Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Elu..pięknie zakwitła azalia, podoba mi się ten kolor. :D Trawniczek wystrzyżony, biżuteria ogrodowa już na swoim miejscu..można powiedzieć że z pracami wychodzisz na prostą. ;:oj . U mnie na początek poszła jedna azalia..bez żalu, druga czeka na wywalenie. :wink: . Co do mojej Kaliny, myślałam o twoim sposobie ;:306 , jednak co do niej podejdę..nie mam sumienia. ;:173
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko , na ogrodzie widać zmiany od zeszłego roku , ale nie mogę odżałować azalii bo zawsze tak czekam na ich kwiaty .

Obrazek
Zeszły rok

Obrazek
Obecnie

Obrazek

Obrazek

To jest stary skalniaczek , rosły tu modrzewie w tym jeden duży wycięty w zeszłym roku . Będę tu robiła nowe nasadzenia i zmieniała to miejsce bez wyciągania korzeni . Zobaczymy czy mi się to uda .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ela ale Twój obszar działkowy to chyba duży, tak go widzę spoglądając na zdjęcia które pokazałaś.
Dzięki za nazwy kalin, poczytam ale na razie zrobiło mi się gęsto w ogrodzie, ja wiem że mam takie krzewy które powinnam usunąć ale w tym sezonie letnim kończę prace nasadzeniowo- wysiewowe i zaczynam się cieszyć tym co rośnie.

Pozdrawiam
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu dobrze teraz pokazujesz swój ogród ,widać jego gabaryty-oj masz tam się gdzie po naciągać ,ja wiem jak to jest ,bo też ciekawa bylem lilii i muszę czekać na następne kwitnienie by zobaczyć jak kwitną! ;:3
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu , to może przesadz ją przed działką przy furteczce żeby eM cieszył oczy i nie narzekał . Będzie go witała przy wejściu do ogrodu , a i można ją ciąć żeby nie przeszkadzała za mocno .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu..nie da się ;:oj przed działką rosną moje inne zielone przydasie ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu , to nie jest działka rekreacyjna tylko normalna nieruchomość o pow. 1200m kw. , więc mam co robić .Połowy tyłu nawet nie pokazuję bo jeszcze niezagospodarowana a docelowo będzie tam warzywnik .Pozdrawiam ;:167

Zuziu , masz zagwozdkę do rozwiązania , nie zazdroszczę ,zostają dwie możliwości ,albo drastyczna , albo umorzyć sprawę przynajmniej na jakiś czas ;:306 .

Bożenko ,oj mam się przy czym ponaciągać ,i zawsze powtarzam że przydałyby mi się dodatkowe dwie ręce . :;230

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ja mam chwilowo dodatkowe ręce, teraz nie musiałam kosić trawy i jest dopilnowana,ale znowu do połowy czerwca będę bez tych rąk!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Eluś sporą masz działeczkę ,i fajnie ją zagospodarujesz ,już tak rośną kwiatuszki,że robi się tłok ,powoli i inną część obsadzisz,ja tak robię ogród 12 lat ,nie da się wszystkiego naraz zrobić ,u mnie chyba część rododendronów nie zakwitnie ,bo przemarzła ,co poradzimy na to ,nic ,azalie może mniej ,ale kwitną i będą jeszcze kwitły późniejsze,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O rany...1200m kw. :roll: , podziwiam cię Elu. Toż to trzy razy tyle co u mnie, a ja czasami wysiadam. ;:306 Co to za ładne kwiatki na pierwszym zdjęciu. :?:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , ja zawsze powtarzam , że Pan Bóg powinien był dać nam 4 ręce bo ciągle mamy ogrom pracy , może wtedy byśmy miały nareszcie czas na odpoczynek . :;230

Martuniu , ogród mam spory , więc pracy w nim też mi nie brakuje , tym bardziej że nie mam praktycznie żadnej pomocy i poświęcam jedynie dni wolne od pracy i urlop , a to trochę mało .Jednak z każdym rokiem ogród jest coraz ładniejszy i bardziej kolorowy , przybyło dużo nowych roślin , więc mam nadzieję że za dwa , trzy lata ,będę cieszyła się w pełni swoim ogrodem Pogoda tej wiosny nas nie rozpieszcza , ucierpiało sporo roślin a to dla nas prawdziwy kłopot i zawód bo mniej kwitnień .Mamy jednak nadzieję że byliny nie zawiodą naszych oczekiwań i dadzą pokaz .Pozdrawiam cieplutko ;:167

Zeniu , to Dyptam tzw. gorejący krzew Mojżesza . bardzo go lubię ze względu na zapach . ale na pewno go znasz .Jak widzisz mam się po czym nabiegać , czasem po całym dniu nie mam siły wejść na górę po schodach do sypialni .Duży ogród to duży kłopot , mały ogród , mały kłopot . Masz u siebie więcej czasu na wypoczynek , ja jeszcze niestety nie , ale może kiedyś . :?:

To moje posadzone w doniczki kartofelki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kartofelki w doniczkach? Tak już będą docelowo, czy je będziesz przesadzać?
Dyptamy są cudne ;:63 Jednak swojego się pozbyłam. Zbyt często mnie parzył ;:145 W małym ogrodzie trudno znaleźć miejsce bezpieczne zarówno dla siebie, jak i dla niego.
Rośliny już coraz bujniejsze, zagęszczają się. Za chwilę zrobi się buszowato, czyli tak, jak lubię najbardziej.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu to wtedy padłybyśmy całkiem ze zmęczenia!Ja dopiero z warzywnika wróciłam ,ogrom chwastów wy ciupałam ,oj może było lepiej oprysk dać ,ale wtedy co to za ekologia by była!Co to na ostatnim zdjęciu? Muszę też kiedyś zadołować do donic ziemniaczki.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kartofelki w doniczkach :?: ;:oj :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierwszy raz widzę kartofelki w doniczkach ;:oj , nie wierzę że z braku miejsca, ;:306 . Eluś czy to jakiś sposób podpatrzony czy własny :?: Życzę obfitych plonów kartofelkowych. ;:215 Ładne hosty i brunery. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”