Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko, Francesca jest niepowtarzalna. Jeśli kiedyś będę miała ogród, kupię sobie tę odmianę ;:108
Szkoda klonika i reszty zmarzluchów, może coś odbije jeszcze?
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko ale masz tego dobrodziejstwa ;:138
Piękne skalnice - uwielbiam :D , narcyzy i wiele innych.
Dobrze, że straty po przymrozkach u Ciebie małe.
Co to za klon palmowy ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko! ;:168
Chyba też się zasadzę na Franceskę :;230 ten późny też u mnie kwitnie i bardzo go lubię za delikatność, a przyjechał do mnie od Lidzi z Cieszyna. Mam jeszcze późniejszego kandelabrowego z siewu i ten ma jeszcze czas. Tulipany u mnie też po przymrozkach szybko gubią liście! Szkoda kwiatów lilii, bo pewnie były to nowe odmiany, ale gdzie się tak spieszyły. Reszta prezentuje się zdrowo razem z czarnulkiem stróżem ogrodowym ;:167
No to niech Ci w weekend słonko zaświeci i opalaj się Lucynko ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, liczę, że tak będzie z moim heliotropami.... póki co w przyszłym tygodniu muszę je przesadzić w większe doniczki i.... czekać.
Fajniutkie Twoje bratki! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też trochę roślin przymrozek uszkodził ale ja niczego nie okrywałam więc nie mam żalu...Pąków lilii szkoda, klonik
się zregeneruje znowu tak go nie uszkodziło . U mnie buczek rozwinął listki 3 dni wcześniej i sczerniały oczywiście ale mam nadzieję na nowe...Franceska ;:333 wygląda na zdjęciach...spotkałam ją na giełdzie kiedyś ale jakoś mnie nie uwiodła i wybrałam coś innego...
U mnie pogoda ;:222 Ciesz się, że u Ciebie Lucynko można popracować na działce!

Miłego dnia! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko kolorowo na działce i to zdecydowanie nastraja optymistycznie. :tan Klonika szkoda, ;:168 mój też podmarzł. Nasienniki ciemiernika pięknie wyglądają. :) Piwonia ma dużo pąków, tylko na słońce czeka i będzie piękna. ;:108 Jeden dzień słoneczny i już udało się popracować na rabatach. ;:215 Dużo ciepła i słońca. ;:3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ty masz piękną Franceskę , a u mnie zakwitła prymulka na błękitno ... ma tylko jeden kwiatuszek , a ja nie przypominam sobie żebym taki sadziła ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Dobrze, że masz niewiele strat po przymrozkach ;:196 . Reszta roślin wygląda świetnie ;:138 . Masz bardzo barwne bratki a hiacynty takie moje ;:224 . Niech wszystko ładnie Co rośnie i kwitnie , no i słoneczka życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Piękna słoneczna pogoda sprzyjała działkowaniu całą parą. Wszystko mnie dzisiaj boli, łącznie z czterema literami. ;:306
Nie będę jednak płakała, bo tego właśnie chciałam.

Aguniu [witch] - na "franię" zasadzałam się już kilka razy, a dopiero w tym roku udało mi się ją zdobyć. Bardzo mi się podoba. ;:108
Lilie już w tym roku nie zakwitną, ale klonikowi zmarzły tylko górne części. Przytnę i niech dalej sobie radzi sam.

Seba - rozbawiłeś mnie. ;:306
Moje dobra w zestawieniu z Twoimi to mały pikuś. Ale dobrze, mów tak, a moje ego urośnie. :D
Klon palmowy to klon palmowy, nazwy odmianowej nie znam. ;:171 Niestety....

Marysiu [Maska] - nie zasadzaj się zbyt mocno. Zauważyłam, że ona się ładnie rozrasta. Zapisz tylko, by w odpowiednim czasie przypomnieć się, a będziesz jej posiadaczką.
Kandelabrowego nie mam, ale może też będę mieć. ;:180
Moje tulipany liści nie gubią, a jedynie przekwitają, natomiast zmarzły tylko dwie lilie, te najbardziej wyrywne. Poczekam na nie do przyszłego roku.
Narcyzy też już przekwitają. Dwa dni słoneczne i kwiatki im przysychają. Ładne są jeszcze tylko te wielokwiatowe.
Dziękuję za ;:3 . Pięknie grzało. ;:196

Basiu [apus] - zobaczysz, jak szybko urosną po wsadzeniu do gruntu. Tylko ciepełka potrzeba.
Dziękuję w imieniu bratków. ;:168

Maryniu - ja też nie okrywałam i tak naprawdę, to nie żałuję, bo straty mam niewielkie w porównaniu z naszymi koleżankami, które i wielką wodę, i lawinę błotną i mrozy zaliczyły w swoich ogrodach. Uważam, że jestem szczęściarą. :tan
Współczuję niesprzyjającej pogody i życzę Ci ;:3 na jutro. ;:196

