Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Tereniu ;:196 na starej działce wszystko szaleje jednak deszcze w tym pomagają .To było do przewidzenia ,że paki na Paulowni zmarzną przy takiej zimie .Jednak cieszyła nas wszystkich swoimi kwiatami w ubiegłym roku ;:167 .Chyba od czasu do czasu musi przyjść taka zima ,ze sporo roślin wykosi ;:222 .Zawsze można w to miejsce zakupić coś bardziej wytrzymałego, to samo jest w tym roku z różami .Teraz jeszcze przymrozki i nie wiadomo kiedy rośliny mają się wreszcie wybudzić z tego letargu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Masz jeszcze gorszą pogodę niż jest u nas. Moje budleje też nie dają znaku życia, a już chyba powinny coś wypuszczać. Róże są w tragicznym stanie. Serduszki i tarczownica zmarzły i nie zakwitły. Ciekawe, co tym razem wykończą zapowiadane nocne przymrozki. Rośliny które przetrwały są zżerane przez hordy ślimaków nagich, które pojawiły się nagle nie wiadomo skąd. Gdyby nie te wiosenne cebulowe, które teraz kwitną, to pewnie bym się już załamała.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tereniu i mnie pogoda nie rozpieszcza, dobrze że tulipany dzielnie sobie radzą to trochę humor poprawiają ;:215
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, ja też już psioczę na pogodę, jak tylko umiem, choć i tak pozostaje nam ze wszystkim się pogodzić i czekać na to, co będzie. Stara działka nic sobie nie robi z zimna i wybucha kwieciem, jak zobaczyłam ciemiernika, to aż sobie usiadłam, piękny! Na szczęście o ślimakach tylko słyszę i czytam, nasze biegusy odwalają kawał dobrej roboty, bo u nas nie uświadczysz. Winniczki czasem widuję na rabatach, gdzie drób nie wchodzi, ale nagusa jeszcze nie widziałam. Głowa do góry i czekamy na ciepłe słoneczne dni :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu no popatrz, a stara działka ma się świetnie! mimo że ubiegły sezon było tak sucho to kwiaty kwitną!
U mnie dzisiaj słońce i śnieg ;:oj
Ja też mam dość i wcale nie wierzę że jak przejdą ogrodnicy to będzie ciepło i po przymrozkach czy innych chłodach. Spisałam ten rok na straty ;:222 Co przetrwa to dobrze, a reszta? trudno!
Trzymaj się Tereniu skoncentruj się na domku, przecież ten roik kiedyś minie i nastanie prawdziwa wiosna ;:196
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tereniu,nie wiem,czy Cię pocieszę.
Ale co tam kwiaty,gdy u nas groźba przygruntowych do -7 :shock: .Zboża ucierpią...
O ile kwiaty mozna by przykryć,to z dużymi polami-nic nie poradzisz.
W ogródku nic nie nakrywałam.Trzeba by i piwonie i sporo miejsc z liliami.Poszłam tylko i ścięłam kilka tulipanów i narcyzy do wazonu.
Co ma być,to będzie.Odbiją.Gorzej,że wiśnie kwitną i porzeczki.Owocu nie będzie,bo jak nie mróz,to zimno i owady nie latają.
A kiedy wysadzę pomidory w pole??? :evil:

Tereniu,czy wiesz,jak się nazywa ten klematis?Okazało się,że chyba mam podobny.Kupiłam na jesień w Obi na przecenie.Bez kwiatów był i miał być Błękitny Anioł.Ależ się wczoraj zdziwiłam,że pąki są w ciemnym fiolecie i płatki też się takie wychylają.A kwiat nieduży i pełny.Pewnie pomylili fiszkę
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, stara działka kwitnie i nic sobie nie robi z pogodowych fanaberii. ;:333
Czytam, że doliczyłaś się dość dużych strat. ;:108 Przykro mi z tego powodu i smutno. ;:174 Jednak my za mali jesteśmy, by wygrać z siłami natury. ;:223 Musimy jak te robaczki najmniejsze z pokorą przyjmować, co jest nam przeznaczone. :( Jedynie ponarzekać sobie możemy, ;:162 bo tego nikt i nic nam nie zabroni. ;:185
Głowa do góry, Tereniu. ;:196 Jeszcze będzie dobrze i pięknie. ;:108
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Teresko narzekam na wiosnę w moich stronach ale u Ciebie ... masakra ...
