Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

-6? :shock: Nic dziwnego, że roślinki trochę oberwały :( Mam nadzieję, że szybko się zregenerują.
Już masz zalążki truskawek? Ja już się nie mogę doczekać tych pyszności ;:65 Ślinka mi leci na samą myśl o tym słodkim obżarstwie ;:306
Ale słodki ogrodnik ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu pamiętam jak moje dzieciaczki z konewką biegały,a teraz to by trzeba ich przekupić,by pomogły w ogrodzie ;:224
Czekam ...a może złapią bakcyla tak jak mama? Mi też późno się zachciało działki i teraz miłość trwa ;:333
Niebieski floks to kanadyjski?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Koniecznie młodemu trzeba dawać robotę! Małe dzieci pojętne, nie obejrzysz się, a będziesz miała solidnego pomocnika!
Pięknie czosnek Ci kwitnie. Mój chyba się poddał i po kilku latach byle jakiego kwitnienia, nie wyszedł ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, ale masz pracowitego pomocnika :D Słodziak z Waszego Karola, widać, że szczęśliwy ;:215
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witam się Soniu wiosennie. Jak miło zobaczyć takie kwitnące roślinki :D Od razu chce się żyć i sił przybywa do pracy :)
Pomocnika masz super :)
U mnie też rośliny oberwały na skutek przymrozków. Niektóre hosty straciły całkiem liście, inne tylko troszkę, "truskawkowe czy cynamonowe" drzewko (nie mogę teraz skojarzyć nazwy)- większość kwiatów sczerniała. Klonik palmowy pozwieszał liście- ale mam nadzieję, ze odbije. Nawet tulipany pozwieszały główki, nim zdążyły zakwitnąć :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,ogród masz taki kwitnący i widzę ,ze już niektóre czynności masz z głowy .bo cudowny Karolek chętny do podlewania ,a wiesz jak podlewanie zajmuje czasu ,troszkę nawadnianie a resztę wnusio chętnie pomoże,oby jak najdłużej ,Karolek to najpiękniejsza maskotka z ogrodu,pozdrawiam i słoneczka życzę ,u mnie też świeci ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Soniu to niech już będzie ;:3 ... bez grzmotów i lodowych kulek :) A moje czosnki nie chcą jeszcze rozkwitnąć... Mam kilka orlików takie pojedyncze samotniki jakoś nie chcą się rozsiewać ... Twój ma kolorek lodów truskawkowo - pistacjowych :lol: Wnusio, pomocnik jak trzeba ... mój daleko bo też pewnie by chciał podobne mieć zajęcia ;:108
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Karol słodko wygląda z nowym sprzętem :D Teraz najgorsza susza będzie niestraszna :wink:
Truskawki niedługo będziesz zajadać, moje o wiele mniejsze. Za to dwie pierwsze poziomki z donicy przy tarasie dzisiaj skubnęłam.
U mnie były już trzy burze, ale takie symboliczne, zagrzmiało kilka razy i podlało, kilka dni było upalnych, a dzisiaj mam wolne i planowałam coś porobić, to co chwilę popaduje. Udało mi się skosić między jednym a drugim deszczem, ale szybko chowałam kosiarkę do garażu bo znowu lunęło.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No, no, Soniu, Karolek trawkę skosi, roślinki podleje, to nic dziwnego, że ogród z dnia na dzień pięknieje! ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, widzę, że twój pomocnik kompletuje swój własny sprzęt ;:224 :lol: Przyuczaj od małego, a jeszcze kilka lat i będziesz miała ogrodnika jak złoto ;:167
Werbena oczywiście pokazała swoją moc. Przy plewieniu okazało się, że jak zwykle nie zawiodła i jest jej całkiem sporo. Część już potraktowałam motyką, bo potem nie mam serca przedzierać, a na busz nie mogę sobie znowu pozwolić.
Zawilce wielkokwiatowe są niby bezproblemowe?? Musisz to moim powiedzieć. Od kilku lat mam maleńką kępkę, która wcale nie przyrasta.. Zawsze 2-3 kwiaty.. w tym roku z tego co kojarzę będzie podobnie. O rozsiewaniu nie ma mowy..
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu :wit . Ależ słodziak z Twojego Karolka ;:167 i jeszcze kochany pomaga babci ;:196 . Ogrodnik z Niego pierwsza klasa ;:215 . Gradu nie zazdroszczę i mam nadzieje, że to było po raz pierwszy i ostatni ;:108 . Orliki i czosnki zaczynają swój pokaz ;:333 . Pozdrawiam i pogody Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję za miłe słowa o moim ukochanym Karolku.Obrazek Upalny, piękny dzień spędziłam prawie cały w ogrodzie. M miał wolne, więc przygotował grządkę warzywną po borówkach. Posadziłam cztery pomidory w gruncie i trzy w donicach. ;:112 Czterdzieści posadziłyśmy z siostrą w jej warzywniku. Cała rodzina asystowała, bo siostra ma po raz pierwszy warzywnik. :D Miałam dziesięć doniczek z fasolką szparagową, posadziłam na nowej grządce, a także wysiałam kolejny rząd fasolki. Posadziłam też na rabaty ostatnie rozplenice Majesty. Na jutro zostały bordowe cynie i znowu konieczny wyjazd na giełdę hurtową, bo sporo pustych miejsc w ogrodzie. ;:306

Aniu floks kanadyjski ma tak niepowtarzalny kolor, że chyba nie ma osoby, której by się nie podobał. Też mam go sporo, teraz już nie dzielę, czekam na duże kępy. :) Orlik to samosiejka, a dziś wypatrzyłam kolejne, chyba bardziej bordowe kwiaty będą mieć. Tawuł nie przycięłam, dlatego pokazuję je z daleka. ;:173 Kończę trzeci antybiotyk, więc wreszcie mam nadzieję w komforcie cieplnym i zdrowotnym, nadrobić zaległości ogrodowe. Syn też łamał kobiece serca, więc wnuk pewnie pójdzie w jego ślady.

