Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r

Post »

Dobrze, udam się do Dorotki - mimo wszystko dziękuję ;:168 Po oglądaniu Twojego ogrodu złapałam chciejstwo na Jubilee Celebration i Cream Abundance oraz bardzo sie ucieszyłam, ze posadziłam niedawno Stephanie Baronin zu Guttenberg ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

April, maki możesz wysiać spokojnie, jeśli to bylina/ wschodni/ to nie za późno, swoje siałam w czerwcu 2 lata temu, jeśli jednoroczne, to powinny zakwitnąć jeszcze w tym roku.

Dorotko, cieszę się, że jesteś zadowolona z orlików. Te ciemne ładnie się rozrosły,ale kwitną dopiero w tym roku, mam nadzieję, że się rozsieją, bo już mam chętną na nie :) Nie wiem czy nie można je w jakiś sposób podzielić, nigdy tego nie próbowałam, może masz jakieś doświadczenie ze swoimi?

Aniu Baronin jest przecuuudna, kwitnie bardzo obficie, no i ta biel, muśnięta delikatnym różem, boska po prostu ;:167 . Jubilee ma śliczny odcień róży z delikatnym złotym odcieniem, fajna róża. W zeszłym roku krzaczki były malutkie, bardzo jestem ciekawa jak będzie w tym, bo cięta była do ziemi. O Cream A. też nie mogę powiedzieć złego słowa. Na pewno róże godne polecenia ;:173 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

A moje orliki takie sobie, nie przepadam za kwiatami o bardzo ciemnej barwie, fioletowo -czarne, ale przecież ich nie wyrzucę! Daysy - kiedy będziecie robić zamówienia zbiorowe, proszę powiadomcie mnie o tym.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Oj to bardzo dobra wiadomość ;:196 Zatem czeka mnie dziś wysiew maków wschodnich. Kupiłam tego białego z ciemnym oczkiem. Nawet nosiłam go w kieszeni kamizelki żeby pamiętać wysiać i to nie pomogło :;230
Dzięki ;:333
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdaje się, że komuś miałam pokazać bratki na nowej rabacie ;:173 , na razie nic prócz nich na niej nie widać :wink:

Obrazek

a jak już zaczęłam to mogę pokazać więcej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obiecano mi, że podziękowań za nominacje i za wszystkie oddane na mnie głosy nikt już nie usunie i mam nadzieję, że tak się stanie ;:108

Dziewczyny wszystkie te kwiaty dedykuję w podzięce Wam - stokrotne dzięki ;:167 ;:167 ;:167 . To był mój ostatni udział w jakimkolwiek konkursie.

Maju Ciebie oficjalnie przepraszam ;:167 ;:167 ;:167 ;:196

Ewcia przyzwyczaisz się, te ciemne też mają swój urok, czasem taki mocny akcent w ogrodzie się przydaje. Jeśli będzie taka akcja to oczywiście powiem ;:108

April
nie wypada nic innego tylko siać ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Daysy, swoich orlików nigdy nie dzieliłam. One i tak rozsiewają się u mnie jak szalone, więc nie było takiej potrzeby. Obecnie zaczynam usuwać wszystkie siewki, bo mam ich tyle, że kolejne tylko przeszkadzają. Jeśli Tolinka chce, to niech się odezwie, to jej podeślę. Po co masz dzielić skoro u mnie ich całe mnóstwo?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy, śliczna bratkowa rabata! ;:215 Ciekawe czy się rozsieją...
A róże poszły już na start, wspaniale! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

daysy pisze: Obrazek
Daysy ;:167 ;:196
Jakie masz piękne kwitnące róże ;:138
Na tym zdjęciu widać inne nasadzenia, ta rabata bardzo mi się podoba ;:180
Rób więcej zdjęć w szerszym ujęciu.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Na zdjęcie Nevady już czekałam. Mimo projektu, nie kupiłam jej. Trudno! Chętnie zobaczę kolejne ujęcia. Czytałam, że musiałaś ją ciąć. Mam nadzieję, że szybciutko wypuści kolejne pędy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zaczyna się festiwal różany i Twoje wielkie cuda juz rozpoczynają ten festiwal ;:167 Juz nie mogę doczekać sie tego widoku ;:167 .Zainteresowała mnie ta roślinka taka delikatna a za nią widzę białe łubiny https://images82.fotosik.pl/603/7e8e410e94b5f557med.jpg Niestety u mnie łubiny są jednoroczne ,więc przestałam je kupować .Daysy czy Twoje orliki sa takie niziutki czy tylko na fotce tak wyglądają .Ostatnio nawet nie mam siły zaglądnąć na forum i trochę zaniedbałam wątki .Dzisiaj zrobiłam sobie po południu kawkę ,żeby wreszcie nadrobić zaległości ,bo inaczej znów bym padła :;230 No cóż młodość nie wieczność ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

