Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Elu..posłuchałam się ciebie, za dużo kaski nie brałam..to i nie ma się czym za wiele chwalić. ;:306 Dziś pewnie wszyscy wyruszymy w nasze ogrody , oby ci ;:3 przez cały czas przyświecało. ;:168 U mnie póki co bez słonka , ale to pewnie tylko z rana. ;:128
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu, to obie jedziemy w niedzielę :heja Ja też właśnie się szykuję. Pogoda co prawda na razie średnia, ale przynajmniej nie pada i jest więcej niż 4* :;230 To przecież wymarzona pogoda na działkę ;:204 Odpoczynek, nawet czynny po całym tygodniu pracy, jest bardzo wskazany ;:108 Życzę Ci udanego pobytu na działeczce, może wreszcie to słonko skuma o co nam wszystkim chodzi ;:180
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ela dawno nie bylam u Ciebie ale widzę, że wszyscy narzekamy na pogodę, choć dzisiaj u mnie było znośnie ale ja w ogrodzie to bardzo ostroznie z motyczką, sasiedzi żle spogladają na takie wyczyny.
Za to pojechałam do lasu i prztachałam cztery wory ściólki spod drzew iglastych.
Kupiłam borówki i wyczytałam w wątku borówkowym, że taki podkład to dar boży dla borówek.
Po kryjomu i po cichutku wsadziłam 7 dalii, jutro działam z resztą.
Wiem, że masz laptopa ze sobą...pokaż co tam u Ciebie noewgo i ciekawego się dzieje.

;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu na jesieni będziesz je mieć. ;:136 : https://goo.gl/photos/UV3qyZNBT7L2bZ5M7
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

:wit Witam

Majówka , majówka i już po majówce . U mnie jak zwykle pracowita , chociaż chyba wolniej pracowałam bo normy nie wyrobiłam ;:306 , ale wyjątkowo mnie to nie martwi .Do dzisiaj na pogodę nie mogłam narzekać bo było ładnie i nawet słonecznie ale dzisiaj zrobiło się zimno i chętnie wracałam do domu i ciepełka .W niedzielę zawiozłam do ogrodu całą petardę roślin i jedynie nie posadziłam borówek i hortensji , ale one w donicach mogą więc poczekać . Zaryzykowałam i posadziłam do gruntu część pomidorów i paprykę z tym że przykryłam wszystko dużymi butlami . Sama ciekawa jestem czy przetrzymają . W ogrodzie po całym tygodniu niewielkie zmiany , chyba to zimno wstrzymuje wegetację .Zdjęć zrobiłam zaledwie kilka bo synek zaraz po przywiezieniu mnie na wieś zabrał aparat z sobą ;:222 . Koniecznie muszę kupić sobie własny , ale to dopiero zimą , niestety .

Olu , dziękuję , pogoda mi nawet dopisała chociaż szału nie było . ;:167

Iwonko 00 42 , na działeczkę to ja jechałam głównie z zielskiem do posadzenia , ale dobrze że chociaż nie padało to mogłam troszkę podziałać . Coś mi się wydaje że wychodzę na prostą z nowymi nasadzeniami , bo na rozsadniku coraz mniej roślin czeka w kolejce , no i doszłam do momentu że szukam miejsca dla nowych roślin :;230 .

Zuzieńko , i bardzo dobrze zrobiłaś , ja już od zeszłego roku kupuję do ogrodu tylko zaplanowane rośliny a i tak tego jest dużo .szczególnie wiosną po zimowym poście . ;:306

Iwonko 1 , coś ta wiosna chyba jednak nie kuma o co nam biega .Pogodę miałam ze średnią temperaturą , ale dało się wytrzymać , dobre i to bo coś jednak zrobiłam , Ty pewnie też nie próżnowałaś .Coś ten maj zaczyna się chłodno .Roślin nie ma kto zapylać bo bzyki mało aktywne i to najbardziej mnie martwi , ;:202

Krysiu , laptopa zabrałam , ale po całym dniu na powietrzu wieczorem padałam jak betka :;230 . Miło że wpadłaś , pewnie jesteś zapracowana i ja to rozumiem .Nie stosuję ściółki leśnej do borówek , ale może to dobry pomysł tym bardziej że mam las pod nosem i taczkę na dwóch kółkach ;:306 U mnie jak u wszystkich , zaległości w ogrodzie bo wiosna nierychliwa , ale ruszyła mi nareszcie zeszłoroczna inwestycja , czyli domek ogrodowy i to już jest jakiś postęp ;:306 .

