Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

koziorozec pisze:a co takiego jest w wyprzedaży w ogrodniczych ,ja nie wiem ,bo nie chodzę ,pozdrawiam ;:168
To się dopiero okaże, co będzie ciekawego. ;:224 Kilka dni temu kupiłam ok. 30 opakowań różnych cebulowych w super cenie. :) Myślę, że w najbliższym czasie i inne rośliny będą powoli miały obniżane ceny. ;:108

Akcję z kremówkami chyba wszyscy długo zapamiętamy. ;:306 :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorota,ja pewnie też pójdę sadzić ,choćby lało,z tymi kremówkami to był numer ;:306 , Boguś podał mi pudełko z kremówkami i powiedział daj do zimna to dałam ,ale ty jak przyniosłaś placek to też tak powiedziałaś i potem do kawy dałam wszystkie słodkości,bo nikt mi nie powiedział ,nic więcej o tych kremówkach,a ja nawet go nie zapytałam kto to przyniósł i dlaczego, :;230

Ewuniu,spotkanie było jak zawsze doskonałe,tyle śmiechu,degustacji i kopania roślin,aż człowiek zupełne zrelaksowany,przemoczyło nas solidnie, tak w pewnym momencie padało,ale każdy sobie jakoś z tym poradził,Marysia suszyła ubranie nad piecem ,ale do pieca nie dołożyła, ;:306 ,ta rabata będzie biało czerwona ,narobiłam się ,bo wiesz jak sie tak wymyśla to się człowiek urobi ;:306 ,w ogrodzie mam bardzo mokro,i wszystko takie przystopowane i skurczone ,ale rośliny jakoś chcą kwitną ,bo ich czas na pokazanie się ,fajnie ,ze roślinki rosną i myślę ,że tak będzie dalej,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Kasiu,do cebulowych zapakowanych przecież można mieć posprzątane auto ;:306 ,a takim sposobem to do jesieni nie posprzątasz jak znam Ciebie i siebie ,też czasem mam cały samochód drzewek, donice na leżąco w bagażniku ,ziemia się sypie,a konary z liśćmi na przedniej szybie i ja ,nic nie widzę dookoła,bo mam same gałęzie z liśćmi,z boków i nad głową ;:306 ,akcja z kremówkami jajcowa,ale nikt mi nic nie powiedział po co one ,Boguś kazał tylko dać do zimna to dałam do spiżarni,a potem wyniosłam wszystko :;230 ,najlepszą minę zrobiła Marysia jak zobaczyła,że zabieram je ze stołu ;:306
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Martuniu Kochana Wróciłam z Adaśkiem dość późno i zanim położyłam go spać, zastała mnie północ. Dopiero teraz zasiadłam do kompa i od razu biegnę do Ciebie.
Nie ma słów, którymi mogłabym wyrazić swoją wdzięczność za gościnę, serdeczność i ciepło bijące od Ciebie i Twojej rodziny. To, że pogoda nas nie rozpieszczała, to nic. Najważniejsze były rozmowy, wspominki, plany, ploteczki i masa śmiechu, która temu towarzyszyła i to, że po długiej zimie mogłyśmy wszystkie w końcu się spotkać ;:4

Planowałam uwiecznić bagażniki ale deszcz skutecznie mnie przegonił dwa razy. Za to uwieczniłam moment "plewienia' grządek ;:306

Obrazek

Dary od Ciebie dziś powędrowały na rabatę a te roślinki, które bałam się zostawić na najbliższe przymrozki są zabezpieczone i mogą spokojnie poczekać na poprawę pogody.

