Witajcie!
Piękna słoneczna pogoda sprzyjała działkowaniu całą parą. Wszystko mnie dzisiaj boli, łącznie z czterema literami.
Nie będę jednak płakała, bo tego właśnie chciałam.
Aguniu [witch] - na
"franię" zasadzałam się już kilka razy, a dopiero w tym roku udało mi się ją zdobyć. Bardzo mi się podoba.
Lilie już w tym roku nie zakwitną, ale klonikowi zmarzły tylko górne części. Przytnę i niech dalej sobie radzi sam.
Seba - rozbawiłeś mnie.
Moje
dobra w zestawieniu z Twoimi to
mały pikuś. Ale dobrze, mów tak, a moje ego urośnie.
Klon palmowy to klon palmowy, nazwy odmianowej nie znam.

Niestety....
Marysiu [Maska] - nie zasadzaj się zbyt mocno. Zauważyłam, że ona się ładnie rozrasta. Zapisz tylko, by w odpowiednim czasie przypomnieć się, a będziesz jej posiadaczką.
Kandelabrowego nie mam, ale może też będę mieć.
Moje tulipany liści nie gubią, a jedynie przekwitają, natomiast zmarzły tylko dwie lilie, te najbardziej wyrywne. Poczekam na nie do przyszłego roku.
Narcyzy też już przekwitają. Dwa dni słoneczne i kwiatki im przysychają. Ładne są jeszcze tylko te wielokwiatowe.
Dziękuję za

. Pięknie grzało.
Basiu [apus] - zobaczysz, jak szybko urosną po wsadzeniu do gruntu. Tylko ciepełka potrzeba.
Dziękuję w imieniu bratków.
Maryniu - ja też nie okrywałam i tak naprawdę, to nie żałuję, bo straty mam niewielkie w porównaniu z naszymi koleżankami, które i wielką wodę, i lawinę błotną i mrozy zaliczyły w swoich ogrodach. Uważam, że jestem szczęściarą.
Współczuję niesprzyjającej pogody i życzę Ci

na jutro.
Soniu - jeszcze kolorowo, ale gdy tulipany i narcyzy przekwitną, to na jakiś czas ubędzie kolorków.
Piwonia majowa powinna już cieszyć pełnym rozkwitem, a tu
kicha.
Dziękuję za

i Tobie również życzę jego cieplutkich promieni.
Ewuniu [ewarost] - masz kolejną niespodziankę! Błękitna prymulka to wcale nie taki częsty kwiatek. Niech cieszy Twoje oczka.
Ewelinko - witaj, kochana.
Mam nadzieję, że już żadne przymrozki nie grożą, choć wszystko jest możliwe.
Dziękuję, póki co kwitnie, ale wkrótce nastąpi zmiana. Jedne roślinki zakończą festiwal, inne zaczną.
Dziękuję za

i odwzajemniam.