Mój ci on część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ci on część 3

Post »

Co to za roślinka z tymi czerwonymi koralikami ? czy pączkami ? fajnie wygląda :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Wpadam z rewizytą i podziwiam :)

wow ile doniczek. U mnie ciągle ich za mało,szczególnie,że teraz zabrałam się za przesadzanie i oczyszczanie grz?dek.
ale staram się raczej nie kupować i tylko sobie doniczki 'recyklinguję' i używam wszystkiego co się da. I absolutnie uważam,że nie ma lepszej doniczki od przeciętej wpół butelki:D
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja ostatnio po raz pierwszy w życiu wyrzuciłam trochę doniczek - niestety, chętnych na nie znalazłam.
W garażu zalega tego mnóstwo, zastanawiam się, czy nie zacząć wyrzucać.
Szczęśliwie proporcja pomiędzy ich ilością a liczbą roślin nie wygląda najgorzej.
A może założę wątek sprzedażowy?

No i założyłam ten wątek :;230
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Grażynko drogie to hobby,przyznaję.Pakując doniczki do worków czytałam naklejki i szkoda,że nie wszystko się odliczyło ;:131 Co chwila stwierdzałam;ja już tego nie mam...
Agnieszko czas już te smagliczki przycinać,jak tylko skończy padać wychodzę z nożyczkami (wolę je niż sekator) i tnę.Warto to robić,żeby kępki były zgrabne.
Soniu moje zawilce to wiosna kupiona,jak mówi JagiS,zobaczymy jak dalej będą rosły.Ale piękne są i nadal kwitną ;:215 Ja za doniczki dostałam upust na kwiaty balkonowe,kiedyś dwie doniczki stokrotek,a teraz mam odbiorcę na średnie i duże,już worek zawiozłam.Wszystkim mówię,żeby przyjęli za darmo,bo szkoda wyrzucić,ale jak dają... :roll: no weź nie weź ;:306
Karolciu to jakaś kalina.Kupiłam w Skierniewicach na Święcie Kwiatów.W fazie pąka wygląda lepiej niż kwitnąca,troszkę mnie rozczarowała ;:209
Foxsowa ciesze się z twojej wizyty :D Butelki po napojach maja naprawdę wiele zastosowań ;:108 Madziu szkoda,że nie znalazłaś dobrych rąk na te doniczki,ale porządkować co jakiś czas trzeba.Ja nie mogę nacieszyć się miejscem w schowku,tak tam teraz przestronno ;:oj
Byłam w mieście :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj byłam w jeszcze większym mieście i tam mi zrobili trochę bólu,więc w nagrodę poszłam do punktu ogrodniczego i upatrzyłam sobie Kirengeshomę.

Obrazek

Obrazek
Ta hortensja też nowa,Bobo,mam nadzieję,że dobrze jej będzie w tym miejscu.
Cieszę się z deszczu,kupiłam kolejną beczkę na deszczówkę,łapię wszystko co się da,wiadomo,kiedy kolejny raz popada?Między szarugami zrobiłam kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
W porę podwiązałam rozchodniki,w tamtym sezonie miałam placki ;:222

Obrazek

Obrazek
Musiałam związać w snopek tę trawę,bo któryś z kotów zrobił sobie legowisko w niej :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
No chyba trochę przesadziłam z tą ilością zdjęć,ale nie mogłam się oprzeć :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Nie przesadziłaś :) Zawsze to miło pooglądać jakie kto ma rośliny i co mu kwitnie.
Uwielbiam też zawsze układać sobie wizję ogrodu w całość i wyobrażać sobie jak wygląda ogród w rzeczywistości .
Masz bardzo gęsty ogród, te przejścia są takie tajemnicze, podoba mi się :)
I duża różnorodność iglastych - dogadałabyś się w tym temacie z moim tatą :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze chciałam,żeby od wiosny do jesieni coś kwitło i to osiągnęłam.Ja tak lubię,dużo i kolorowo.Szanuję inne gusta,ale minimalizm szybko by mnie znudził.
Dzisiaj jestem z siebie bardzo zadowolona,zajęcia wyglądały mniej więcej tak;
Obrazek
Nie wszystkie dokonania sfotografowałam,ale czuję satysfakcję.Na koniec pożegnało mnie takie niebo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wczoraj zapomniałam pochwalić się tamaryszkiem,którego się w końcu dochowałam.

Obrazek

Obrazek
A tutaj urzekło mnie wzajemne przenikanie się roślin.Wczoraj były na równym poziomie,więc bardziej było to widoczne,ale po deszczu lilie dostały wigoru i zdominowały kępę.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Mirko,
dzięki temu, że założyłam odpowiedni wątek znaleźli się chętni na pozostałe doniczki.
I bardzo mnie to cieszy, ponieważ wyrzucanie przydatnych rzeczy (i produkowanie zbędnych śmieci) nie leży w mojej naturze.
Te kilkanaście wyrzuconych zostało wyciągnięte ze śmietnika, w najbliższym czasie zostanie zapakowane i wysłane.