Obrazek

Alu konewka to zdecydowanie najbardziej ulubiona zabawka. :D Takie ciepłe dni wyjątkowo lubimy, możemy cieszyć się słońcem i pracą w ogrodzie. Rośliny galopują ze wzrostem, te od Ciebie szczególnie się wyróżniają. ;:108 Przegorzan ogromny, zawilce cudnie kwitną, żurawka nadrobiła zimowe straty, a zawciąg już ładnie kwitnie.

Obrazek

Małgosiu truskawki podpędzam pod włókniną, dlatego trochę wcześniej mam owoce. Ja zjem truskawki, a Ty będziesz się nimi delektować. :D Już mało widać przymrożonych końcówek, ostatnie ciepłe dni sprawiły, że rośliny galopują ze wzrostem.

Obrazek

Aniu Annes 77 mnie też nigdy nie interesowało grzebanie w ziemi, na starość mnie ta choroba dopadła. :;230 Dzieci wybiorą swoją drogę w życiu, żadne zachęty, ani przymuszanie nie pomoże. Dla maluchów to jeszcze jedna zabawa. ;:108 Na zdjęciu to floks kanadyjski, trochę orliki go na tej rabacie zdominowały.

Obrazek

Miłko jakoś nie wierzę, że z małego ogrodnika wyrasta dorosły pasjonat ogrodów. ;:131 Mam dużo czosnków, ale tak posadzone, że musiałabym pokazać dom w całej okazałości. Próbuję je fotografować z różnych stron, ale słabo mi to wychodzi.

Obrazek

Dominiko dziecko na wsi szczęśliwe, może się brudzić, bawić kamieniami i robić inne ciekawe rzeczy. ;:333 Wczoraj trzymał się mojej szyi i płakał, bo nie chciał jechać do domu. Poświęcam mu cały dzień, więc czuje się dobrze. ;:167

Obrazek

Mariolko na aurę nie mamy wpływu, ale straty bolą. ;:174 Zrobiło się bardzo ciepło, a wilgoci dużo, więc wszystko szybko nadrobi mrozowe uszkodzenia. Coraz więcej kolorów pojawia się w ogrodzie, choć u mnie najwięcej białego, a to chyba nie kolor. ;:306

Obrazek

Martuś podlewanie, to zdecydowanie ulubiona czynność wnusia. Kocha wodę w każdej postaci. Najwięcej jej miał w butach. :;230 Na szczęście w czasie drzemki zdążyły wyschnąć na słońcu.

Obrazek

Ewuniu wszystkie małe dzieci kochają zabawy w ogrodzie. Mój mieszka w bloku, więc u babci ma raj. ;:11 Teraz już chyba ciepło dłużej zagości, więc ogrody zakolorują się i będziemy się nimi cieszyć. Takie ciepło dotarło, że Twoje czosnki w ciągu jednego dnia rozkwitną. ;:108

Obrazek

Znowu emotków nadużyłam. ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piszę lakonicznie, więc nadrabiam emotkami. :D

Małgosiu megi1402 byle tylko pogoda dla truskawek była odpowiednia, bo pada często, a tego truskawki nie lubią. ;:185 Nie mam dużo, ale na bieżącą konsumpcję wystarcza. :D Przetworów nie robię, czasem trochę zamrożę. Podziwiam Cie, że kosisz sama, jakoś nigdy nie odważyłam się. ;:7

Obrazek

Lucynko masz rację, najpiękniej mój ogród wygląda, jak wnusio się nim zajmuje. W czwartek zbierałam żwir z trawnika, bo wysypał całe widerko. :roll: M dopiero naostrzył noże w kosiarce. :D

Obrazek

Sabinko pewnie, to nie takie oczywiste, że z małego wyrasta duży ogrodnik. :wink: Na razie cieszymy się razem zabawami w ogrodzie. Moja werbena jeszcze mała, ale jutro też się szykuję na jej pielenie. ;:223 Może masz niewłaściwą odmianę zawilców. ;:306 U mojej przyjaciółki, też te ode mnie nie rosną rewelacyjnie. Ma podobną glebę do Twojej.

Obrazek

Ewelinko Karol słodziak, bo mały.Obrazek Masz w domu takie słodziaki, to wiesz, że im starsze tym mniej słodkie. ;:173 Pogoda nam się dziś wyjątkowo udała. Na jutro też szykuje się upał, więc z rana wybiegam na szybkie pielenie rabatek. ;:65

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Soniu w taką pogodę przyjemnie jest sadzić roślinki :D Zamiast wiosny mamy lato, a przecież niedawno padał śnieg ;:306
Rośnie młody ogrodnik, geny po babci odziedziczył ;:173
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Soniu, ślicznego masz wnuczka. Miałam kiedyś takiego floksa, ale coś się z nim stało. Czosnki jeszcze u mnie nie kwitną, ale może już niedługo i ja się doczekam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”