Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Iwonko opowieści działkowe są urocze, o fotkach nie wspomnę ;:138 Ale zdjęcia murarek i ich domków są super ;:215 Tulipany wspaniałe ... ostatnio coraz bardziej podobają mi się te "papuzie" ;:333 Miłego tygodnia ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, poletko koron cudownie się prezentuje. Wykopujesz je co roku czy tak już tam sobie są stale?
U mnie też zapowiadają zimniejsze noce i dni, ale tylko pownoszę co się da na ganek, a reszta musi sobie poradzić, zobaczymy.
Ja dotąd zawsze cięłam skórki z bananów na ok. centymetrowe kawałki, ale może to też jest sposób aby wrzucić je w całosci.... Na pewno szybszy do dołka ;:306 ;:215 Ale czasami rzucam bezpośrednio pod roślinę, to kroję wtedy na jeszcze mniejsze kawałeczki, i znikają prawie na drugi dzień...
Ciepełka życzę! ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, liczmy, że Zośka będzie łaskawa i nie będzie jej w ogóle... :wink:
Ale też mam w pogotowiu białą agro i kartony, okryje to co się da, a reszta musi sobie poradzić.

Ależ Ty ostro potraktowałaś pszczółkowe amory... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Mrówki wszędzie wlezą i widać Twój tort je zachęcił by pokombinowały i zjadły go ;:306 . No cóż tak to jest czasami. Z tym pieleniem to może i lepiej bo powyrywali by nam i cenniejsze rośliny ;:306 . Ja tam mojego na rabaty nie wpuszczę, o nie ;:306 . W sumie jak mam dobry dzień to lubię trochę popielić ;:224 . Cudowne zdjęcia ;:138 . Te krople wody są nieziemskie , robisz genialne ujęcia ;:138 . No a ten akt miłosny u murarek :lol: ;:333 . U mnie też pojawiło się troszkę ślimaków ale mniej niż rok temu więc jeszcze nie jest źle. Temperatura pozostawia wiele do życzenia, niestety ;:222 . Nic na to nie poradzimy a te przymrozki są w ogóle niepotrzebne . Mam nadzieję, że nie będzie tak źle . Pozdrawiam i ciepełka Ci życzę :wit .
jagusia111

Post »

Iwonko, ale Ty tylko stałaś na straży prawa i porządku, no bo kto to widział tak na widoku gospodyni siać zgorszenie ;:306. Niegrzeczne te Twoje murarki :;230 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, u mnie pogoda zbiesiła się też absolutnie. ;:222
Wczoraj do wieczora jedynie chmury, wieczorem i nocą ulewy, dzisiaj od świtu przelotne deszcze, a w przerwach chmurzyska. Zimno. ;:145
W sprawie pszczółek powiem krótko: jesteś jak Pawlak ( "Sami swoi"), przeszkadzasz miłości. ;:108 Nieładnie! ;:306
Za to zdjęcia robisz rewelacyjne. ;:63 Nawet deszcz wdzięcznie Ci pozuje swoimi kroplami. ;:333
Zdaje się, że na prawdziwe ciepełko sobie jeszcze długo poczekamy. ;:202 Strasznie trudne to czekanie, ale cóż my na to poradzić możemy... ;:223
Trzymam kciuki za maturzystę. ;:303 Tobie życzę spokoju ducha. ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

O ile biały Blue Parrot nie jest jeszcze najgorszą pomyłką o tyle wszelakie kolory z których wychodzi w efekcie czerwony jest dla mnie nie do przyjęcia. :evil: Jakoś nie wierzę, że sprzedawcom przypadkowo te pomyłki się tworzą. :evil:
Dołki pod powojniki wzorcowe. No teraz to one będą musiały dobrze rosnąć i zachwycać. ;:215
A Twoja dróżka z pniaków jest rewelacyjna! Pokazuj ją jak najczęściej. Cudo. ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Moniko, dla mnie to zwykła pisanina, ale skoro się podoba, to bardzo mi miło ;:196 Zawsze miałam "gadane"Obrazek
Ewa-Pashmina, to korony mojej mamyObrazek Za pochwały swoich i maminych roślin, dziękuję ;:196
Gosiu, jazda rowerem sprawia mi ogromną frajdę. Wolę co prawda jak jest cieplutko, ale w zasadzie wystarczy mi tylko jak nie pada. Oczywiście nie wchodzą w grę ekstremalne temperatury ;:303 Twarda? Raczej ulegająca wpływom ;:306 A to z twardością nie ma nic wspólnego ;:224 wszędzie piszą, że przykrywają, to i ja przykryłam. Moje różyczki młodziutkie, jeszcze nie wiem co dla nich dobre.W ubiegłym roku Zimnej Zośki nie było, w tym zapowiadają nawet -5*. Trzech nie przykryłam, bo zapomniałam. Będę miała porównanie.

