Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Zuziu, ;:oj festiwal różanych piękności rozpoczęty :tan orliki cudne ,żurawki i słoneczko dopisało ,nic tylko odpoczywać
;:40 kawusia i dobry krem do opalania idą upały ;:3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie u Ciebie , dużo ładnych orlików , piękna czerwona azalia . Piękny ogród, ścieżka, dużo roślin...naprawdę ładnie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Kalina to jednak koralowa .Ciekawa jestem jak obsadziłaś w tym roku koszyki . ;:167
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam z działeczki. :wit Zbyt piękna pogoda a taka jest nie sprzyja pracom na działce, co prawda te najpilniejsze już porobione, teraz już tylko ciągłe opryski i chwasty. ;:oj To robię z rana bądź pod wieczór, w dzień się obijam. :heja

Lucynko...uroczystość wnuka odbyła się w rodzinnej atmosferze, fajne są takie uroczystości kiedy może spotkać się cała rodzinka w komplecie. :heja . Dzieciaczki także zadowolone, pogoda dopisała..wyhasały się do woli a wnuk zadowolony z prezentów. :D

Bożenko, Joasiu, Emilko...dziękuję ;:168

aneczka1979-Aniu..to nie było w żadnej z naszych parafii. ;:185

Ann_85- Aniu..nie znam odmiany tej różyczki, to różyczka na pniu. :D

Basiu...nigdy nie piłam naparu z pysznogłówki, gdzieś już o tym słyszałam.. w tym roku nie omieszkam się w końcu spróbować.

Elu...bardzo lubię te moje gożdziki,nie przewracają się i bardzo długo kwitną. :heja To one teraz najbardziej zdobią działeczkę. Na resztę ciągle czekam, w pąkach. ;:173

Iwciu...czasu poświęcam ostatnio na prace na działeczce bardzo mało. ;:oj Albo nie było kiedy, a teraz jak jest to za gorąco. ;:306

Moniko...różyczki troszkę się pozbierały co mnie bardzo cieszy, dostrzegam coraz więcej pąków. :heja Niestety są też niewdzięcznice..kupiłam im nową pergolkę i te są ;:222

Seba..ową roślinką kwitnącą między trzmielinami jest gożdzik siny. :D

TROJA-Aniu..dziękuję za pochwały. :D Co do orlików, nie chcą się u mnie za bardzo wysiewać, chciała bym duże kępy bo bardzo mi się podobają. ;:173

Krysiu..akurat w tym pięknym pogodnym dniu nie było mnie na działce. :D Sprawy domowe..niemniej teraz póki pogoda pozwoli posiedzę na działce. :heja

CDN.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88-Ewelino..pierwszy kwiatek na róży już rozwinięty, zaraz go sfocę i jutro pokażę. Cieszę się że inne pomalutku także zawiązują pączusie, jednak jakoś się wykaraskały. :tan

Wandziu
..upałów nie lubię, przed słońcem uciekam..co innego nad morzem. ;:oj Niemniej kawusia na tarasie obowiązkowo. :heja

Karolinko..pięknie dziękuję za pochwały. ;:168

Elu..koszyki obsadzone , coś jednak nie tak jak miało być...może jak kwiatki się rozrosną nabierze to wyglądu.
;:306

Zaległe zdjęcia z działeczki, jutro porobię na bieżąco. ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze pączusie na perukowcu.
Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

