Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Dopiero teraz udało mi się zerknąc na te tulipany, ....łany tulipanów, .....hektary pieknych tulipanów.... ;:215 ;:303 ;:180
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne tulipanowe łany, Gavoty czarują inne również Skrzynek zamiast ubywać to przybywa :;230 Oj kobieto zapracujesz sie na jamen, lecz potem jak będzie cudnie, a swoje warzywa to sama radość i zdrowie.Czy zostawisz Agusiu te tulipany w ziemi czy wykopiesz po przeschnięciu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko! ;:168 czy już siedzisz w ogrodzie korzystając, że dom śpi? :D
Za to też Ci lubię że potrafisz przyznać się i do złej strony charakteru....niesamowite ;:4 Ciekawa jestem czy moje dzieci też odbijały sobie będąc same to, że matka kazała im wrócić i podnieść rzucony papierek ;:oj Do wielu dziwności teraz się przyznają opowiadając o psikusach z dzieciństwa, szczególnie w świąteczne spotkania.
Zdecydowanie mam za mało tulipanów i wszystkie jakie były są w dwóch barwach żółtej, czerwonej albo żółto-czerwonej :D Przy bobie szczęka mi opadła ;:oj
Majówka była w większości wypoczynkowa, bo ile można suszyć kurtek a prognozy zakpiły z nas!
Dalej mokro za oknem teraz podobno następny tydzień będzie ładny, ale ja już w prognozy zupełnie nie wierzę ;:185
Suchego i słonecznego czwartku zawsze mogę Ci życzyć ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to bijesz rekordy--rzodkiewka z gruntu ! Brawo, moja też już spora , ale jeszcze nie zbieralam :) Pięknie Ci sie mai maj ;:138 Kolorowo, dużo tulipanów, pięknie :) Dzięki za wyjaśnienia o warzywku okra :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Tulipanowy zawrót głowy dostałem ;:306 Tylu skrzyneczek z flancami niejeden na ryneczku nie ma :D
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Piękne łany tulipanów. Ale szczęka to mi opadła przy bobie, nie to już bobisko prawdziwe. Masz złotą rękę do upraw :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Jakbym mieszkaa bliżej, to chętnie wpadłabym do Ciebie, posiedzieć w Twoim tulipanowym ogrodzie :D

Super zakupy zrobiłaś, a najbardziej super jest ta czarna petunia :D
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Aga ja też w tym roku Asarinę posiałam, ale u mnie nie jest taka piękna, liczę na to że się wzmocni jak tylko dostanie słońca ;:3 Jaki piękny masz już bób, siałaś czy robiłaś rozsadę, ja w tym roku zrezygnowałam z bobu, na rzecz kukurydzy, jak się ma taki mały ogródek muszę czasami rezygnować z czegoś lub uprawiam co 2 rok :)

Tulipanki i wiosna u Ciebie piękna ;:oj ;:63
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Aguś
Zaszalałaś z tulipanami. Fioletowe dla mnie nr. 1 :D ;:138
Wszystkie cudniaste. Widok rozsady przy tunelu ;:215
Piszesz, ze będziesz sadzić dyniowate, u nas dopiero będę siać rozsadę :roll:
W naszym klimacie przymrozki do 15 - go czerwca.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aga, tulipany bordowo-żółte czyli Gavoty (jak napisała Jadzia ;:63 ), dla mnie najpiękniejsze ;:oj Aż żałuję, że moją chęć posiadania wszystkiego, nie pozwala mi na takie ilości jednego gatunku, bo to naprawdę robi wrażenie. Kwitnący bób na początku maja, jak widzę wszystkich wprawił w zdumienie, nie tylko mnie. Masz zacięcie ;:63 Ilość rozsad- dla mnie nie do garnięcia, pozwolisz, że ja z leżaczka będę podziwiać je rosnące już później w gruncie. Twarożek z rzodkiewką zjadłam dziś na śniadanko, niestety rzodkiewki kupne. Nawet nie umywają się do Twoich ;:108
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Witam się miło i od razu przepraszam, że dziś nic nie odpiszę, jak to zwykle bywa długi weekend mimo słowa weekend w nazwie niewiele ma wspólnego z odpoczynkiem :wink: Podsumuję go krótko, bez ketonalu chyba bym go nie przetrwała ;:185

Wszystko widoczne na zdjęciu (prócz małej tacki petunii) posadziłam już na rabaty ;:138

Obrazek

Dorobiłam się kolejnych dwóch rabat w takich kątach ogrodu, gdzie nigdy nie chciało mi się do tej pory zrobić porządku :lol:

Obrazek

Obrazek

Chciałam sadzić jednoroczne z pąkami, takie jak ze sklepu :wink: I się udało, niektóre nawet z kwiatami ;:138

Obrazek

Rabaty kopane wiosną wreszcie przestały wyglądać jak wielki ugór :D Powschodziły kwiaty siane do gruntu a puste miejsca trochę zasłoniły rozsady.