Piszesz, że jakieś rozmymłane błotko masz w ogrodzie? No cóż, mój synek uwielbia takie zabawy więc w jego imieniu, bardzo przepraszam za te atrakcje ;:131

Martuniu, jeszcze raz dziękuję za fantastyczną sobotę, pyszne jedzenie (zwłaszcza zupa chrzanowa ;:167 ) i Waszą gościnność. Męża też ucałuj od nas i oczywiście Adaś śle buziaki za dary specjalnie dla niego przygotowane (zielonej kurtki nie ściąga :;230 )

Migawki z Twojego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam takie forumowe spotkania
Coraz dalej się zapuszczam, to może i do Ciebie trafię :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę że sezon na forumowe spotkania już w pełni ;:63 Lubię atmosferę takich zjazdów. Nikt inny tak się dobrze nie bawi jak ludzie z tym samym hobby :;230
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Martuniu cebulowe oczywiście są mało kłopotliwe w transporcie. ;:108 Ja już wybiegam w przyszłość i wiem, że na pewno lada dzień będę wracać z większym gabarytem i tak jak piszesz ja też bardzo często jeżdżę z głową wśród gałęzi. ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia fajnie, że pokazujecie fotki ze spotkania...człowiek od razu przesiąka tą atmosferą jak patrzy na te roześmiane buzie :D A przy okazji mogę zwiedzić Twój ogród nie koniecznie od strony kwitnących pięknie kwiatów , do tego ogarnąć jego wielkość ;:oj
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu mówisz że miałam minę? a w ogóle na nie nie liczyłam :;230 Właściwie jedynie marzyłam od lata żeby Marek spróbował, bo ten to jest łasuch i Boguś zadbał o kolegę. A niech ma trochę radości skoro cierpi! Ostatnio jest zdecydowany nawet na operację ;:oj więc chyba ból mu dopiekł! Martusiu znowu siąpi im ciemno, czy już tak będzie do jesieni? Pozdrawiam cieplutko i ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu roślinki już posadzone, nie wiem czy im wybrałam dobre miejsce, zapomniałam nazw niektórych, nie zapytałam jakie wysokie rosną, taka ze mnie gapa ;:14
Teraz widzę na zdjęciach jak wyglądamy z pudłami, normalnie sępy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Pozwoliłem sobie pospacerowac po Twoim pięknym ogrodzie i jestem pod wielkim wrażeniem a kiedy zobaczyłem listę Twoich zakupów to mnie po prostu powaliło !!!!! ;:oj ;:oj
Powiedz mi jak w uprawie sprawuje się jagodowiec i sangwinaria kanadyjska a zwłaszcza ta ostatnia bo zupełnie tej rośliny nie znam. Poprosze o zdjęcie jagodowca w pełnym kwitnieniu bo zawsze miałem ochote go kupić ale jakoś nigdy się nie zdecydowałem a chyba szkoda.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus :wit
Ale fajne spotkanko mialyście .Wszyscy jak widać szczęśliwi i o pysznych znikajacych kremowkach czytam. ;:173
Piękne te fioletowe pełne szafirki.Długo ja masz?
Ja takie niebieskie na jesieni kupiłam. Są ,kwitną. Ale jak dalej będzie zobaczymy :?
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś na tym zdjęciu z trawą i brzózkami w tle, wydaje się jakbyś miała więcej niż 30 arów.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Oj Marta spotkanie było i mnie nie zaprosiłaś. A wtedy byłam w Krakowie a to rzut beretem. ;:108 Nic bym nie kopała ale ogród na żywo bym pooglądała. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam cieplutko wszystkich bywalców tego ogrodu,pogoda dalej nas nie rozpieszcza,ale ja piszę przy piecu,więc mam bardzo cieplutko.

Gosiu,bardzo się ucieszyłam,że mogłaś przyjechać,takie miłe chwile spędzamy razem ,a teraz zwykła codzienność ,dzisiaj też było pod chmurą ,a wieczorkiem nawet deszczyk kropił,bo dawno go nie było,błotko w ogrodzie mam ,ale absolutnie nie jest to zasługa Adasia,błotko było i jest ,bo jak piszę dolewa dalej ,Adaś sie tylko w tym błotku bawił,każde dziecko tak robi ,czyli rozwija się prawidłowo,niech wszystko służy Adasiowi ,a z kurtki się uśmiałam ,dobrze,że zrobiłaś takie dokumentalne zdjęcie ,bo doskonale widać kto pracował ;:306 ,a ilu stało :;230 pozdrawiam i dziękuję za obecność ;:168