O rany jak czyściutko u mnie nigdy tak nie będzie , cudne fioletowe piękności . Przypomniałas mi muszę kupić koniecznie.A i już różae maja pączki moje to takie malusieńkie ledwie widoczne a tu widzę dorodne.
Orliki też masz ładne , one są takie delikatne panienki :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zeniu , Twój perukowiec ma już pączki a mój dopiero wypuszcza listki :;230
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Zuziu różyczki zaraz rozkwitną u mnie dużo zamarło po majowych przymrozkach,perukowiec majestatycznie się prezentuje po środku rabat ,daje ładny deseń ogrodowi. ;:3 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu, cieszę się, że jesteś zadowolona z uroczystości. :tan
Po takich przeżyciach należy Ci się odpoczynek, ;:108 a wiadomo, że my najlepiej odpoczywamy na działeczkach. ;:303
Masz tak wypielęgnowaną działkę, że istotnie tylko kawusia i na tarasik. ;:40
Ja i dzisiaj znaczną część dnia odpoczywałam, bo nie dało się nic robić w panującym upale. ;:145 Nie mniej pielenie dokończyłam i podlałam wszystkie rabaty. ;:333
Jeśli się pogoda nie zmieni, trzeba będzie tylko odpoczywać. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Wypielęgnowana, cudna działka. Może jak zaczną się dla mnie wakacje i ja się wyprowadzę na działeczkę i będę na niej pomieszkiwać z doskoku?
Mnóstwo pąków na róży. Już niedługo zaczną się kwitnienia ;:65
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu, poczytaj o jej właściwościach, to podobno niezłe ziółko ;:306
Ale porządeczek na rabatach!
Twój perukowiec śliczny, mój jednak idzie pod szpadel, nic z niego nie będzie... usechł. ;:185
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam. :wit Następny dzień mordęgi upałowej, ani pracować, ani odpoczywać. ;:306 Człowiek to taka istota niedogodna ;:oj , zimno źle, gorąco też nie dobrze. :;230 . Może pod wieczór coś się podziabie. :roll: Jak nie to ponoć jutro ma się nieco ochłodzić. Czy na tyle aby dało się pracować. ;:oj

Misiu..dzięki za pochwały, jednak twoim orlikom żadne nie dorównają. ;:333

Elu..oj to musisz swojemu perukowcowi pogrozić, takich numerów niech więcej nie robi..jak dopiero wypuszcza listki to kiedy peruczki. ;:oj

Bożenko.
..różyczki w tym roku stroją różne fochy, mnie dwie wypadły całkowicie,,,a dwie na etapie będzie z nich coś czy nie będzie. ;:224

Lucynko..prawda najprawdziwsza, dla nas odpoczynek to tylko na działce. ;:306 Dziś znów upał, pucham, sapie..a jednak wolę na działce niż w bloku. :;230

Moniko.. nie wiem czy mam tak wypielęgnowaną działkę ;:7 , niemniej póki przez lato tu nie mieszkałam różnie bywało. Życzę ci abyś w wakacje mogła pomieszkać na swojej działce...nie ma jak to ogródek na miejscu. :heja

Basiu..poczytałam co to za ziółko, jednak spróbuję .. ;:oj Co do perukowca, pewnie twój przemarzł, choć mój też nie był okryty..trochę szkoda twojego. No cóż, masz miejsce na coś następnego. ;:306

Tak wygląda na mojej działce...trawa do koszenia, ale dziś się nie chce. Za gorąco. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja dziwaczna lilia ;:306 Wcale nie ma łodygi..z ziemi od razu wyrasta pąk kwiatowy. ;:oj

Obrazek
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Zuziu, może ta lilia nie chce dorosnąć :;230 Niektórzy ludzie też tak mają :wink:
Masz piękny trawnik ;:138 Taki, nieuczesany , też mogłabym mieć :tan Ale u mnie zaraz by wysiały się dęby, głogi i klony i in.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu pięknie u Ciebie i kolorowo :wink: moje lilie w tym roku też jakieś niskie i widać juz pąki kwiatowe, nie rosły kiedy było chłodno a chcą zakwitnąć o czasie ;:3
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Zuziu jak ładnie u Ciebie się porobiło :) Rodki widzę ładne przyrosty dostały ;:63 Hmm u mnie niektóre lilie też jakieś zdziczałe ;:306 nie wiem od czego więc się nie martw, może się okaże, że to jakiś okaz czy rarytas masz :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”