Obrazek

Obrazek

Wychodzą byliny sadzone w zeszłym roku i tegoroczne cebulowe, powoli robi się zielono ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sadzonek było tak wiele, że wciskałam je w każdy kąt ;:224

Obrazek

Obrazek

W małym sadzie, gdzie już nie da się wjechać kosiarką wysypałam grubą warstwę zrębków. To krzesło wyniosłam tam, żeby oglądać kwitnące czereśnie, ale zwykle jest zajęte ;:173

Obrazek

Z zeszłym roku pod winoroślami i powojnikami przy pergoli mieliśmy żwir, ale bardzo przerastał chwastami. Miejsce przy betonowym ogrodzeniu w lecie było tak nagrzane, że wejście tam i pielenie groziło udarem ;:222 Poddałam się i po usunięciu warstwy żwiru wyłożyłam tam agrowókninę i korę. Dosadziłam przy płocie rozplenice, może trochę zasłonią beton. Jak nie one, to już w lipcu zrobią to winorośle odcinając nam widok na płot :wink:

Obrazek

Udało się nam nawet raz zrobić grilla, jak to w majówkę wypada :;230

Obrazek

Wczoraj już tak lało, że nawet ja odpuściłam sobie pracę w deszczu, za to pojechałam na zakupy. I nie przywiozłam kwiatów!! ;:oj
Do domu wracała ze mną bolesławiecka ceramika malowana ręcznie:

Obrazek

Po powrocie w przerwie w deszczu obsadziłam donice a właściwie wiadra na tarasie, w duże wiadra lobelie i miejsce na papryki, w misy zioła:

Obrazek

Mam nadzieję, że już się wypadało i niedługo w Waszych i swoim wątku będę oglądać słoneczne wiosenne zdjęcia ;:3

Obrazek

("Jak się dzisiaj ubrać, w cztery płatki czy w pięć...hmmm, a może w trzy?" Ten kwiatek - rozwar - jest Kobietą!)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakaś narada czy co? ;:224

Obrazek

Obrazek

Zostawiam gościom do śniadania rzodkieweczki i dziękuje, że wciąż zaglądacie, choć ja ostatnie dni tak rzadko goszczę u Was :oops: Na dniach skończę sadzenie i będę mogła wreszcie wczytać się w Wasze wątki ;:196

Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Aguś ale ogrom pracy włożyłaś w nasadzenia ;:138 tak pechowo, że my ogrodnicy skazani jesteśmy na ból pleców i przepracowanie, jak cała pozostała rodzina odpoczywa w weekendy. Jestem zauroczona kolorami wiosny u Ciebie, tulipanki piękne, a i porcelana mi wpadła w oko, piękne malowanki, nasz krajowy wyrób :) tez mi się marzy taki komplecik do kawy, ale tych filiżanek człowiek ma w spadku tyle, że przez całe życie nie wytłucze tego ;:306

A rzodkiewki takie apetyczne, wiec się częstuję :tan ;:196
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Aga, mam teorię, że Twój kitex straszy aniołka, że jak będzie siedział gołą pupą na zimnym, to wilka dostanie :lol:

Niesamowicie wyglądają te tulipany, w kształcie kieliszka do szampana :D

Jak Ci te wszystkie sadzonki i wysiane kwiaty rozkwitną, to owady oszaleją ze szczęścia!

Mnie ostatnio przyszło do głowy, aby sobie kilka budlei obok siebie posadzić i potem obserwować motyle ;:173

Rzodkiewki wyglądają super apetycznie! Też miałam w zeszłym roku te fioletowe, w tym roku też mam, chociaż Jaś narzekał, że woli czerwone :wink:
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Pracowity długi weekend. Jest co podziwiać. Ale sadzonek posadziłaś ;:oj i do tego roboty ziemne tzn zrębkowo-korowe. Kot z aniołkiem :) . Rzeczywiście może jakąś deseczkę podłuż temu aniołkowi, żeby nie siedział na gołej ziemi ;) a i kotu będzie cieplej w odwłok. Tulipany piękne, u mnie tylko dwa zakwitły, w tym jeden już zjedzony.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Narada jak nic ;:306 . Fajne zdjęcie ;:306 . Agnieszko miałaś sporo roboty jestem pełna podziwu ;:180 . Wysadzić tyle roślin to nie lada wyczyn . Za to jak ja zazdroszczę Ci tych kolorów, które będą Ci towarzyszyły ;:138 . U nas niestety tej majówki grilla nie było :oops: . Nadrobimy w innym czasie ;:173 . Fajne te tulipanki nad zdjęciem lilaka. Zwinęły się z zimna ale to tak uroczo wygląda ;:138 . Rzodkiewkowe zbiory bardzo smakowicie wyglądają ;:333 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”