Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Zaglądam z rewizytą! :) Piękna, wypielęgnowana działka. Cudne roślinki. Ciemierniki w tym roku posadziłam - te najzwyklejsze, zielonkawe i chyba takie same jak u Ciebie, białe nakrapiane w bordowe kropeczki. Sadziłam w kwietniu, tycie sadzonki, pewnie dopiero w przyszłym roku doczekam się kwiatów. :) Ale warto czekać, bo kwiatki piękne, co u Ciebie na załączonych obrazkach widać. :)
Pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuziu ależ Ty masz porządeczek! Wszystko idealnie przemyślane. Bardzo mi się podoba taka organizacja.
Kiedy masz plany się przeprowadzać?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu, u Ciebie na działce to porządeczek jak w pudełeczku! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Rododendrony masz piękne, :heja u mnie niestety nie zdają egzaminu.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuzia111 pisze: Obrazek
Zuziu, co to za roślinka z niebieskimi kwiatuszkami? Ładnie wygląda :)

Marzy mi się taki biały rododendron jak Twój, piękny!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu dziękuję za zdjęcia, bardzo mi się podoba, musisz więcej zdjęć takich robić. Mam takie same skojarzenia jak Lucynka, że ogród przypomina bardziej przydomowy niż typowa działkę :D
Domek tez solidny, bo latem mieszkacie w nim. Niestety w tym roku pewnie przeprowadzka odkładana bo pogoda nie sprzyja ;:oj Wczoraj ładny dzień a dzisiaj chmury i leje ...ech! Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuzieńko , bardzo podobają mi się Twoje iglaki , są fajnie ukształtowane i w wesołym kolorze , dzięki temu Twój ogród ma charakter i różni się od innych .Każdy lubi co innego i całe szczęście bo byłoby nudno .Mam nadzieję że odpoczywasz na działeczce i świeci Ci pięknie ;:3 .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zuziu, kiedy mi właśnie te pergole co teraz mam to bardzo pasują, bo prawie ich nie widać, mają fajny kolorek a jednak dają jakiś tam inny konturek ogrodu. Pisałam, że nie mogę mieć na razie takich masywniejszych, większych.
Ja Twój ogród też postrzegałam, jaki taki "codzienny", że tam po prostu mieszkasz... Tym bardziej szacuneczek za jego aranżację ;:215
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam wszystkich..oczywiście z działeczki. :heja Pogoda dopisuje, laba na całego, nie żebym nic nie robiła ale luz psychiczny..co nie zrobię dziś myślę sobie zrobię jutro. ;:oj

Bożenko..na szczęście mrozy już poza nami. ;:128 Nie mogę narzekać bo większych szkód u mnie nie narobił, jedynie róże zostały troszkę muśnięte. Mam jednak nadzieję że się wykaraskają. ;:7

Wandziu...moja sąsiadka ma RH powtarzającego kwitnienie. :D Nie wiem czy bym takiego chciała mieć, owszem powtarza kwitnienie jak to się mówi trzema kwiatkami na krzyż ;:306 , choć z drugiej strony dobre i to niż nic. ;:oj

Mariuszu
..tak to oczywiście modrzew. :D Przycinam go jedynie od dołu i to wtedy gdy sięga już ziemi. ;:108 Byłeś na zebraniu działkowców, ponoć kanalizę mają nam zakładać. ;:oj

Lucynko..ja także kocham swoją działeczkę jak by się nie zwała. ;:128 Niemniej z pewnego powodu zdrowotnego misz- masz u mnie nigdy nie powstanie. :wink: Staram się tak upiększać działeczkę aby było jak najmniej pracy...w końcu to działeczka rekreacyjna. ;:306 choć nie powiem bo chciała bym mieć taki misz- masz jak u ciebie. ;:168

Moniko
..kiedy ja właśnie mam we wszystkich kątach nawciskane. ;:306 Środek bardziej pusty, choć i tu jest sporo posadzone choćby hortensje..zdaję sobie sprawę że kiedyś to podrośnie i nie będzie pusto. ;:108

Joasiu...dzięki za pochwały. ;:128 Ciemierniki bardzo lubię, owszem mam kilka kolorków, obyś i ty w przyszłym roku doczekała się kwiatków. ;:108

CDN.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Zuzia doczekałaś się czasu kiedy możesz rano o rosie popatrzeć z bliska na swój raj.
Fajnie jest wstać i w koszulce ;:65 ptaszków posłuchać
.
Życzę Wam jak najwięcej ;:3
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu..ja już od kilku dni urzęduję na działeczce :heja Ciekawe czy ty nocowałaś czy jednak komary zwyciężyły. ;:306 U mnie na razie ich nie zauważyłam..latem na pewno się pojawią tylko ja się nie daję. Kupuję spray, są czy ich nie ma ja się na noc obowiązkowo tym psikam. :;230

Basiu
..dziękuję. ;:168

Marysiu
..u mnie RH też lekko nie mają a ja z nimi. ;:oj . Niemniej przez kilka lat wytrwają, choć wielkich okazów nigdy się nie doczekałam. ;:128

Dominiko.
.te kwiatuszki niebieskie to kwitnąca brunera. ;:108

Marysiu- Maska...przydomowy ogródek, moja działeczka...jak zwał tak zwał aby się dobrze miał. ;:306 Jak wyżej napisałam od kilku dni śpimy już na działce, pogoda przepiękna...tylko się relaksować, tobie także wszelakiego relaksu życzę nad morzem. ;:168

Eluś..święte słowa, każda działka jest inna i na swój sposób ładna..najważniejsze jednak aby właścicielowi się podobała i dobrze się na niej czuł. ;:168 Co do pogody..nadal ;:3 oby i tobie świeciło.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beaby...cieszę się że pergolki sobie dobrałaś takie jak ci odpowiadają i tak powinno być. ;:168 . U mnie musiały być takie ze względu na złomiarzy a i do pozostałych elementów drewnianych myślę że mi pasują. Ale co tam...jakie by nie były oby tylko moje róże chciały rosnąć i kwitnąć. ;:224

Krysiu..jakże się cieszę że do mnie zajrzałaś, dzięki ;:168 . To prawda Krysiu..na tą przeprowadzkę oj wieki czekałam...tak mi się wydawało. ;:306 No ale najważniejsze że się w końcu doczekałam, od rana kawka na tarasie, ptaszki śpiewają ..co więcej potrzeba. :heja . Tobie także życzę dużo ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Zuziu powzdycham do Twoich zawilców bo u mnie wyginęły przez to, że działkę na ROD zaniedbałam, ale wsystkiego nie można mieć.
Twoja działka to jak ogród przy domku, ja dzisiaj kawki nie wypiłam bo przysnęłam i bym do pracy nie wrobiła ale obchód poranny zaliczyłam.
;:3 życzę u mnie świeci
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , Krysia ma rację , wiosenne zawilce pięknie Ci kwitną ;:196
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Kawa z takimi widokami smakuje na pewno o niebo lepiej! :D Cudne kwiatuszki, cudne zapowiedzi kwiatów. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”