Gosiu Margo2,ja tez uwielbiam te spotkania ,tyle mamy sobie do powiedzenia,ze nigdy nie zdążymy wszystkiego powiedzieć ,zapraszam do mnie ,może kiedyś będziesz na urlop jechać w moje strony,pozdrawiam :wit

Jolu,atmosfera takich spotkań jest niepowtarzalna ,wszyscy nadają na tych samych falach i to jest istotne ,jeden przez drugiego gada o wszystkim co zielone ;:306 pozdrawiam :wit

Kasiu,co Ty planujesz dużego przywozić do swojego ogrodu,masz jakieś ciekawe zachcianki ;:306

Ewciu,takie spotkania są zawsze miłe,wszyscy mają aparaty i każdy robi zdjęcia ,ja chyba mam najmniej ,bo musiałam zająć się gośćmi ,a potem kopanie w ogrodzie,ale każdy coś wstawi i się uzbiera,wokół domu mam 1 ha ziemi ,ale ogród ma 30 arów,no może ciut więcej ,pozdrawiam :wit

Marysiu,mine zrobiłaś taką ,że mnie rozbroiłaś ,ale musiałam to zabrać,szkoda,że Maruś tak cierpi ,nawet nie wiedziałam ,że tak mu zepsuł się kręgosłup,czy coś podniósł ciężkiego?,U mnie też teraz pada,już się wszystkiego odniechciewa ,a u mnie takie zaległości ,pozdrawiam i pięknych snów ;:196

Dorotko,moje jeszcze nie posadzone ,ale są w kubełku w wodzie i pada na nie deszczyk ,dzisiaj robiłam 60 sadzonek do doniczek ,bo są potrzebne ,rośliny rozpoznamy ,na zdjęciu widać kto tu pracuje ;:306 ,pozdrawiam :wit

Zbyszku witaj w moim skromnym ogrodzie ,miło,że wstąpiłeś ,jagodowiec długo od posadzenia nie mógł porządnie zakwitnąć ,długo się adoptował,ale teraz już jest dobrze,jutro zrobię jeszcze raz zdjęcie jagodowca to pokażę ,bo teraz jest pełnia kwitnienia ,uważam ,ze warto go mieć ,bo bardzo jest ładny ,świetnie zimuje bez żadnych zabezpieczeń a Sangwinaria kanadyjska chyba szybciej się przystosowała w nowym miejscu i radzi sobie bez problemu,świetnie daje radę w mroźne zimy bez przykrycia ,kwitnie wczas na wiosnę ,jak przylaszczki,teraz ma piękną kępkę liści ,jutro zrobię im zdjęcie ,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Aniu,spotkanie było super,wiesz jak my zieloni mamy dużo do gadania o roślinach ,z kremówkami miałyśmy przygodę ,ale naprawdę są pyszne ,te inne szafirki ma 2 lata ,dobrze się sprawują i szybko ich przybyło,pozdrawiam :wit

Kasiu,100780 może troszkę więcej niż 30 arów mam tego ogrodu ,ale nie dużo więcej ,to jest sam ogród ,bo moja działka ma 1 ha ,pozdrawiam :wit

Ala,ojej,jakoś nie pomyślałam ,już tyle razy cię zapraszałam i jakoś nigdy nasze spotkanie nie doszło do skutku w moim ogrodzie ,ale na pewno jeszcze się w tym roku u mnie spotkamy,to Ci dam znać ,w sobotę byłaś w Krakowie ,na wystawie może ?,pozdrawiam :wit

Jutro Was odwiedzę ,bo już nie mam siły pisać ,dobrej nocki ;:19
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tak byłam na wystawie. Szału nie było. . Ceny zaporowe . Co ja wystawiłam do sprzedaży to tutaj było dwa razy droższej. A jagodowcowi daj czas na przyrośnięcie.Gdyby rósł jak chwast ,to by nie kosztował w sprzedaży tyle ile za niego sobie cenią sobie sprzedający. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”