Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Basiu, do Olkusza jeździliśmy na zakupy .Znam malowniczy ryneczek, teraz jest ładnie odnowiony, ja mieszkam w Trzebini
do Olkusza to ,, rzut beretem,, ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Jak nie poskrzypka, to kret ;:223 . No nie pomagają nam te stworzenia :roll: . Fajna wycieczka, zdjęcia ruin bardzo ładne ;:138 . Dawno nie byłam na takiej wyprawie o zwiedzaniu nie wspominając :roll: . Może jak dziewczyny podrosną :lol: . Różyczka bardzo ładna ;:333 , śliczny ma kolorek. Ciekawe co to za odmiana ;:131 . Pozdrawiam i słoneczka życzę na kolejne rowerowe wyprawy :wit .
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelko,pogodę mamy śliczną ;:3 właśnie wróciłam z zakupów i kupiłam kretołapa, zaraz biegnę do ogrodu i zakładam,
może zadziała i krecisko wpadnie do pułapki ;:306 tyle szkód mi narobiła ta bestia ;:202 cynie, starce, żeniszek, astry, kocimietka,
kobea,gazania, lewkonia, kosmos, to są kwiatki które muszę spisać na straty, heliotropy możne mi sie uda uratować, ale dwóch sztuk
serduszek, różowy i biały tez poszedł na straty . ;:145 Codziennie musze okopywać róże bo są pod nimi tunele i przez to, róże mi
marnieją, przez te podkopywania kreta róża Peace sie nie przyjęła ;:145 Na razie dopóki nie ukatrupie kreta to nie ma sensu,
kupować jakichkolwiek sadzonek, rabatka bedzie barrrrrrdzo pusta :(
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit w słoneczny, nareszcie ciepły dzień ;:3 założyłam pułapkę na kreta i pozostało mi tylko czekać,
oby zadziałało . Ponoć najlepsza metoda na kreta to 3w1 stołeczek, kopaczka i cierpliwość ;:306
Uratowałam ptaszka z paszczy mojego Ancymonka. Na szczęście ptaszka nie pokiereszował , obejrzałam i wystraszonego pościłam,
odfruną , mam nadzieje, że nic mu sie nie stało ;:333

Obrazek

w tych gęstych trawach może znajdziecie Jelonka
Obrazek
teraz parę fotek z ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu, to całkiem bliziutko mnie! My znowu w Twoje strony jeździmy po... ziemię. Maż wyhaczył pana, który sprzedaję całkiem ładną, a ja do tej pory nie miałam kompostownika, więc na kopce no i do donic musiałam sobie radzić.
Ptaszyna na pewno zestresowała się całą sytuacją, dobrze, że zauważyłaś że się zwierz do niej dobiera...
A co do kreta, to podobno w jego dom dobrze jest wciskać kupy psie ;:131 (i nornice też tego nie lubią), ale czy to coś daje? 3w1 skuteczne, ale nie wiem czy nie lepsze 4w1: stołeczek, kopaczka, cierpliwość i czteropak piwa... wypijesz i na bank Ci żal się zrobi kreta ;:306 :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, masz rację 4w1 to lepsza wersja ;:136 a kotka goniłam po całym ogrodzie, na szczęście wleciał do domu i go wtedy dopadłam, odebrałam ptaszynę ,ale dla kreta nie będę miała litości :evil:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Siedzisz jeszcze na stołku wyglądając kreta czy już sobie z nieproszonym gościem poradziłąś?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

A to ci Ancymonek. Tak ptaszka straszyć... :wink:
A jelonkowi to tylko uszy widać. U mnie też w polach sarenki chodzą. Często je spotykam. Ostatnio mama z młodym spacerowała. Nie wiele był większy od mojej suni... ;:306
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, z tym kretem a raczej kretami to nie takie proste , dziś ryły w kilku miejscach ;:223 stołeczek sobie daruje,
może bym patrzyła na krety przez różowe okulary , gdybym wypiła kufek piwa ;:136
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Na moja Agatkę też wyzywałam jak mi przynosiła z początku ptaszki w podzięce czy myszowate. Jednak teraz już sie nie chwali nawet myszowatymi, bo wie ,że wyzywałam jak przynosiła ptaszka. Wydaje mi sie ,ze teraz już nawet nie poluje, bo nie ma 7 zębów z przodu .Łebek jelonka bardzo widoczny .Cudny kolor tego clematisa czy rzeczywiscie jest taki lazurowy????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, to nie pierwszy raz jak Ancymonek przynosi do domu zdobycze, pierzaste i futerkowe :) Sarenki teraz jest ciężko,
dopatrzeć w tak wysokiej trawie na ugorach , natomiast zima sarenki podchodzą do ogrodów w poszukiwaniu pożywienia ;:168

Jadziu, nasz ancymonek ma 11 lat jest w sile wieku, ale parę lat wstecz nie dałby sobie odebrać zdobycz :wink:
Clematis kolorek ma intensywny, lazurowy,ale za nisko go obcięłam i nie będzie miał dożo kwiatów , natomiast Błękitny anioł
ma dużo paków :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nawet nie wiem ile moja ma lat, bo wet powiedziała ,że u kota nie można tak na 100% stwierdzić wieku.Teraz więcej sie wyleguje niż poluje :;230 ale wcześnie rano już domaga sie wyjścia w teren, a potem siedzi ze mną w ogródku ja na ławeczce, a ona na leżaku :;230 tak trzeba sobie panią wyszkolić ;:306
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, masz racje to nasze pupile, nas tresują a nie my nasze kociaki i psiaki ;:306
Założyłam wczoraj pułapkę na kreta, albo zrobiłam to nie profesjonalnie, albo trafiłam na kreta cwaniaka ;:306 pułapka była pełna ziemi a po krecie ani śladu :wink:
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja Wandziu dostaję czkawki ze śmiechu, kiedy przypominam sobie, że na początku opisywałaś swój ogród jako malutki ;:306
Nosz....... ;:306
Clematisy mnie zaintrygowały. Chciałam upchnąć na barierkę wiciokrzew, trochę ze względu na zapach, ale jak doczytałam o tym, że przędziorki go lubią, to mi minka zrzedła. Twoje clemki przędziorki lubią? Bo kwiaty to mi serce skradły :oops:
P.S. Szykuj aparat, bo jak róże nadrobią opóźnienie, to będzie morze kwiecia ;:138 :heja ;:215
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu, mój ogródek jest naprędce malutki, narobiłam sobie ochoty na róże Nevade białą i różowa, piwonie drzewiastą
i wiele innych piękności ale nie mam miejsca. :wink: Clematisy mam na balkonie a na balustradę pościłam Błękitnego Anioła i drugi miał być
obok niego Polish Spirit, ale pomyłkowo przysłali Jan Paweł II oba Clematisy rosną w jednej donicy. Jak będziesz kupować clematisy na balkon to radzę wybieraj te które kwitną na pędach tegorocznych , bo jesienią przytniesz clematisa na wysokość 60 cm a wiosną zrobisz korektę ciecia do wysokości 40 cm i przynajmniej na zimę nie zostawisz balustrady oplecione suchymi pędami. W ogrodzie mam
Clematisa Paul Farges też kwitnie na tegorocznych pędach i ma białe kwiatuszki i szybko mu przyrastają pędy.
Obrazek
Tak teraz wygląda balustradka a jak zakwitnie to wstawię zdiecie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”