja tu robię :D Wydaje mi się, że nawet w miesiącach o których piszesz nie chciałabym już na tyle wyjeżdżać :oops: Spodobał mi się ten widoczek i musiałam Wam pokazać! Ściskam ;:4

Kasieńko mam bardzo dużo spraw i nie tylko ogród mnie potrzebuje więc nie będzie tak w mig ale pomału odrobię nieobecność ;:168

Dorotko w końcu musiałam trafić kulą w płot, bo do tej pory udawało mi się. Z niektórymi do dzisiaj utrzymuję kontakt chociaż nie były to ogrodniczki :D

Iwonko jakoś dałam radę :wink: szkoda że nie mogłaś mnie odwiedzić ale bywa różnie.

Ewciu zajechało mi Lermontowem i czytanką z podstawówki czy średniej nie pamiętam :D
Wegetacja jest tam opóźniona i jak odjeżdżałam gdzieniegdzie kwitły jeszcze kasztany, a do iglakowych kompozycji sadzą dużo azalii i rodków. Palbina też mam, ale krzaczek a tu były szczepione w rządku i jak przechodziłam to zapach powalający ;:224 Już w domku Ewuniu ;:196

Elżuniu ale się wybyczyłam, a teraz będę musiała zap.... Z przerażeniem dzisiaj ogarniałam wzrokiem i myślami, ale muszę zachować spokój i bhp :;230 Miejsca są piękne o wspaniałych plażach, a jak jeszcze słonko dopisze ;:333

Joasiu jak dobrze że jesteś ;:168 nacieszysz się ogrodem i wytyczysz linię działania! Przy stoliku siedziałam z panią, która też opuszcza dom na długie miesiące.

Natalio miło że wróciłaś do nas ;:4 ja mam dużo zaległości ale pomalutku postaram się wszystkich odwiedzić :D

Luciu dzisiaj wreszcie M mnie odebrał z dworca Obrazek

Julciu to wszystko zależy co rozumiemy przez porządek Obrazek roboty mam HUUUKKK! ale co tam jak będę działać na spokojnie to jakoś poleci ;:168

Basiu zapytaj raczej co mnie nie zaskoczyło....zielsko wszechobecne! jak się spodziewałam jest go nadmiar Obrazek

Martusiu najpierw poszłam w ogród, potem zjadłam z M obiad i już wiem że najpierw muszę oporządzić zwierzęta, a potem rzucę się na ogród...nie liczę spraw do załatwienia i zaległych spotkań z okazji.
Najważniejsze jestem cała i zdrowa, zrobiłam trochę zdjęć ale nie wiem kiedy je zrzucę na dysk, bo już oczy się kleją...wstałam o 4, a jutro od rana musimy jechać z psem do weta :wink: Buziaczki posyłam ;:196

Na razie tyle może wybiorę jakieś szokujące zdjęcie!

tak ogólnie!
Obrazek

Obrazek

a tu zestaw pt. Krakowiaczek ci ja
Obrazek

Dobrej nocy!
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś,dasz radę! Kwiaty szybko przemijają i chwasty też,zaraz nam dnia będzie ubywać,eh jak ten czas biegnie! Myślisz, że my ich nie mamy?Widzę że każdy psioczy ,bo chwaściory rosną, ja codziennie plewie i plewie a nigdzie nie odjechałam z chałupy. :wit
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Marysiu, kwiaty bardziej widać niż chwasty, a te jak takie duże to łatwiej wyrywać.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu witaj. W ogrodzie powitał Cię soczysty busz, ale skąd ja to znam. Przez ponad dwa tygodnie nie robiłam prawie nic na działce i mam tak samo jak Ty, wszystko dokładnie zarośnięte. Ślimaki też u mnie działają i straciłam przez nie wiele roślin Mam nadzieję, że powoli uda Ci się uporządkować szaliczek i znów będzie pięknie.
Bardzo dziękuję za pozdrowienia z Kołobrzegu z pięknym widoczkiem morza.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak pomyślałam Marysiu, że przywita Cię busz, ale cóż... busz ma swoje uroki bo chwasty nie rosną ;:306 ;:306 ;:306 nowe chwasty.... Teraz będziesz miała kontynuację zabiegów u siebie: gimnastyka, pilates, inhalacje, okłady z błota ;:333
A tak poważnie, to czuję że szybciutko to wszystko ogarniesz ;:168 ;:196
I fajnie, że już wróciłaś! :)
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam już półtorej godziny poświęciłam ogrodowi, teraz śniadanie, weterynarz od 9 i kontynuacja ogrodowa. Na dom na razie nie ma czasu ale jedno co zrobię to zakiszę ogórki :;230
W ogrodzie jest pełno ślimaków nagich, bo lało całą noc i wylazły dziady, więc następnym posunięciem będzie parka biegusów tylko M Ani muszę skusić na jazdę w moje strony :;230 Zrobiłam przegląd drzew owocowych i na większości nie ma żadnych owoców jedynie moja szczepiona młoda jabłonka ma sporo zawiązków, ale poczekam czy nie spadną w najbliższych dniach.
Pomidory wyglądają nieźle tylko muszę zrobić z nimi porządek, oberwać wilki, podwiązać i nawieźć. W polu przed wyjazdem posiałam różne dynie w tunelu kilka ogórków. Żadna dynia ani cukinia nie wzeszła a ogórek w tunelu jest jeden ;:oj Kiepski sezon się szykuje. Papryki które zostawiłam w doniczkach coś mi objadło i może w gruncie się zbiorów, ale są mocno zdziesiątkowane.
Zmieniły mi się plany budowy wiaty dla doniczek, bo młodsza gospodyni upatrzyła sobie moją lokalizację i dla dobra panujących stosunków muszę znaleźć sobie inne miejsce.
Poza tym muszę kupić komplet do kącika grillowego bo zrobione kiedyś ławki przez nas kończą żywot ;:222
Na prezent dostałam nowy wózek, ale tylko Wam powiem że do kitu....plastikowe nadwozie na pewno szybko się złamie bo wózek ma służyć do wożenia ciężarów. Mój metalowy miał wysokie boki i świetnie się spisywał a ten to śliczna zabaweczka :wink: Jednak muszę się cieszyć bo to prezent i ofiarodawcy są zadowoleni ;:306

