Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelina ale Ci rośliny w oczach rosną.Pamiętasz jak Ci pisałam w zeszłym ,że nie oglądniesz się a na rabatach zrobi się busz ;:108 . Piękny ogród. ;:138
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Orliki w tym roku wyjątkowo dorodne urosły a u mnie namnożyło się krzyżówek. ;:215
Ale miałaś farta z tą różą, teraz będziesz porównywać, która piękniejsza. ;:138 ;:138
Żurawkowe wstęgi podkreślają elegancję i szyk na rabatkach. Wielki szacun za całokształt. ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Oj zazdroszczę Ci edenki - marzy mi się, ale to dosyć duża róża ;:131 Ale mam obmyśloną rabatę pod oknem kuchennym - to już ta absolutnie ostatnia będzie :wink: - i tam ja widze oczyma wyobraźni... ;:173

Ścieżka z trejażem - piękna!
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelino coraz ładniej i bujniej u Ciebie - czosnki i orliki cudne. Też wsadzałam małe pomidorki w drewniane skrzynki po owocach, całkiem fajni w nich rosły.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko!
Miałam trochę do poczytania od zjazdu rodzinnego u babci, miłe są takie imprezy ;:162
Gratuluję samochodu i niech Wam dobrze służy ;:215
O perypetiach ze skoczkiem nie wspomnę, bo uświadomiłam sobie co też zastanę po powrocie ;:oj
Pięknych roślin się naoglądałam...
orlików i innych, róża kupiona śliczna .
Pozdrawiam i niech słonko Ci zaświeci ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ty też kusisz czosnkami, aż zaczęłam się zastanawiać, czemu jeszcze nie mam ani jednego :oops:
Uwielbiam ten czas, gdy roślinki tak przyspieszają ;:173 Rabatki wyglądają tak cudnie, świeżo...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ewelino ;:196, witaj!
Przestraszyłam się nie na żarty, ze zaaferowana swoimi sprawami nie zdążę się wpisać w Twój wątek, choć osiągnął już 70 stron ;:218.
A przecież czytam skrzętnie i jestem na bieżąco. Muszę przyznać, że jestem zbudowana racjonalnością Twoich decyzji dotyczących ogrodu. Zakładasz go z rozmysłem i logiką. Wszystkie poczynania mi się podobają, a ogród wygląda wspaniale.
Jestem pewna, że i nową działkę zagospodarujesz tak samo.
A do tego jesteś taka sympatyczna.

Moje gratulacje i serdeczne buziaki dla Ciebie i Twoich uroczych Rusałeczek - Jagi
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Nie było mnie chwilkę ale byłam dość zajęta. W niedzielę mieliśmy gości więc grillowaliśmy do wieczora ;:333 . W poniedziałek miałam wizytę w poradni z Weroniką i zjadła mi ponad pół dnia a później eM zaproponował sprzątanie stodoły i pomieszczenia w budynku stodoły . Ogarnęliśmy co mogliśmy i trzeba było kąpać dzieci :roll: . Wczoraj z kolei w przedszkolu u Emilki mieliśmy piknik rodzinny . Na początku było przedstawienie przygotowane przez dzieci a potem grill i zabawy na świeżym powietrzu . Do domu wróciliśmy po 18 więc kolejny dzień szybko zleciał ;:131 . Dzisiaj mam odrobinę luzu bo poza praniem i ugotowaniem obiadu nic konkretnego w planach nie mam. W ogródku coraz gęściej ;:138 . Powoli zaczynają zakwitać piwonie. Co prawda mam na ten moment tylko kilka krzaczków z pąkami w dwóch kolorach ale zawsze coś :lol: . Swój pokaz rozpoczęły także powojniki wielkokwiatowe, na razie Carnaby i The President . Zauważyłam na niektórych powojnikach rdzę i wczoraj wieczorem opryskałam co mogłam tylko nie wiem czy ten oprysk coś dał skoro w nocy padało :roll: . Poza tym zakwitła mi pierwsza róża :tan . Jest to co prawda Rosa Rogusa ale też cudna i jak pachnie ;:173 . Z niecierpliwością czekam na resztę ;:65 . Zakwitły też irysy wysokie, które posadziłam w jednym miejscu żeby oznaczyć żółte i móc się ich pozbyć . Niestety kłącza tak się rozrosły, że teraz mają ciasno i nie wiem czy dam radę oddzielić żółtki od reszty ;:306 . U mnie było już bardzo sucho ale w nocy na szczęście popadało i ziemia jest mokra .

Obrazek

Kasiu róża jest przepiękna ;:138 . Zakochałam się wczoraj w jej kwiatku ;:138 . Bardzo lubię świeżo skoszoną trawę, ogródek wygląda wtedy tak czysto i schludnie ;:333 .

Obrazek

Soniu z niecierpliwością czekam aż pergola zarośnie ;:108 . Twoje margarytki pewnie zakwitną trochę później skoro je przesadzałaś. Kolejne czosnki muszą być więc posadzę je tam przy ścianie z różami. O ile nie zapomnę :roll: . Auto jest świetne, jestem bardzo zadowolona no i ten bagażnik ;:215 . Spóźniona podziękowania i pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Krysiu mam tylko jeden łubin a poprzednie jakoś nie chciały rosnąć. W tym roku fajnie się rozrósł i ma piękne, duże kwiaty . Chciałabym ich więcej ale to w przyszłości. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko część z nich jest od Ciebie ;:196 . Mam tylko kilka orlików i chcę więcej ;:224 .

