Na starym po nowemu 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 4.

Post »

Beatko ;:196 Allgold już w doniczce sobie siedzi udało się :heja
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko to ja też z niecierpliwością czekam na kwitnienie Alohy i sesję fotograficzną! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, jesteś cudownie niesamowita ;:196
Tak się poświęcac by się podzielić roślinkami ;:180 ;:196 ;:303

Basiu, może już nawet jutro jakaś fotka się trafi Alohy - ale na razie tylko pączka, jednakże dobre i to.
Oczywiście ją też cyknę żebyś zobaczyła jak ją prowadzę, bo na dzisiaj to mi baterii brakło, a już mi tak pięknie pozowała...

Piękna pogoda ale zmęczenie i tak nie pozwala za bardzo mi dzisiaj podziałać w ogrodzie, a jutro chyba "nie nada"...

Troszkę z dzisiaj na ile baterii w aparacie starczyło:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może mi się tak tylko wydaje, może to zbieg okoliczności, ale z tego jednego orlika biało różowego mam chyba teraz dodatkowo i białego i różowego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chryzantema już taka wielka a to dopiero początek czerwca przecież

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maj to cudny miesiąc, w maju najwięcej się dzieje w naszych ogrodach, uwielbiam maj ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko u mnie mówisz i masz :wink: Lubię spełniać życzenia .Niestety szukałam innych siewek rutewki i raczej nie widzę .Kurcze myślałam ,że to siewki kokoryczy, a może to rzeczywiście były siewki rutewki teraz juz się nie dowiem ;:124 Czy w tej donicy Beatko to jeden Heliotrop czy dwa bo mają moc kwiatów ;:oj Mój tyle nie ma ;:174 Dobrze ,że wiosna przesadziłam mojego irysa syberyjskiego bo parę lat stał jak zaklęty, a on miał tam po prostu zbyt sucho.Teraz będą kwiatki :heja za to irys trawiasty chyba nie zakwitnie na tamtym miejscu .Wielkie drzewa sąsiada zbierają całą moją wodę ;:3 niedzieli i poniedziałku ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, to jedna sadzonka heliotropu, ładnie się rozrasta, jest w większej donicy niż jak kupiłam.
Nawet nie wiedziałam, że to trawiasty irys, dostałam go od naszej forumowej koleżanki dwie jesienie wstecz i w ubiegłym roku zakwitł jednym kwiatkiem, w tym roku ma ich sporo. Śliczny jest.
A ten drugi irys to nie wiem czy to syberyjski, zakwitł mi dopiero teraz po raz pierwszy od momentu jak go dostałam, czyli od 4 lat, już straciłam nadzieję, że kiedykolwiek zakwitnie. Ale się udało ;:138 Cieszę się, że i Twój postanowił wreszcie pokazać kwiatki ;:215
Siewki rutewki jeszcze się znajdą ;:172 Na pewno byś nie pomyiła siewek kokoryczy z rutewką....
A pogoda zapowiadana jest przeróżnie, zobaczymy.
Mimo wszystko też słoneczka życzę ;:196 ;:3

Iwonko0042, a u mnie z kolei najwięcej w ogrodzie to właśnie w czerwcu się dzieje. Szczególnie w tym roku widzę, że naraz tych kwitnień będzie sporo bo niektóre rosliny przyspieszają z tym a niektóre są bardzo opóźnione. Dzwonki brzoskwiniolistne np mam jeszcze w pączkach, a one kwitły mi zwykle jako jedne z pierwszych kwiatów. Żagwin nadal ma kwiaty, a tu już róże się prześcigają która wcześniej rzuci nas na kolana... Mikołajek cały w pąkach, no się dzieje....
U mnie odwrotnie niż u Ciebie, ta miniona zima bardzo sprzyja moim roślinom, wyszło im to na dobre, kwitną bujnie, niektóre to na podziw, a też się bardzo bałam jak były takie mrozy.
Ale masz rację - jasne, że i ja maj bardzo lubię ;:215
Jednakże na czerwiec czekam zawsze najbardziej, bo piwonie, bo krwawniki, bo przetaczniki, bo clematisy, bo róże - ech.... ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też uwielbiam maj bo to najpiękniejszy miesiąc lilie azjatyckie też już szykuja się do kwitnienia tylko liliowce śpią .Piękna jest ta pęcherznica Diabolo, Luteus też jest przecudna .Nawet myślałam ,żeby wykopać tuje i w to miejsce posadzić pęcherznice są dużo ładniejsze od tuj.Irys trawiasty ma cieniutkie listeczki i takie niepozorne kwiaty które szybko przekwitają .Biały irysek też sliczny kosmiczny jak go kiedyś określiła moja koleżanka
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko heliotrop na bogato ;:167 u mnie to chyba w listopadzie zakwitnie ;:224 Już nie będę siała bo to daremny chyb a trud.
Będę czekać na fotosesję Alohy, przypuszczam, że to bardzo wdzięczna modelka... w ogóle to róże są bardzo fotogeniczne. ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nadrabiam zaległości :wit piękne widoki u Ciebie, i zielono, i kolorowo ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Beatko ależ masz wspaniałe kwitnienia ... heliotrop godny podziwu ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, liliowce się jednak też wybudzają, wielkie mi wyrosły, szczególnie te napospolitsze są wysokie. Pączki już widać.
Tak pecherznica Luteus jest i moim zdaniem przcudna w sumie to cały rok mnie zachwyca, nawet jak jest bezlistna bo ma fajny kształt i ciekawą łuszczącą się fakturę gałęzi. Zerkam na nią z okna kuchni...

