Madziu
Brawo

Moje wyrazy najwyższego uznania.

Ciebie nikt nie pobije, Kobieta mocna , jak pokazywane w sztuce Socrealizmu
Mężczyźni mogą się poczuć zagrożeni
Uuueech, czy na pewno po to Pan Bóg nas stworzył delikatniejsze i słabsze, żebyśmy taką mozolną robotę musiały wykonywać
Dziękuję za miód - malinę

Byłaś, widziałaś
Marysiu
Może Im się odmieni kiedyś
Póki co moja Córka nawet rozsady nie przerzedzi, za której hodowanie niepedagogicznie jej się odwdzięczam w postaci bonów walutowych.
Najdroższa rozsada w UE.
A Synkowi muszę jednak wcisnąć dyniowate, bo tu zczezną.
Ten to potrafi zasuszyć rozsadę.
Wyłazi na balkon i przez szyby nie zauważa dogorywających warzywek
U mnie było tak, że od małego kochałam roślinki i zawsze zazdrościłam posiadaczom ogródków bo moi Rodzice nie mieli. Hodowałam w doniczkach i skrzynkach na parapecie, potem na balkonie w S.
Marysiu płotek zrobiłam sama. Prawda jest taka, że na podwórku - trawiastym majdanie z mleczami mam parę rabat plus dziadkowy podagrycznikowy, tajemniczy i przedogródek oraz chaszcze na działce. Ogród jest rozbity i przedstawia się to dziadowsko a nie elegancko.
No cóż, mówi się, że ogród powinien pasować do domu i całej posesji, chyba mi się to , jako dyplomowanemu plastusiowi udało.
A przy okazji, gdy odobrażę się na mój program do przesyłania zdjęć Tyłek pic, czy jakoś tak
Pokażę zajefajne założenie ogrodowe, jakie nasza wspólnota mieszkaniowa w S. między innymi za moje pieniądze urządziła pod blokiem.
Blok z końca lat 50 - tych

Tak , już wtedy w siermiężnych czasach bez lodówek i pralek wznoszono takie konstrukcje

W nowoczesnym anturażu z szklanymi osłonami balkonów sic

przy głównej arterii trójmiejskiej, w miejsce zaniedbanego wspólnego ogrodu z drzewami owocowymi i przerośniętymi choinkami, starymi różami, osłaniającymi od smogu i hałasu - stworzono założenie dywanowe na wysianym o zgrozo trawniku w postaci esowtej wstęgi z bylinami wysypanymi korą.
Ja jako człowiek sztuki musiałam strawić i balkony i ogród. Rośliny w krótkim czasie znikną pożarte przez 60 - siąt dzików i ukradzione przez element.

Nie będę się więc martwić o to, kto będzie płacić za utrzymanie założenia i podlewanie.
Przepraszam za gorzką dygresję, ale Wy mnie zrozumiecie.

W projekty postanowiłam nie wtrącać się w trosce o własne zdrowie.