Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuś spotkanie przy skrzynkach z kwiatami aż uśmiech na mojej twarzy wywołało, widać na pierwszy rzut oka, jaka to była dla was radość :D A kolejka "za chlebem" uwieczniona przez margo_margo to już w ogóle świetnie się prezentuje :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś, ja to tak myślę, że jemu najbardziej ten kręgosłup wysiada z ....leżenia ;:306 Ale wiesz nigdy nie wiadomo czy jakby tyle zginał się, kucał i klęczał co ja to nie byłby zdrowszy :oops: Sypie od czasu do czasu śniegiem i raz świeci słońce a raz czarne chmury, czekam do pełni a potem sadzę i niech się dzieje wola nieba! Pozdrawiam i ściskam Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzisiaj pogoda w kratkę była,lało ,sypało śniegiem i świeciło słoneczko,powietrze chłodne ,teraz jest 3 stopnie ,zapowiedzieli minusy ,cóż pewnie niektóre roślinki zwarzy mrozik ,zabezpieczyłam klony ,gunnery i serduszki,reszta musi sobie radzić ,pewnie i owocówka zmarznie ,nie mam wielkiego sadu ,żebym całą noc w nim dymiła.

Ala,ja też uważam ,że nie ma wielkiego wyboru na tej wystawie,Ty może jakieś rarytaski wypatrzyłaś ,a ceny zawsze duże ,zresztą w firmach ogrodniczych też ,jak zamawiam przez internet to płacę jak za woły,to tylko na forum jest taniutko ,jagodowca bardzo polubiłam i cieszę się ,ze go mam ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,przecież przyjeżdżają sami zieloni ;:306 i wszystko im się podoba ,a ja się cieszę ,że pojechali szczęśliwi do domów,pozdrawiam ;:168

Marysiu,może masz rację ,bo ja jak za długo leżę to też nie mogę się podnieść i chodzić ,dopiero za chwile jak się rozchodzę to fruwam ,u mnie identyczna pogoda była,zabezpieczyłam co mogłam i czekam do jutra ,jeszcze następna noc ma być nieciekawa ,ale nic nie wymyślimy na to ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć ogrodu,wiec zapraszam na spacerek ogrodowymi ścieżkami.

Sangwinaria kanadyjska piękne liście teraz wypuściła,przedtem były tylko kwiaty
Obrazek

jagodowiec ,już będzie przekwitał a szkoda ,bo tak go lubię
Obrazek

kącik z misą -fontanną zaczyna zarastać
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na pierwszym planie morwa biała forma płacząca,dopiero teraz będzie wypuszczać listeczki,późno to robi ,bo wie ,że są zimni ogrodnicy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czasem ścieżki poszerzają sie w polanki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia ogród bajkowy ;:173 ... kiedy u mnie będzie taki roślinny gąszcz ... uwielbiam takie klimaty ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Piękny ogród w moim klimacie !!!!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zawsze z przyjemniscia chodzę po twoim pięknym ogrodzie i alejkach. ;:180
Fajnie;że te szafirki pełne też się rozmnazaja.To może i moim się uda tak samo.
A hak noc ??U mnie był przymrozek i śnieg -10 Maja! !! ;:155
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś jak zwykle bosko ;:167
Te alejki, polany, super.
Aniołek pilnuje paproci, raj ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Twój jagodowiec już przekwita, a mój dopiero z ziemi wyłazi.
Na początku myślałam, że szlag go trafił, a to po prostu wegetacja stanęła z powodu zimna.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Każde zdjęcie przypomina jak super spacerowało się po Twoim ogrodzie. A jak przymrozki były.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jednak ogród w słońcu wygląda weselej :D U mnie przymrozek zrobił selekcję wśród sianych kwiatków i niestety pomidorów. Najmniej ucierpiały te w tunelu w gruncie, a najwięcej te na regale-szklarence. Te w gruncie chyba też mają szansę odbić wilkami...zobaczymy po powrocie :wink: Jakoś mi coraz mnie żal, że opuszczam ogród :wink: Wszystko zależy jaka będzie pogoda czy prognozy się sprawdzą, bo jak dalej będzie mrozić to kładę krzyżyk na tym sezonie. Dobrej nocy i przysyłam buziaki Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Martuś powiedz jak Ty to wszystko ogarniasz , bo mi ciągle czasu brak , co jedno skończe to już drugie zaczyna zarastać pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta tam szału nie ma. Ceny zaporowe. Sadzonki liche. Rarytasów też nie było.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,mrozik i u mnie był w nocy ,ale chyba większych strat nie będzie ,okryłam co chciałam okryć ,reszta rano trochę wisiała,ale potem stanęła na nogi ,niektórym roślinkom listki zmarzły ,ale myślę ,że odbiją nowe ,dalie w folijce przetrwały ,pomidorki i papryki w domu,więc były bezpieczne ,pelargonie z przed domu też schowałam do środka,dzisiaj już nie zapowiadają mrozu,więc nic nie okryłam ,chociaż nie wiem czy dobrze zrobiłam .

Ewciu,dziękuję rośliny szybko rosną ,więc gąszcz będzie szybko,dopiero zaczęłaś tworzyć swoje miejsce na ziemi,pozdrawiam ;:168

Zbyszku,cieszę się ,że się podoba taki ogród,w którym można spacerować ,jeść ,wąchać ,oglądać ,siedzieć i leżeć ,pozdrawiam :wit

Aniu,szafirki jakoś z dnia na dzień piekniejsze ,kępka od tamtego roku bardzo sie rozrosła,na pewno i u Ciebie tak będzie ,u mnie też był przymrozek ,co najważniejsze miałam okryte,trochę liści przymroziło,a cała reszta ma się dobrze ,pozdrawiam :wit

Kasiu,miło,że się podoba ,aniołków mam dużo ,bardzo je lubię ,dzisiaj gotuję miodek ,wczoraj uzbierałam z mężem 500 mleczów,zabrałam go do pomocy ,bo on bardzo lubi coś zbierać ,więc bez oporów poszedł ze mną na mlecze :uszy ,pozdrawiam :wit

Madziu,niby u mnie w górach też zimno ,a jednak szybciej zakwitnął,bardzo go lubię ,pozdrawiam :wit

Dorotko,teraz jak oglądasz zdjęcia to wiesz gdzie jesteś ,tak jest teraz ,a w lecie jak rośliny wyleją z rabat,to i tak się zgubisz,bo wszystko bardzo się zmienia ,przymrozek był,coś tam zwarzył ,ale co najważniejsze to okryłam ,a pomidorki są w domu,pozdrawiam :wit

Marysiu,a nie zaświeciłaś zniczów,żeby było ciut cieplej,a ten regał szklarenkę to gdzie miałaś nie w folii ,u mnie w folijce nic nie zmarzło,mam tam siewki jednorocznych i dalie ,dzisiaj nie zapaliłam zniczy i nic nie okryłam ,nie wiem czy nie włożę czołówki i nie pójdę do ogrodu ponakrywać ,bo już jest 3 stopnie ,dzisiaj w nocy niby nie ma być mrozu,ale coś mi sie ta temperatura nie podoba ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu,nie bardzo ogarniam ,mnie też brakuje czasu i w różnych miejscach mam coś niedorobione ,albo do poprawki ,czasem się nawet tym denerwuję ,a teraz przez te deszcze , śniegi i zimna to opóźnienia mam duże,i też mi zarasta ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś.. kajam się :oops: zagapiłam nowy wątek i dopiero nadrabiając zaległości zauważyłam..Lecę od samego początku ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”