Obrazek

Obrazek

Ewa-ewarost," opowieści dziwnej treści" ;:306 Ale cieszę się, że się podobają. Papuzich tulipanów nie mam zbyt dużo, ale kilka się znajdzie. Mam różne i w różnych kolorach. Lubię jak jest baaaardzo kolorowo.
Bea, to korony z działki moich rodziców :heja Po Waszych zachwytach pytałam o nie i mama twierdzi, że rosną w tym miejscu przynajmniej 5 lat ;:202
Ganku u mnie niet, dlatego ta ja sobie radzę o nie one ;:306 Może poprzykrywałam niepotrzebnie, ale miałam włókninę i chętnego do wyjazdu kierowcę, to jak tu nie skorzystać?
W instrukcji sadzenia powojników nic nie było o cięciu skórek ;:224 A ja robiłam ściśle się jej trzymając ;:306 Może jak bezpośrednio pod roślinę, to miałoby to sens, ale do dołka? Korzenie muszą mieć czas, żeby się rozrosnąć i sięgnąć do zapasów. Za życzenia dziękuję ;:196 , ale chyba dopiero w piątek ma być cieplej.
Basiu, okazuje się, że Zośka nie zna co to litość. Ma przymrozić ;:218
Niby od dziecka powinnam wiedzieć"jak to robią pszczółki", ale tak w realu, to chyba widziałam pierwszy raz ;:224 A poza tym, to wszystko przez te inne. Nastawiłam się na mord, to i mord widziałam ;:306

Obrazek

Obrazek

Ewelinko, zawsze mówię, że ogród jest dla mnie, a nie ja dla ogroduObrazek Pielę wtedy, kiedy mam wenę. A mam ją chyba wystarczająco często, bo jakoś szczególnie zarośnięty chyba nie jest ;:108. Teraz, to ja już wiem, że to był aktObrazek
Wczoraj ślimaków było co niemiara. Zbierałam i zbierałam i końca nie było widaćObrazek
Jagusiu, no właśnie. Tak w biały dzień, na oczach dzieciObrazek
Lucynko, już będę się od nich trzymać z daleka i patrzeć tak, żeby nie widziećObrazek.
Kropelki na roślinach wyglądają rewelacyjnie i bardzo lubię je fotografować. Dziękuję ;:196
Maturzysta na razie radzi sobie całkiem nieźle, przynajmniej tak twierdzi ;:224 A jak to będzie, przekonamy się na koniec czerwca. Ale kciuki na pewno się przydadząObrazek
Aniu, dołki ściśle w/g Twoich instrukcjiObrazek. Mam nadzieję, że docenią nasze starania.
Ścieżka to pomysł eMa i muszę przyznać, że bardzo udany ;:63 Na pewno będzie często u mnie gościć, bo i ja ją lubię.

Obrazek

Życzę nocy bez przymrozków ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Iwonko..a ja nic na działce nie okryłam,liczę że mnie ta Zośka ominie. :;230 . Jak co to będzie klęska kolorków a ja je bardzo lubię..im więcej tym ładniej. ;:oj Bardzo ładnie kwitną twoje tulipanki i to w różnych kolorach..tak jak u mnie. Inaczej wydaje mi się nudno. Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko pełne tulipany śliczne, ścieżka wygląda super :) ogólnie porządeczek panuje :) oby mrozy nas ominęły ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko uśmiałam się z tego aktu mordu :;230 jeszcze nie zauważyłam ,żeby w taki sposób był jakikolwiek owad atakowany ;:306 Jednak widać ,ze samiec dużo mniejszy od samiczki i w dobrej wierze przeszkodziłaś im w prokreacji :;230 .Wydaje mi sie ,ze coraz więcej jest nieuczciwych sprzedawców to samo w marketach .Masz terenu do zabrania sporo :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonko a teraz najbardziej spodobały mi się te bladoróżowe z bordowym maźnięciem ...muszę zacząć kolekcjonować wasze fotki żeby wiedzieć czego szukać w jesieni :;230 Ścieżkę i jej wykonawce już chwaliłam ... może kiedyś coś podobnego skonstruuję :lol:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwonko :wit . Święta prawda ;:63 . Ogród jest dla nas a nie odwrotnie ;:108 . Ja ostatnio trochę zaniedbałam pielenie i trochę chwastów jest ale jeden ciepły dzień i wszystko ogarnę ;:224 . Dołki pod powojniki wykonane wzorcowo ;:215 . Na pewno Ci się zrewanżują za dobrą opiekę ;:333 . Ścieżki masz cudne i taki zieloniutki trawnik ;:215 , pięknie. Mnie ostatnio odwiedza jeżyk i pewnie zjada te brzydale bez domków :lol: . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ubawiłaś mnie historią o pszczółkach ;:306 Piękne tulipany, ścieżka też fajna.
A jeśli chodzi o pomyłki kolorystyczne, a raczej oszustwa :evil: to obawiam się, ze to nie kwestia kupowania na miejscu - ja kupowałam przez internet i też objawiły mi sie kolory, których nie zamawiałam ;:161
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wracając do pomyłek kolorystycznych to ja mam taką jedną kępkę gdzie są żółte, różowe i czarny tulipan ;:306 . Jakim cudem skoro sadziłam jedną odmianę ?? Nie bardzo teraz wiem jak rozdzielić towarzystwo, chyba zaznaczę na liściach, które to które i będę mogła posadzić jesienią ;:306 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”