Współczuję i podziwiam Twoją cierpliwość - bo to nie pierwszy raz wiosenne kaprysy - przymrozki, zbyt długie okresy opadów zamiast radości przynoszą gorycz, smutek i żal.
Ale ... nasza nadzieja wciąż się odradza, energia też i rośliny .
Zdjęcie szafirków wokół pnia drzewa rewelacyjne !!!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wieczorkiem .
Przepraszam ale nie wyrabiam na zakrętach , wczoraj okrywałam roślinki do późna i jak przyszłam do domu to padłam , włączyłam komputer ale nie dałam rady pisać .
Dzisiaj znowu rozbierałam roślinki z ubranek przez pół dnia . U mnie wczorajszej nocy było -5 stopni , mam nadzieje ze dzisiaj już nie będzie mrozu .
Obiecuję nadrobić wszystkie zaległości w waszych ogrodach ;:108
Ewuniu nie ma co zazdrościć , ostatnie zdjęcia są ze starej działki , tam zawsze było sucho a teraz jest dobrze roślinkom i nawet ładnie rosną .
U mnie też chwasty rosną jak szalone a najlepiej tam gdzie bardzo mokro i trudno wejść .
Dziękuję i oby Twoje życzenia się spełniły ;:196
Jadziu ;:196 na starej działce teraz jest dobrze bo wilgoci dostały to szaleją , szkoda tylko ze nie wszystko zakwitnie .
Najbardziej mi szkoda paulowni a miała tyle kuleczek i nawet zimą nie zmarzły a teraz w kwietniu wszystko padło .
Jadziu moje róże strasznie biedne :( nie wiem czy zakwitną ale żeby chociaż przeżyły .
Lidziu ;:196 ta pogoda w tym roku nas nie rozpieszcza . Moje budleje ładnie wypuszczały i te mrozy i śnieg po świętach wszystko zniszczył , teraz widzę ze te najmłodsze z ubiegłego roku coś od korzenia odbijają ale czy wczorajszy mróz im znowu nie zaszkodził to nie wiem ?? U mnie tez nie zakwitła ani serduszka ani tarczownica ;:185 Ślimaki tez są bo wilgotno to dla nich raj , sypię już kulki ale one się chyba nie boją . U Ciebie i tak więcej kwitnie u mnie to tylko tulipany .
Ale trudno , nich się tylko ociepli to może jeszcze coś rozkwitnie .
Małgosiu chyba wszystkich nas ta pogoda nie rozpieszcza ale co my na to poradzimy ? może w końcu się ociepli :D
Aniu nic nie zrobimy , musimy się pogodzić i czekać , przecież w końcu kiedyś musi się ocieplić ;:108
Na starej działce nie mam ślimaków a tu na nowej są . Ciemiernik piękny i muszę go przenieść tylko nie wiem kiedy się za to wsiąść ??żeby go nie zniszczyć .
Niby zapowiadają ocieplenie ale ja już nie wierzę w to :)
Marysiu teraz im dobrze na starej działce , co wyschło to wyschło a to co zostało dostało odpowiednią dawkę wody i ma się dobrze :D
U mnie wczoraj też tak było i śnieg i słoneczko a pod wieczór zimno , rąk nie czułam jak wróciłam do domu .
Dziękuję Ci pięknie ;:196 powiem Ci ze ja podobnie myślę zleci i będzie kolejna ciepła wiosna :D
Jolu wiem , wiem - zboża ważniejsze bo co będziemy jeść ale wiesz ile pracy się wkłada żeby było kolorowo a tu ciach jedna noc i nie ma . Wszystkiego nie da się okryć , lilie tak wysokie niektóre z nie ma jak okryć . Ja tez mam pomidory w polu i patrzę na pogodę i nie wiem czy w czerwcu wysadzimy .
