Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

O mateczko i mnie taka brzózka się marzy. ;:167
Nie bardzo widzę miejsce, by ją posadtić dlatego nadal tylko wzdycham do cudzych. ;:131
Niech Ci pięknie tę bramkę pnącza porosną. ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Specjalnie zakamuflowałam te pergole aby ich za bardzo nie było zimą widać, jakoś mi nie pasują w moim ogrodzie, ale w Twoim np bardzo . A tak jak mam teraz to jest ok. Niby są ale nie dominują. Najważniejsze, ze mój Ville de Lyon już nie jest aż tak bardzo poniewierany przez wiatr jak był kiedy tego łuku jeszcze nie było (sznurki się w jego przypadku nie sprawdziły). Stąd konieczność pergoli.
Pięknie Ci kwitnie berberys i rododendron. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu lubię takie mocno rozwinięte tulipany, bo wyglądają jak piwonie. A te kwiaty co pokazujesz to gdzie rosną? Rób duzo zdjęć bardzo proszę bo wtedy widać ogród z różnych stron! Mój rodek pewnie przegapię bo paczki ma zielone zaciśnięte z zimna :D Słonko i pogody życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Zuziu - W ubiegłym roku na pergoli mającej zasłonić betonową ścianę sąsiadów posadziłam obok siebie: New Dawn, Bajazzo i Elfe. Najsłabiej rozrosła się Elfe, pozostałe dwie aż rwą się do życia. Jestem ciekawa, jak będzie u Ciebie, a wnuki niech nawet nie myślą, żeby u babci grać w piłkę wśród kwiatów. Miłość do naszych dzieci ma jakieś granice! U mnie tą granicą jest ogród :;230
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu Twój rhododendron pięknie kwitnie, będę szukać też takiego kolorku bo ciekawy. Jak w sobotę dokupię torfu to będziemy robić rabatę dla nich i już myślę co można jeszcze kwaśnolubnego dosadzić by trochę urozmaicić rabatkę :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczny ten rozczapierzony tulipan ;:oj Innym również niczego nie brakuje, ale tej jest najbardziej w moim typie.
Jak to nic Ci nie kwitnie, a tulipany, a rododendrony, a sasanka, smagliczka? Ty to nazywasz nic? Oj, ZuziaObrazek, proszę łaskawszym okiem zerknąć na swoje rabatki.
kasialago
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 maja 2017, o 11:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:138
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Zuziu, fajne te tulipany o niespotykanych kształtach i kolorach, ten bordowy szpiczasty i ten jeszcze zaciśnięty dziwaczek - świetne. Musze u siebie wsadzić więcej odmian, urozmaicić trochę tę moją tradycyjną kolekcję :wink: W końcu wybór taki, że głowa mała ;:173

Kasiu, piękny ten Twój ogród. Witamy Cię na forum :wit Podpowiem, że lepiej byłoby, gdybyś założyła w tym dziale swój własny wątek, gdzie będziemy zaglądać i podziwiać tylko Twoje roślinki i aranżacje ;:108 Nie twierdzę, że Zuzia Cię wygania, ale jeśli będziesz miała swoje miejsce, będzie nam łatwiej Cię potem znaleźć i ponownie odwiedzić :D
kasialago
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 maja 2017, o 11:33

Post »

Chyba tak masz rację. Jestem tu nowa jeszcze nie wiem co i jak myślałam że to taki ogólny otwarty post.no ale jak namieszać to przepraszam@):-
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam. Na działeczce nie byłam, niby słonko jest ale zimno. Przymrozków na szczęście chyba nie było..chyba bo ja tu a działeczka parę km dalej. I oby tak dalej. :heja

Basiu..dzięki za podpowiedzi co do brzózki, oczywiście ja teraz nawet jej nie tykam. ;:oj W połowie lata ją przytnę, bardzo jej potrzebne zagęszczenie..mam nadzieję że wtedy zyska na wyglądzie.