Ja też lubię kolorowo w ogrodzie.
Minimalistyczne nasadzenia są dla mnie jakieś takie nudne i bezpłciowe.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Minimalizm to fajnie wygląda w katalogu ogrodniczym, a w prawdziwym ogrodzie cudnie jest jak co krok nowy kolor, kształt czy zapach nas atakują.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeszcze widzę pełno miejsca na nowe nabytki :D Kolorowo, pięknie a tę Kirengeshomę widzę pierwszy raz. Zawsze się czegoś nauczę wchodząc do ogrodów :wink:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A daj spokój Ewuniu,ile to człowiek zachcianek miewa przez to wchodzenie do ogrodów :D A kiedy wpuścisz do swojego? ;:109
Kasiu cieszę się,że wpadłaś,zgubiłam cię ostatnio,ale to się nadrobi ;:108 Masz rację,takie bogactwo kwitnień jest ciekawsze,chociaż roboty dużo.Właśnie skończyłam przycinanie przekwitniętej smagliczki na skalniaku,ale nie wyobrażam sobie wiosny bez niej.
Madziu obgadam do ciebie mojego szwagra :wink: Mają piękną magnolię i ostatnio powiedział,że chyba ją wytną,bo jest tyle zbierania płatków pod nią... ;:219 Nawet nie chcę pytać,czy mój ogród im się podoba ;:306
Wysadziłam dzisiaj podpędzone dalie z doniczek,dużo wypieliłam w warzywniku,ale kret osłabia mnie :evil: Nie wiem,czy przeczytałam gdzieś,czy to sobie wymyśliłam,że gnojówka z pokrzyw odstrasza kreta :roll: Zaniosłam tam kilka konewek,zobaczymy.Kiepsko mi powschodziło wszystko,buraki jedynie dobrze.Wilgoci było sporo,więc te nasionka musiały być kiepskie ;:131
Obsypane bielą jeszcze niedawno wiśnie teraz są czarne,tak samo śliwki.Ucierpiały od mrozu.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Masz dużo , dużo roślinek, lubię takie ogrody ;:138 Nie do wiary ,ze to kalina, pączki b. ładne :wink: Super głóg i widzę ,że prowadzisz Obielę przy jednym grubszym pniu a boki przycinasz . Musze ja swoją jakoś uporządkować :) Pięknie ukształtowane s ą w Wojsławicach , jak parasole :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie do końca tak Karolinko.Obieli wybrałam złe miejsce i po 3-4 latach ją przesadziłam.Z duszą na ramieniu,ale przyjęła się ;:oj .Chorowała jednak,więc suche gałązki obcinałam.Zauważyłam,że pień już pokrywa się młodymi przyrostami,więc będzie bujny krzak.Powiem ci,że nie pomyślałam o prowadzeniu jej jakoś szczególnie ;:131 Chętnie zobaczę zdjęcie z Wojsławic.Podlewając glicynie od ciebie w doniczkach(wszystkie się przyjęły ;:215 ) postanowiłam dzisiaj zajrzeć do ciebie czy już pokazujesz swoją :D Tym bardziej mi miło,że cię tu spotykam.
Wrzucę aktualne zdjęcia i idę podglądać :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wokół tego pnia posadziłam wilec,liczę,że będzie kwitnący słup.

Obrazek

Obrazek
Mój śliczny rarytasik,dąb o postrzępionych liściach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przyznaję się.Leżałam całe 10 minut :wink:
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, Miriamku!
Ciągną do Ciebie te rośliny jak panny za wojskiem ;:oj.
Dzięki temu ogród coraz pełniejszy i piękniejszy, przebogaty w kolory i fasony roślin.
Dąbek bardzo ciekawy. U mnie też zakwitły białe goździki i rozsiewają zabójczy zapach po całym ogrodzie ;:170.

Buźka ;:196 - Jagi
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No witaj JagiS ;:196
Pożytek z tej choroby mam taki,że wreszcie mogę nacieszyć się ogrodem.Człowiek gonił,gonił,niejedno kwitnienie przeszło koło nosa.Teraz mam czas przesadzić,wypielić,wsadzić nowe.A to nowe ciągle mnie kusi.Teraz planuję kupić kasztanowca kwitnącego na czerwono,judaszowca,bo mi padł ,pięknotkę,też padła jedna,został mi jakiś samiec,który nie zawiązuje owoców ;:222 A jak tak solidniej mam wypielone,to okazuje się,że miejsca jeszcze dużo.Mam zapał,z tego się cieszę,bo dwa lata temu chyba ,przechodziłam taki kryzys,że trawa za kostki mi nie przeszkadzała.
Coś mnie dzisiaj zaczepiało zapachem,jutro sprawdzę,czy to te goździki.Nawet nie miałam czasu tego dociec,tyle kwitnień teraz. ;:oj
Mój ci on cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”