Bożenko miło, że wierzysz we mnie, ale pracy jest sporo bo i areał jest duży a samo koszenie widzę innym nie wychodzi więc sporo jest na mojej głowie ...a raczej rękach i nogach ;:306 Syna muszę nauczyć ogrodowania, bo ojciec niestety wysiada zdrowotnie.

Anido oprócz wysokich traw są kępki małych trawek, przyroda nie lubi pustki :uszy

Lidziu czyli znowu zdrowie zawiodło ;:4 no to mamy pracę tylko ja po rehabilitacji a Ty niestety nie :?
Straty tez widzę i przez ślimaki i przez nornice. Na wiosnę pięknie startujące drzewa widzę uschnięte albo częściowo zniszczone przez jakieś szkodniki. Świdośliwę dokumentnie zniszczyły sarny, bo nikt się nie kręci tylko w ogrodzie co ja od rana do zmierzchu ;:223 Lidziu cieszę się, że pozdrowienia doszły chociaż okazało się że w kioskach sprzedają znaczki zwykłe nie prio i długo szły .

Basiu dopiszę do zestawu główkowanie :;230 bo już musiałam podjąć kilka ważnych decyzji. Pierwsza to zaraz jedziemy z psem na badania, bo jest już wiekowy ale może można mu jakoś pomóc zdrowotnie :D Oj Basiu trochę czasu zejdzie, a chciałabym jeszcze u Was zaległości odrobić....a doba ma tylko 24 godz. ...o i spać trzeba :;230

Dobrego dnia !
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Powiem Ci, że u mnie z ogórkami też kiepsko, jakiś taki pechowy rok... A w zeszłym były takie ładne :roll: chyba wszyscy teraz walczą z buszem, ale nie martw się! Jak długo widać kwiaty, to jest dobrze ;:183
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Fajnie, że już wróciłaś ;:333 . Czas szybko leci prawda ?? Dopiero co pakowałaś się i wyjeżdżałaś . W ogrodzie istny busz ale pozytywny ;:138 . Chwasty rosną wszędzie i każdy z nimi walczy :roll: .Rzeczywiście ten rok może być kiepski jeśli chodzi o warzywa. Ogórki mi wyszły ale fasolka i cukinia już nie ;:185 . Groszek jakiś obgryziony, porzeczka też skąpo :roll: . No cóż, taki rok :roll: . Ślimaki potrafią uprzykrzyć nam życie ;:222 . U mnie też sporo dziur na liściach z ich powodu . Masakra. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu tylko nie szarżuj , pomalutku z krtanią też trzeba uważać ;:168 , jak pisałam wyrywaj tylko największe chwasty reszta stopniowo. Może młodych przekonasz i pomogą pod bacznym okiem. To już wysyłać pysznogłówkę, czy jeszcze poczekać rośnie w doniczce więc ze spokojem da radę,
Dziś mam nerwowy dzień, czekam za wiadomościami od córki ;:218 dziś ciecie cesarskie
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu na fotkach twój ogródek prezentuje się świetnie ;:333 Taki zielony busz z plamami koloru z daleka nie widać co chwast, a co nie :;230 Piesek ważniejszy niż chwasty ;:173 Krakowiaczek ci ja wyszedł rewelacyjnie ;:215 Wierzę w twój rozsądek i że nie popadniesz w ogrodoholizm ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu :) Słusznie mówią, że wszędzie dobrze, ale najlepiej u siebie. Też tak mam, a tu wyjazd cały czas przede mną. Pocieszę Cię, że ja bez wyjeżdżania i mam tak zarośnięte, że buraczki się zgubiły w warzywniku :oops: Mam nadzieję, że dzisiaj mi się uda coś podziałać, bo ostatnio znów moje plany kończą jak bańki mydlane. Co do biegusów, to jest poważna szansa, bo M ma zlecenie wyjazdu pod Skawinę :) Więc jeśli dobrze pójdzie, to w przyszłym tygodniu będziesz miała nowy program w swojej ogrodowej telewizji ;:306
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, na spokojnie wszystko ogarniesz, sprytna i pracowita jesteś, więc dasz radę... Byle tylko nie przeszarżować się.
Mam nadzieję, że z psinką wszystkie dobrze!
Z tymi dyniowatymi, to coś jest chyba, bo u mnie nie wzeszła ani jedna cukinia i tylko jedna dynia... arbuzy trochę, ale szału ni ma. Trzeba mi będzie kupić z rozsady trzy cukinie i upchnąć gdzieś, bo na własne nie mam co liczyć ;:219
Pozdrawiam, Basia.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nie bardzo wierzę, w to na spokojnie ;:306 . Chyba nikt tak nie potrafi. Na pewno nie da rady zapanować nad wszystkim od razu, na to potrzeba czasu. Ale też najpierw zatroszczyłabym się o zwierzaka. Na pocieszenie Ci powiem, że duże chwast wyrywa się łatwiej niż małe. Można rwać całymi garściami :;230
Mimo trzech tygodni nieobecności, Twój szaliczek prezentuje się całkiem nieźle. Przynajmniej z daleka ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”