U mnie ostatnie przymrozki też wyrządziły szkody w różach,no cóż będą jesienią zakupy :tan Biała rabatka bardzo mi się podoba ,uwielbiam taką kolorystykę.Garden of Roses urocza ;:108 M.Hilling w towarzystwie Nevady to ój ulubiony duecik,patrzę i patrzę ...ciągle mało.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam

Troszkę mnie nie było, nawarstwiło się wiele spraw, nie tylko ogrodowych. Sobota i niedziela zbyt krótkie, żeby wszystko ogarnąć.
Chwasty szaleją, mimo, że w ogrodzie sucho. Jedna rabatę kończę a druga w tym czasie zarasta z prędkością światła ;:173 Latam między rabatami i walczę, choć wiem, że jestem na straconej pozycji.

Wczoraj na nowej rabacie zamieszkały m,innymi takie oto "brudaski" :wink:

Obrazek

I na biało-żółtej rabatce póki co robi się coraz bardziej kolorowo ;:224 :)

Dorotko przekazałam Tolince Twoją propozycję ;:108

Basiu
myślę, że się rozsieją, nie obrywam nasienników. Na razie bratki większe od niektórych róż ;:306 . Marketowa angielka tylko szaleje. Bardzo jestem ciekawa któż ona, kolorek w pączku już pokazała. Wygląda, że będzie to spora róża, już w tej chwili ma z 90 cm.wysokości, ładnie się rozkrzewiła, póki co wygląda fajnie.

Obrazek

Maju
dziękuję ;:196 , jak tylko będzie co pokazywać, to się poprawię, póki co dla Ciebie:

Obrazek

W tym roku znacznie skromniejsze widoki ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewo wczoraj zrobiłam zaledwie jedną fotkę Nevadzie , to ta powyżej, po wieczornej ulewie kwiaty zostały obtrzepane i rano nie było co obfocić. Może po południu będą lepiej wyglądały.

Jadziu jeszcze chwilka i będzie co oglądać na razie tylko bąki w różnym stadium rozwoju - Harrison's Yellow

Obrazek

I mix pączkowy, , Jenny Duval, Variegata di Bologne, Tuscany i Doktorek,bo krzaczki wymieszały się totalnie.
Jadziu roslinka o którą pytasz to Gillenia a moje orliki rzeczywiście do gigantów nie należą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A nad nimi szykuje się do pokazu Veilhenblau

Obrazek

Joasiu, biała rabatka to moja ulubiona, chociaż niewiele tam czystej bieli, Garden to dla mnie królowa róż ;:167 .
Duet Nevady i M.Hilling w tym roku lichutki. Szczególnie ta druga mocno ucierpiała. Widzę jednak, że szybko się odbudowuje, więc w następnym roku znowu nas zachwyci.

Alexia, przepraszam, że troszkę czekałaś na fotki, ale wiesz jak u mnie ostatnio z czasem krucho. Wykorzystuję wolne chwile w pracy, aby coś pokazać. Na szczęście mam wyrozumiałego szefa ;:167 :wink:

Herzogin Christiana i Parfum F.C. od Ciebie,po niestety ostrym wiosennym cięciu nabierają ciałka i na szczęście są zdrowe.

Obrazek

Obrazek

Reszta fotek w wolnej chwili :wit
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Daysy tyle tłuściutkich pączków , Veilhenblau też będzie obsypana kwieciem. Jestem ciekawa rabatki biało- żółtej w szerszym ujęciu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Daysy podpisuję się pod tym co napisała powyżej Joasia... Veil... da czadu, aż chyba nam oczy wyjdą! ;:167
Poza tym ślicznie u Ciebie róże kwitną i pozostałe kwiaty i jeśli to:
Obrazek
...są skromne widoki, to aż boję się tych mniej skromnych, bo chyba na ich widok omdleć można z wrażenia!
Cuuuudne widoki i wspaniale kwitnienia u Ciebie!! :tan ;:138 :heja
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I to są skromne widoki ??