Soniu - jeszcze kolorowo, ale gdy tulipany i narcyzy przekwitną, to na jakiś czas ubędzie kolorków.
Piwonia majowa powinna już cieszyć pełnym rozkwitem, a tu kicha. :(
Dziękuję za ;:3 i Tobie również życzę jego cieplutkich promieni. ;:196

Ewuniu [ewarost] - masz kolejną niespodziankę! Błękitna prymulka to wcale nie taki częsty kwiatek. Niech cieszy Twoje oczka. ;:63

Ewelinko - witaj, kochana. ;:196
Mam nadzieję, że już żadne przymrozki nie grożą, choć wszystko jest możliwe.
Dziękuję, póki co kwitnie, ale wkrótce nastąpi zmiana. Jedne roślinki zakończą festiwal, inne zaczną.
Dziękuję za ;:3 i odwzajemniam. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko i mnie dziś wszystko boli ;:oj ale to nic, ja też tak chciałam, dzis sporo zrobiłam z tego co zaplanowałam, ale ze dwie godziny zabrało nam zebranie, które dzis mięliśmy na działkach, ale pomidory, papryczki, trochę wysiewów juz mam posadzone ;:215 Pięknej niedzieli życzę :wit
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..fajnie że mogłaś popracować, ja także. ;:oj Widzę że cztery litery nie tylko mnie bolą, jest nas takich więcej. ;:306 . U nas także było zebranie na działkach. Chcą ciągnąć nowe rury do wody a także kanalizację..za jedyne 7000 tyś. :roll: . Pogoda sprzyja więc śpię na działce...laba na całego. :heja Pozdrawiam. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko - skoro Ty już sadzisz do gruntu... do gruntu? ;:218 to ja też to zrobię, ;:108 przynajmniej po trochu na wypadek gdyby zmarzły, by było czym uzupełnić braki. ;:224

Zuziu - ale masz dobrze! ;:215
Możesz sobie nocować na działeczce i budzić się przy muzyce ptasich treli. Cudnie! ;:63 ;:63
Ciepłej nocy Ci życzę i słonecznej niedzieli. ;:196

Kochani, niech Wam wszystkim jutro ;:3 ;:3 zaświeci i ogrzeje ogrody i działeczki. ;:4
Dobrej, spokojnej nocy. ;:cm ;:cm ;:cm

Nareszcie obudziła się moja valentynka...Obrazek

Obrazek ...a ja idę ;:19 .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Dąbrówki teraz ślicznie się prezentują, u mnie też kwitną.
Jak to dobrze, że wreszcie pogoda pozwala bywać na działce.
Serduszka śliczna ;:167 Moja zmarzła troszkę i nie wiem czy kolejne kwitnienie jej będzie dopiero w przyszłym roku, czy zapomni, że już kwitła i zakwitnie ponownie - czekam co postanowi.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Serduszka już prawie kwitnie... ;:3
Klonik poradzi sobie.
Przeżył zimę to i wiosnę przeżyje :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witajcie! :wit
Piękna niedziela z temperaturą 25* w cieniu, a w słońcu gorąc lipcowy.
Planowałam dzisiaj złamać swoje zasady i posadzić część roślin pielęgnowanych na balkonie i nawet zawiozłam je na działkę, ale zasad nie złamałam, nie skalałam się pracą, bo przyjechał jeden z warszawskich synów z żonką, prosto na działkę, przywieźli świeżutko upieczony torcik bezowy, to nie wypadało nie skorzystać. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, pojedliśmy i pojechali do domu.
A mnie nic się już nie chciało robić. W końcu jutro też jest dzień, a pogodę mam mieć przyzwoitą.

Beatko - lubię dąbrówki nie tylko za kwiaty, również za ozdobne kolorowe liście. ;:333
Oby ta pogoda utrzymała się jak najdłużej. Wprawdzie nie co dzień będę mogła bywać na działce z powodu innych zobowiązań, ale dobrze wiedzieć, że w każdej chwili można się tam wybrać. ;:303
Moje serduszka różowe i białe zaczęły kwitnąć wcześnie. ;:108 Różowa podmarzła, a biała dalej kwitnie. ;:333 Nie pokazała jeszcze kwiatów serduszka wspaniała, a 'Valentine" (czerwona) właśnie zaczęła rozwijać pączki. ;:63

Obrazek

Obrazek

Aguniu [witch] - czerwona prawie kwitnie, wspaniała jeszcze nie dorosła do pokazania kwiecia. :wink:
Skoro mówisz, że klonik sobie poradzi, to ja Ci wierzę ;:108 Niech sobie radzi. :D

Jaskier(?) Obrazek

Obrazek Lak pachnący.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”