Obrazek

Basiu, co roku kupuję te heliotropy od tej samej osoby bo śliczne ma i zdrowe sadzonki. No i od razu kwitnące.
Tak, Aloha chętnie pozuje do zdjęć.

Dzisjsza jej odsłona:

Obrazek

A to jest jej połowa, tak jak pisałam - tę prowadzę na poziomo

Obrazek

I bardziej z bliska, /teraz jeszcze pączki są czerwonawe, ale to taka jej zmyłka, zupełnie nie zapowadajaca koloru w pełni rozwiniętego kwiatka/

Obrazek

A to moje maleństwo ;:306 - Laurowiśnia. Myślę, że do końca lipca zrzuci już wszystkie te brązow liście, a zielonymi się szybko potem obsypuje

Obrazek

Natalko - mnie dopiero teraz ogród powoli zaczyna cieszyć swoim widokiem, bo dopiero teraz mniej więcej zaczyna już coś jakoś wyglądać - rośliny się rozrastają, krzewy kwitną obficiej - wartało tej pracy. Oczywiście sporo zachodu jeszcze przede mną, ale przynajmniej już widać światełko w tunelu ;:306 (może to jakiś robaczek świętojański ;:oj ) ;:172

Obrazek

Obrazek

Ewuś - kwitnienia się wreszcie zaczęły na maksa ;:138
Ale aż takich pięknych wschodów i zachodów ;:3 nie mam jakie są u Ciebie ;:215
Heliortopy w takiej postaci są na prawdę wielką ozdobą, mogę się nawet pokusić o stwierdzenie, że to takie miniaturowe hortensje. Przynajmniej te moje się tak prezentują.
Ratowałam tę krzewuszkę dwa lata temu, teraz się odwdzięcza pięknym kwitnieniem

Obrazek

Obrazek

Clematis Ville de Lyon

Obrazek

w nóżkach ma taką kocimiętkę

Obrazek

i taką szałwię

Obrazek

i mikołajka, co też niebawem zakwitnie

Obrazek

Stokrotki samosiejki

Obrazek

Tawuła nipońska

Obrazek

Oczywiście czosnki nadal rządzą

Obrazek

Obrazek

I piwonie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zbliża się wielka burza, zmowu nie będe miała możliwości wpisać się w Waszych wątkach. ;:168
Ależ pociemniało......
Mam nadzieję, że szybko to przejdzie. ;:65 ;:100
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Laurowiśnia zaczyna sie zielenić miejmy nadzieję ,ze zima nie będzie dla niej sroga i z impetem ruszy do wiosennego kwitnienia. U nas na razie tylko dźwiękowe odgłosy się pojawiają, a deszczu spadło parę kropel .Ziemia suchutka bo wykopywałam roślinki dla koleżanki ,która przywiozła mi siewkę dziurawca dla Ciebie ;:196 Cudnie kwitną krzewuszki i Luteus a Aloha zapaczkowana ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, heliotropy to Ty masz z własnego siewu? Jeśli tak, to fantastycznie już kwitną! ;:333
Moje dopiero małe pączki mają. ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Beatko róże masz ogromną i fajnie wygląda prowadzona poziomo ;:333 Krzewuszka śliczna, okazuje się, że też uratowałam krzewuszkę, ze starego pniaczka, który nie dawał znaków życia, teraz ma listki i pierwsze kilka kwiatuszków... jest biała ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

mniejmy nadzieję, że burza nie narozrabia i niedługo wrócisz do nas, róża ciekawie prowadzona ;:215 a te stokrotki samosiejki śliczne, jak one duże są?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”