Bożenko , no jednak mnie rozpieszczasz ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To tylko połowa tego co zawiozłam do posadzenia .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu myślę, że ty mnie!Bardzo dbasz o mnie,a ja tylko zdjęcia pokazuję!
Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu ilość roślinek do posadzenia robi wrażenie :) działka zrobi się jeszcze piękniejsza ;:63
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś...ale nagromadziłaś zielska , wcale się nie dziwię że nareszcie zaczyna brakować ci miejsca. ;:306 . Na pocieszenie powiem ci że jeszcze jest upychanie, tak więc możesz jeszcze kupować. :;230 . O pogodzie lepiej się już nie wypowiadam, mogły by paść niecenzuralne słowa. ;:oj . Białe hiacynty z niebieskimi tworzą piękny duet, miałam kiedyś i jedne i drugie ale to było kiedyś. ;:224
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gwarantuję że Ela się znowu rozchoruje albo już chora! ;:14
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu , mam nadzieję że już takich ilości nie będę sadziła na przyszłą wiosnę , starczy tego dobrego bo zaczynam szukać miejsca i robi się na rabatach ciasno .Tej wiosny ogród nabrał kolorów i żałuję że nie mogłam zrobić więcej zdjęć , ale za tydzień się poprawię . Pozdrawiam .

Zuzieńko , powiem że od zeszłego roku posadziłam ogromną ilość roślin i może w końcu ten mój ogród będzie nasycony bo upychać to już niczego nie mam zamiaru , no chyba że coś wyleci .Masz rację że o pogodzie to już naprawdę lepiej nie wspominać bo u mnie dzisiaj leje jak z cebra i tak ma być i jutro a ja muszę rano na targ po zakupy i znowu będę mokła ;:145 a po powrocie z ogrodu i tak nie czuję się specjalnie dobrze i nawet w pracy byłam dzisiaj krótko, więc na noc chyba się nasmaruję , aspirynka i wcześniej do łóżeczka .Powinno pomóc .

Bożenko , wypluj proszę te słowa , odpukaj w niemalowane i spluń przez lewe ramię do tyłu , nie mogę zachorować , co to , to nie . Fakt że na wsi nie zachowałam się rozsądnie i mocno przemarzłam , ale za tydzień muszę jechać do ogrodu i muszę być w dobrej kondycji .

Obrazek

Obrazek

[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/295ec4b4580edc38]Obrazek[/UR
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie będę Elu pluć przez lewe ramię, bo nie nie jestem zabobonna za to życzę Ci zdrówka i tak niech się stanie! ;:196
Ogródek promienieje Elu!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:
Zuzieńko .Masz rację że o pogodzie to już naprawdę lepiej nie wspominać bo u mnie dzisiaj leje jak z cebra i tak ma być i jutro a ja muszę rano na targ po zakupy
Elu....jak już musisz na ten targ to jedż, byle nie po zielone..nawet nie patrz w ich stronę. ;:306 Masz bardzo ładne tulipany.. ;:180 , nie mogę doczekać się zdjęć pozostałych kwitnących. Dziś u mnie ma być ;:3 , jeśli się uda pojadę przesadzić róże pod pergolę , aż się boję aby się nie zmarnowały. :wink: Dość sporo podrosły. :roll:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzięki Tobie rozpoznałam u mojej mamy groszek wiosenny, który jej wyrósł w kępie jakiś innych roślin. Była pewna, że to jakieś zielsko jej się wysiało :;230
Dobra zawiozłaś wszelakiego na działkę ;:63 I jeszcze na dodatek prawie wszystko posadziłaś ;:63 Aspiryna mam nadzieję, że pomogła, bo teraz zły czas na chorowanie. Trzymaj się ciepło :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś,ale nawiozłaś zielonych pakunków na działkę,ogrody nam sie ciągle rozrastają i pięknieją ,dzisiaj u mnie nareszcie słoneczko,bo już żal patrzeć było na ten zalany ogród ,mam ciężkie gliny i nic już nie wsiąka ,u ciebie chyba lekka ziemia ,to może tego deszczu tak nie widać ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , ja też nie jestem zabobonna , ale zabezpieczyć się nie zaszkodzi :;230 .Dziękuję za pochwałę .Tej wiosny mój ogródek nawet mnie samej się podoba .

Zuzieńko , no i co z tego że nie patrzyłam tam gdzie nie powinnam skoro przywiozłam 3 niebieskie sasanki które obiecał mi znajomy ogrodnik i woził je dla mnie przez 2 ostatnie tygodnie aż mnie w końcu dzisiaj złapał i zawołał . No i co mogłam zrobić ? , oczywiście kupiłam ;:306 .Róże nie powinny chyba odczuć przesadzenia bo jest chłodno i mokro , więc przesadzaj jak trzeba .

Iwonko , miło że pomogłam niechcący w rozpoznaniu roślinki . Aspirynka nie całkiem jeszcze pomogła , ale powtórzę do niedzieli i powinno być dobrze .

Martuniu , oj to dobrze że masz nareszcie ;:3 i obeschnie Ci w ogrodzie ,u mnie piaski więc nie odczuwam specjalnie tej mokrej pogody , ale też powinno być cieplej bo wszystko kwitnie a bzyków nie ma ;:202 .

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”