Obrazek

Sławku masz rację to bez Mayera . To malutka zeszłoroczna sadzonka ale jak pachnie ;:173 . Pozdrawiam :wit .

Moje chwilowe irysowisko . Tak jak pisałam wcześniej to chwilowa rabata bo chcę wyeliminować żółtki. Jakoś ten kolor nie specjalnie chcę mieć . Już mam osobę chętną na kłącza tylko muszę je jakoś pozaznaczać ;:306 .

Obrazek

Wandziu bardzo dziękuję za komplementy ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Marto bardzo dziękuję ;:196 . Jeszcze sporo pracy przede mną bo kilka miejsc jest do poprawek ale to dopiero jak powiększymy działkę. Na różę Eden Rose nie mogę się napatrzeć, jest śliczna i czekam aż urośnie większa. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Seba ale mi słodzisz ;:173 . Bardzo dziękuję chociaż nie do końca się z Tobą zgadzam ;:224 . Skrzynki miałam pomalowane już w zeszłym roku ale dopiero w tym wpadłam na pomysł żeby tak zakryć brzydkie podpiwniczenie stodoły .

Eden Rose, jest boska , już ją kocham ;:167 .

Obrazek

Wiolu w sezonie mimo, że dzień jest dłuższy to czasami nie ma kiedy posiedzieć przed komputerem. Nadrobimy zimą :wink: . Czosnki uwielbiam ;:138 . Ja posadziłam ich już około 80 ale jakoś tego do końca nie widać i jesienią dokupię jeszcze . Białe mam bo sadziłam mix z Lidl. Polecam ;:333 .

Obrazek

Małgosiu-PEPSI te przysychające liście czosnków są denerwujące ale można je jakoś zamaskować albo po prostu przeboleć :wink: . Kule są tak cudne, że ja im to wybaczam. Przesadzasz z tym wypielęgnowaniem :oops: . Skrzynki mają maskować brzydkie podpiwniczenie , dziękuję ;:196 .

Obrazek

Alu rzeczywiście szybko zrobił się miejscami busz . Rośliny spisują się na medal i rosną jak należy ;:333 . Dziękuję ;:196 .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu fajnie, że orliki same się sieją i tworzą takie różne krzyżówki ;:108 . Czekam aż moje ładnie się pokrzyżują ;:224 . Żurawkowe obwódki bardzo lubię ;:108 . Z tą różą rzeczywiście miałam farta a jak bosko kwitnie . Jestem zachwycona jej kwiatem . Dziękuję i pozdrawiam :wit .

Obrazek

Aniu właśnie tak oczyma wyobraźni widziałam edenkę na cegle ale jakoś bałam się, że nie da rady. Posadziłam więc jesienią w innym miejscu . Teraz skoro wpadła w moje ręce tak niespodziewanie to poszła w miejsce przy oknie i zobaczymy co będzie. Kwiaty ma cudne ;:173 . Bardzo dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Piwonia od sąsiadki, zakwitła po raz pierwszy ;:138 .

Obrazek

Sylwio ja posadziłam swoje pomidory koktajlowe do skrzynek po jabłkach i jestem ciekawa jak będą rosły. W zeszłym roku zrobiłam błąd bo zamiast posadzić je w skrzynki to skrzynki robiły za osłonki a pomidory rosły w wielkich doniczkach produkcyjnych. Doniczki były z plastiku, w dodatku czarne i tak moje pomidory smażyły się podczas upałów. Ogólnie klapa ;:222 . Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej bo skrzynki wyłożyłam włókniną, wsypałam dobrej ziemi i pilnuję podlewania.

Obrazek

Marysiu zjazd rodzinny był bardzo sympatyczny a auto jak na razie sprawuje się świetnie ;:108 . Rośliny rosną jak szalone więc jak wrócisz zastaniesz piękny , kolorowy busz ;:138 . Skoczek wytępiony ale znowu mszyce zaczęły się pokazywać ;:222 . Dziękuję i wzajemnie dużo słoneczka Ci życzę ;:196 .

Obrazek

Małgosiu-clem ja też lubię ten czas ;:108 . Czosnki powoli kończą ale i tak bardzo je lubię. Polecam jak najbardziej i jeśli masz w okolicy Lid to kup sobie jesienią mixa czosnków. Będziesz zadowolona ;:333 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Jagi bardzo dziękuję za odwiedziny i wpis ;:196 . Bardzo mi miło czytać tyle ciepłych słów ;:108 . Motywujesz mnie do dalszej pracy ;:108 . Staram się jak tylko mogę chociaż z różnym skutkiem. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej. Dziękuję za buziaczki i pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec moje wesołe kwiatki .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Cudne i szczęśliwe dziewczynki, a co to za powojnik tak super zapączkowany?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anido ten powojnik to Comtesse de Bouchaud ;:108 .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelina ogród w pełnym rozkwicie :) orliki pięknie się prezentują takie wzniesione na rabatkach się wydają :) celmatisy widzę zaczynają jak się rozbujają to dopiero będą efekty ;:63 no deszczyk był już potrzebny bo u mnie też susza była ale wczoraj popadało więc mam nadzieję, że wszystko ruszy do góry :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, Eden już u Ciebie tak rozkwitnięta? ;:oj ;:138 :heja Cudna jest, po prostu cudna...
W ogóle masz piękne kwiaty, a te dwie róże na ostatnim zdjęciu to już w ogóle piękności ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, super masz dziewczyny :D takie radosne.

Mój Comtesse też zapączkowany, a czekam na niego bardzo, bo to pierwszy raz u mnie :D

Śliczne orliki i w ogóle ogród masz taki ładny!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”