Sebuś....ależ smagliczka należy do moich ulubionych kwiatków. Ja bardzo lubię takie co to widać z daleka a nie ze świecą szukać. Monotonność kolorów także mi nie odpowiada, niemniej każdy urządza działeczkę pod siebie. ;:224

Lucynko...ależ się uśmiałam. Pewnie, najważniejsze mieć swój honor. ;:306 Moje rododendrony także miewają kaprysy, parę latek jest dobrze po czym zaczynają grymasić. Zrobię to samo, wyćpnę z honorem. :;230

Mariuszu..moje rodki pewnie z tych wcześniej kwitnących. Mam jednego co także głęboko jeszcze śpi. Może to i dobrze..będzie dłużej coś kwitnącego. ;:128

Bożenko..chyba tak zrobię, wokół tuj posadzę cebulowe. ;:108

Aniu...ja kilka lat nie kupowałam brzózki bo nie widziałam na nią miejsca choć mi się podobała. W końcu kupiłam, dobrze poszukałam i miejsce się znalazło...może nie najlepsze ale jest. :heja

Beatko..nie pasują ci twoje pergole, aj tam, aj tam...latem zarosną, zimą śnieg obsypie i nie ma co przesadzać. Najważniejsze jak sama piszesz twój Ville de Lyon ma po czym się piąć. Czyż nie o to chodzi. ;:168

Marysiu...wszystkie moje kwiatki rosną na mojej działce..jak bum cyk cyk. ;:306 O , np przy głównej alejce bądż na obrzeżach wokół działki. Mam też większe rabatki, jedna z nich nie bardzo mi się widzi..tzw szaliczek, trudna do sfocenia...obecnie na niej wszystko dopiero wyłazi, więc nie ma co focić. A wygląda to obecnie tak....sorry że na pierwszym planie tuje ;:oj , choć dla mnie wesołe i praktyczne, lubię czasem troszkę intymności. No może jak bym mieszkała na wsi gdzie sąsiad od sąsiada daleko...na RODz dzielą nas metry. :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewuniu...u mnie przy pergoli także posadziłam dwie różne róże. A co mi tam ;:306 oby tylko chciały rosnąć i kwitnąć a o to nam chyba chodzi. Co do bramki i wnuków..oczywiście że to był żart. Mają swoje ogrody jak rodzice pozwolą niech robią co chcą..u mnie ;:185

Aniu...u mnie przy RH swego czasu rosły wrzosy, jednak ciągle mi wymarzały..zrezygnowałam z nich. Obecnie kupiłam małego pierisa, chyba go tam dosadzę. Na razie z obawy przed przymrozkami schowany jest w domku. Przyjemnego sadzenia. ;:128

Iwonko....jesteś nader miła, dzięki ci za to. ;:168 Coś tej wiosny mam niedosyt, chyba przez te cebulowe. Dużo poszło w same liściory. ;:223

kasialago- Kasiu..widzę masz bardzo ładny ogródeczek. Myślę że założysz swój wątek gdzie z przyjemnością będę zaglądać. :D

Aniu- Ann_85.. owszem te nowe odmiany tulipanów są coraz ładniejsze jednak z mego przekonania słabsze. Dwa lata temu posadziłam dość sporo tulipanów nowszych odmian. Dziś w różnych miejscach zakwitły po dwa, trzy..reszta same liście. Chyba gdy zżółkną im liście te porozrzucane po całej działce wykopię, zbiorę do ;:4 i powstanie galimatias co mnie nie przeszkadza ;:306

Wszystkim życzę słoneczka i oby bez przymrozków.

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Zuziu ogrodu dalszy ciąg wychwalanie, jest ładnie i estetycznie! Aby dziś przetrwać, bo zapowiadają mróz! :wit
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Zuziu, ja mam rododendrony, ale moje późno kwitną muszę sobie kupić wczesny kwitnący, są też rododendrony,
które powtarzają w sierpniu kwitnienie / słabiej / ;:3
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Zuziu,dobrze widzę modrzewia szczepionego na pniu?Przycinasz go?Wypielęgnowane wszystko u ciebie :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, Twoja działeczka bardziej mi się kojarzy z przydomowym ogrodem, niż z Rodosem. ;:108 Taka jest wymuskana, wygłaskana, uporządkowana i czyściutka, że aż oczy bolą patrzeć. ;:138 ;:138
Moja w porównaniu to absolutny misz-masz, ;:306 ale i tak ją kocham. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Faktycznie Zuziu, jak moja poprzedniczka pisze, czyściutko masz niezmiernie i jeszcze tyle miejsca. Ja bym nie dała rady i nawciskałabym w każdy kąt :wink: Piękną masz altankę!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”