Izo-
o ja! szkoda że nie dane nam sie bylo zobaczyc na kawke chocby czy herbate! Ja tez mialam w niedziele przedostatnie zajecia na kursie...
Co do dzialki to juz w sumie od jakiegos czasu mysle tylko o tej, stosunkowo malo na niej pracy przygotowawczej i domek jest suchy i nie stechły, nie mam teraz po prostu sily na wieksza rewolucje z inna działką.... Takze w sumie odczekalam z tydzien aby nam sie decyzja "uleżała bez ekscytacji" i na spokojnie oboje stwierdzilismy ze no dooobra, kupujemy tą. Chociaz jakos nie zachwyca ale jest solidna i czysta. Bardzo dziekuje za propozycje roslin - może na jesieni zaczne wiedziec gdzie bym chciala co wsadzic, bo jeszcze nie mam zadnej koncepcji - chcialabym tam pobyc i sie zadomowic zanim poznam jej ulozenie i zaczne sadzic. Nie chcialabym zmarnowac roslinek podwojnym przesadzaniem.
Iwciu - rzeczywiscie masz racje. Malo ciezkiej pracy i same zakupy - przyjemnosci. Az mi ciezko sie z tym oswoic, rzadko tak mialam ;)
EwaM dziekuje za odwiedziny! Tak cos jak mata byloby ok, cos na pewno dac trzeba....
Kogra - tak na Forum jest sporo watkow z tagiem piaskownica - jest nawet jeden z dokladnym tutorialem, jak zwirek podsypac jak darń wyjać, gdzie i jaki piasek kupić (jakos o tym nie pomyślałam) haha! Ja zawsze lubilam pokazywana dzialkowa infrastrukture chyba bardziej od roslin ozdobnych.... Ale kto wie moze to sie zmieni ;)
No - dzis zadzwonie do Administracji Rod po szczegoły jak sie zalatwia kupno-sprzedaż. W sumie mam maj i czerwiec na pobycie tam a potem na 3 tygodnie wyjeżdzamy... Tez do lasu, pod namiot. Wiec troche w srodku sezonu bedzie wyrwa, ale w lipcu dalej wrocimy to jescze caly sierpien lato.
Ciekawe jest jak z pamieci nic nie umiem sobie przypomniec a jak cos czytam o roslinach nasadach uprawach to przypominaja mi sie cale rozdzialy ze juz cos wiem czy pamietam. Znalazlam stara ksiazke o inspektach. I o ziolach. Niby dzialka bezobslugowa a juz sie zaczyna.... ;) w glowie robota na pare lat ;)
Ale grilla będę robic czesto, uwielbiam warzywka z grilla i rożne salatki, warzywne kotleciki, i inne cuda sosy itd. Wiec grilla planuje kupic fajnego