Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu Twój ogród jest cudny,masz wszystko dopracowane,naprawdę podziwiam ;:108
Łany tulipanów,czosnków i obwódki przy ścieżkach,tego u mnie brakuje.
Poza tym donice ceramiczne w starym stylu uwielbiam.Czaję się,by pojechać na giełdę staroci.
Nowe poidełko widzę ;:oj Cudne,ja ostatnio byłam w ogrodnictwie i nie wzięłam,a jak pojechałam wczoraj to już nie było ;:145
W niedzielę ma być ładnie,więc pogoda Wam dopisze :D
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..u mnie także pada. ;:oj . Przymusowe siedzenie w domku. :( . Tyle tulipanów u ciebie jeszcze kwitnie, ja prawie już o nich zapomniałam. Co do różyczek faktyczne dzieli nas zaledwie parę km a moje choć nie wszystkie oberwały. :wink: . Być może twoją działeczkę przed mrozem uchroniły z obu stron wały. :roll: Tak czy siak mam nadzieję że i moje się wykaraskają. Aniu.masz piękny busz. ;:333
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aneczko pomysł z lustrem pierwsza klasa ;:215 Już się zastanawiam, gdzie by tu lustro u siebie upchnąć :;230
Donice ceramiczne tez super, muszę się chyba kiedyś wybrać na taka giełdę staroci, widać że można tam upolować niezłe skarby.
Jak tam powojniki? Który pierwszy pokaże kwiaty? Mój Omoshiro zaczyna kwitnąć ;:172
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Aniu,nieśmiało zaglądam do Twego pięknego ogrodu, tulipany świetnie dobrane kolorami w takiej ilości robią wrażenie ;:167
Nigdy nie byłam przekonana do kocimiętki, ale jak widzę ją u Ewelki i u Ciebie to nie żałuje,ze ją posiałam ale jak pojadę na targ
to na pewno będę szukać sadzonek. Aniu,czy w każdym roku wykopujesz cebulki tulipanów :?: ;:180
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, wydaje mi się, że wpadnie w moje serce Pashmina, patrząc po Twoich zdjęciach, to bardzo mi się ta różyczka podoba.
Dlatego też chciałam ją mieć (kupiłam od razu dwie ;:306 ). Dzisiaj upatrzyłam u jednej, że ma pączuś ;:333 Póki co jeden, ale jest dobrze... :heja
Z tych moich wszystkich róż są te co mniej mi się podobają i te co bardziej, ale postanowiłam, że każdej dam czas.... te "książkowe" 3 lata ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pan Jaszczur robi niesamowite wrażenie ;:oj szkoda, że nie jestem jaszczurką, bo może i ze mną by się zaprzyjaźnił ;:306
Co wejdę do Twojego ogrodu, to wychodzę dopiero po długiej chwili i to zupełnie oniemiała. Przecież Ty już masz busz, a co będzie później? Teraz jeszcze zobaczyłam, że przy takiej masie roślin, masz jeszcze trawnik ;:oj I to masz go więcej niż ja,a ja takiej ilości roślin u siebie upchnąć nie potrafię ;:145
Zakątek z ławeczką i stolikiem pokazany w całej okazałości robi ogromne wrażenie ;:63 Pokaż ławkę w całości, bo i ona warta grzechu. Cudownie Ci to wyszło.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aneczko, przepięknie u Ciebie. Rabaty puchną aż miło patrzeć ;:63 i nawet te zacienione miejsca wyglądają pięknie :shock: Poidełko miodzio ;:224 ja rozglądam się za żeliwnym, tylko te ceny ;:185 ale jak dorwę gdzieś taniej, to wezmę, a co :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