Ten klematis Frances Rivis mam go od naszej Krysi - jest śliczny :D
Lucynko tam trochę wyschło w ubiegłym roku , trochę wymarzło ale reszta co została to teraz szaleje .
Są straty ale trudno są miejsca na nowe nasadzenia , zobacz ile jeszcze muszę przenieść ze starej działki . W przeznaczenie nie wierzę ale narzekać ostatnio często narzekam :)
Dziękuję Lucynko ;:196
Krysiu witam ;:196
No cóż jakaś ta wiosna dla mnie nie fajna i czasami mam dość wszystkiego ale potem się zbieram i znowu działam żeby coś wsadzić , przesadzić , ukorzenić itd.
Dziękuję pięknie i obiecuję Cię odwiedzić - wszędzie mi się robią zaległości i nie mogę nadążyć , chyba się starzeję ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu ;:196 u mnie też większość róż cięta do ziemi i pierwsze kwitnienie będzie chyba w czerwcu jak dobrze pójdzie.Oczywiście te które rosną przy murze to z pewnością do końca maja zakwitną, lecz to tylko parę róż.No cóż trzeba by kupować historyczne lub kanadyjki te są wytrzymałe na mrozy.Myślę ,że jak zaświeci słonko to szybko zabiorą sie do rośnięcia i jeszcze mogą nas zaskoczyć .Pamelkę wsadziłam do doniczki jestem ciekawa czy sie ukorzeni, bo parę dni siedziała w wodzie i miała już jakby zalążąki korzeni.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

-5 to nie przelewki... Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy... Piękne jest to zdjęcie na tle kamieni ;:215
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Tereniu po Twoich kwitnących roślinkach wcale nie widać,że masz takie problemy pogodowe ;:215.U mnie po południu się rozpogodziło a ja w domu piekę ciasta na komunie zamiast po działce latać ;:223 .Wczoraj folię mi naprawili ,taki deszcz padał ,że jak wróciłam do domu to nie wiedziałam gdzie wejść ,żeby się rozgrzać ,ale jest i chyba w sobote wysadzę pomidory.Pozdrawiam serdecznie ,dużo ;:3 aby nadgonić prace ogrodowe :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, tulipanki kwitną, ;:333 one z daleka są widoczne, więc zdobią działeczkę. ;:63
Zaświeci ;:3 , ogrzeje roślinki i stanie się prawdziwie piękna wiosenka. ;:215
Barometr idzie na pogodę, ;:108 cieszmy się więc nadchodzącym ciepełkiem :tan i módlmy się, by pozostało z nami jak najdłużej. :!:
Trzymaj się zdrowo i nie poddaj złym nastrojom. ;:167 Będzie dobrze. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu śliczny ten biało-zielony tulipan ;:333 Wszystkie ładne ale ten mi się szczególnie spodobał. U mnie dominują żółto czerwone kolory i nawet dokupiłam większość w tym kolorze :;230
Piszesz o zaległościach, nie tylko Ty je masz! wieczory stały się za krótkie na oblecenie wszystkich wątków, już nie wspomną, że czasem zmęczenie i ból rąk odbierają chęć do pisania :wink:
Najważniejsze żeby nam pogoda została taka jak dzisiejsza a wszystko się wyrówna!
Leycesteria odbija ;:333
Życzę ciepła, słonka, zdrówka i dobrego humoru ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,tulipany masz bezkonkurencyjne ,i w kolorach i kształtach i takie ilości ,uwielbiam na nie patrzeć,piszesz,że masz spore straty ,ja też mam niektóre przymrożone liście ,piwonie już chorują ,więc znowu nie będą wszystkie kwitły,mają szarą pleśń ,niby nie wszystkie,ale sporo i teraz trzeba je leczyć ,ale w tym roku już nie zakwitną ,ja też gonię jak z piórkiem w d...e i tak nic nie nadążam ,nie da się nadrobić takich zaległości w momencie ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”