P I Ę K N I E ! ! ! ! !
Więcej nie mogę z siebie wydobyć, niech ochłonę. ;:131
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Nudne to, ale cudną masz działkę ;:oj
Z przycinaniem kocimiętki masz rację, Aniu, dlatego te pierwsze kilka dni po przycięciu staram się nie chodzić na działkę. Ale potem znów jest cudna. Z kilku kępek tylko jedna u mnie została ulubienicą kota i co jakiś czas jest tak uklepana, że strach :twisted:
Na którymś zdjęciu widziałam tojeść rozesłaną. Nie boisz się wprowadzać jej do ogrodu? U mnie przerasta od sąsiada i rady sobie z nią nie mogę dać :roll:
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Daleko do Ciebie ale może kiedyś :lol: . Na kawusię w tak pięknej scenerii z przyjemnością bym się skusiła. Faktycznie front działki jest taki niepozorny a potem szał ciał ;:224 . Istne szaleństwo kolorów i robi Ci si już tam niezły busz ;:333 . Oczywiście taki pozytywny busz ;:108 . Poidełko z aniołkiem bardzo mi się spodobało, jest śliczne ;:138 . Wszystkie Twoje ogrodowe ozdoby są bardzo ładne ;:108 . Trzymam kciuki za pogodę na komunię syna ;:196 i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anus pięknie prezentuje się twój ogród ;:180
Dzięki za info o kocimietce. ;:196
Tak zrobię; jak piszesz. A widok cóż przeżyję. Mam inne rośliny to nie będę patrzyła. A ja z ciekawością obserwowała ;:108
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ależ pięknie u Ciebie, tez choruje na lustro w ogrodzie tylko ciężko takie znaleźć. ;:3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Świetnie wyglądają te kamienne ścieżki. ;:215
Trochę buszowato się zrobiło, ale to jest właśnie to na co czekamy.
Poidełko dla ptaków też jest super.
Działeczka wysprzątana na błysk aż miło patrzeć.
Piszesz że miejsca mało a ja widzę olbrzymi trawnik do zagospodarowania po bokach, nie jest tak żle. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Aniu -Annes i ja bardzo lubię poidełka. Mam ich kilka na działce, w różnych jej częściach. Dla mnie są ślicznym dodatkiem dekoracyjnym a dla ptaszków ratunkiem w gorące dni. ;:215
Ty mówisz o obwódkach a mnie one już wnerwiają. Jak widać zawsze musi się coś dziać. I ogród stale trzeba modernizować pod swoje obecne upodobania. :uszy

Obrazek

Obrazek

Zeniu i u mnie tulipany kończą swój spektakl. Może uda mi się jutro wskoczyć na trochę, to pewnie zastanę już tylko wspomnienie po nich.
Róże to wbrew pozorom mocarne rośliny. Twoje na pewno sobie poradzą.

Obrazek

Obrazek

Jolu u mnie pierwszy kwiatek pokazała Justa ale ona niedawno przyjechała to się nie liczy. :wink: Maidwell Hall skończył. Teraz jest wystrojony w urocze pomponiki. Kwitnie jeszcze Lemon Dream ale on też świeżak. Poza tym na całego szykuje się Monte Cassino.
A Omoshiro chodzi mi po głowie. ;:224
Giełdę ze starociami bardzo lubię. Czasem można trafić coś naprawdę fajnego. Polecam.

Obrazek

Obrazek

Wandziu nie wykopuję cebulek tulipanów. :oops: Komu by się chciało takie ilości? ;:224 Na pewno nie mnie. ;:306
A kocimiętki nigdy za wiele. Jest świetna!

Obrazek

Obrazek

Basiu ja nie chcę krakać ale ja też Pashminy od razu wzięłam dwie. A w kolejnym sezonie dokupowałam kolejne dwie. Nie trzeba było więc od razu hurtem z dziesięć zamówić? Obrazek
Jak będę chciała nową różę, to będę musiała najpierw jakąś pożegnać. Także niech się lepiej te moje pannice ostro starają. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko mam całkiem sporo trawki, to fakt. ;:108 Mam też bardzo mocne postanowienie, by już jej Emowi więcej nie kraść. ;:131
W upychaniu jestem mistrzem. Przyjedź na kawę to Ci opowiem jak to się robi. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marlenko ja mam trzy żeliwne poidełka ale niewielkich rozmiarów. Także jakoś koszta udźwignęłam. Obrazek Powodzenia w szukaniu. ;:168

Obrazek

Obrazek

Eluniu D Z I Ę K U J Ę ! ! ! ! ! :wink: Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agniesz_ko co Ty gadasz?! Mnie tam nawet obcięta kocimiętka nie zniechęca przed pojechaniem na działkę.
Tojeść rozesłana kręci się gdzieniegdzie w nogach wyższych roślin. Chyba im nie szkodzi, co?

Obrazek

Obrazek

Ewelinko busz musi być. ;:333 U mnie na pewno. :wink:
Prognozy pogody mówią jednoznacznie i zgodnie. Pogoda w niedzielę będzie na pewno udana. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu -anabuko właśnie, tak jak mówisz jest tyle innych roślin na których będzie można oko zawiesić, gdy kocimiętka będzie odrastać po strzyżeniu. Obrazek

Obrazek

Obrazek

123katex trzymam kciuki, by udało Ci się znaleźć wymarzone lustro. ;:215

Obrazek

Obrazek

Grażynko ale problem w tym, że obiecałam sobie nie kraść więcej trawnika. ;:131 ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jak tu się nie załamywać? ;:145
Obrazek

Kto znajdzie gościa?
Obrazek

Obrazek

Co to jest?
Obrazek

Zobaczcie jaki dziwak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu powiadasz, że 10??? Nie pomyślałam o hurcie... ;:306 ( póki co to wstrzymane na dłuższy czas zakupy różane)
Widzę, że i do Twojego ogrodu dotarły te paskudne choróbska ;:223 A dopiero maj.... ;:222
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”