Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelinko coś mi się wydaje, że kiedyś narzekałaś że masz mało cebulowych ;:oj a ja widzę mnóstwo tulipanów i to różnistych ;:63 ślicznie kolorowo a przecież kępy się rozrosną :D Czytam, że zrobiłaś pierwsze pierogi! jakie to są miłe doświadczenia :D ja chyba z wszystkich najlepiej lubię z borówkami i ze śmietaną...a ta końcówka jest najpyszniejsza! Oczywiście borówki leśne bo amerykańskie jednak mają inny smak :wink:
Pogodnej i ciepłej majówki, bo coś ciepła to nam żałują ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, storczyki umieszcza się wtedy w takich specjalnych doniczkach, aby mogły wisieć właśnie nogami do góry. Ale mnie i tak bardziej się podoba Wanda wisząca na ścianie bez doniczki, z pięknymi korzeniami jak welon.
Oj, uwierz, jakbyś obróciła te doniczki z petuniami to trzymałyby one pion, oj trzymałyby ;:306
Ja też zmieniam co sezon jakieś jednoroczne. To cudowne, że mamy ich aż taki szeroki wybór.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Śliczne wiosenne widoki z kolorowymi kwiatami :) 20 stopni to za dużo na wiosnę, wnet by przekwitły tulipany i hiacynty, bielutki hiacyncik jest uroczy, a ja takiego jeszcze nie mam ;:65
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko brzydkiej pogody w ogóle nie widac na twoich rabatach, tyle pięknych kwitnień ;:215 Gratuluję pierogowego sukcesu ;:333 Ja tez je bardzo lubię jeść, robić już niekoniecznie... To znaczy wychodzę z założenia, że to trochę dziwnie robić coś dwie godziny, żeby potem zjeść w pięć minut ;:306 Więc zazwyczaj zimą robię większą partię i zamrażam :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie w nowym miesiącu :wit .

Obrazek

"I wtedy przyszedł maj
Zamieszał w moim sercu
Zgubiłam cały żal
Poczułam co to szczęście
Tylko szczęście
Całe szczęście
Tylko szczęście"

Nareszcie mamy maj ;:138 . Uwielbiam ten miesiąc ;:167 . Jest w nim tyle energii, koloru, miłości ;:108 . Co prawda pogoda na razie nas nie rozpieszcza ale co tam. Kocham maj i nic tego nie zmieni ;:224 . Dzisiaj mamy całkiem ładny dzień . Co prawda jest pochmurno ale z licznymi przejaśnieniami i jest stosunkowo ciepło. Wczoraj spędziłam część dnia na zakupach . Kupiłam ziemię kwiatową , kolejne jednoroczne do donic i powojnika Victoria na pergolę. Czytałam, że jest polecany dla początkujących więc zobaczymy jak się spisze. Niestety nie było nic z grupy włoskich dlatego kupiłam wielkokwiatowego. Później popracowałam trochę w ogródku głównie plewiąc chwasty. Wysiałam też część jednorocznych do gruntu ;:108 . Pozostałe prace mam zaplanowane na jutro o ile pogoda pozwoli. Czuję się już zdecydowanie lepiej chociaż męczy mnie kaszel i katar to da się przeżyć ;:333 . Dzisiaj mam dla Was trochę radosnych majowych zdjęć .

Obrazek

Lucynko pogoda nie jest najgorsza chociaż wiadomo wolałabym słoneczko i 20 stopni ;:224 . Jestem zadowolona, że moje cebulowe tak ładnie i dzielnie mi kwitną ;:333 . Bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .

Obrazek

Lenko dziękuję ;:196 . Wiosna jest u mnie całkiem łaskawa w porównaniu z innymi częściami kraju ;:333 . Tak, miałam 20 stopni ale to już przeszłość ;:306 . Wczoraj było blisko bo miałam 18 stopni . Mam nadzieję, że w tym miesiącu każdy dostanie swoje upragnione ciepło i słońce ;:3 .

Obrazek

Małgosiu nie mam Asashi i nawet nie wiem gdzie można go kupić. Popytam w ogrodniczych a jeśli nie to użyję czegoś z żelazem jak radzisz ;:168 .Lepienie pierogów jest czasochłonne ale od czasu do czasu trzeba je domownikom zrobić. Do tej pory wyręczała mnie Teściowa :oops: . Teraz jak już spróbowałam to będę musiała robić ;:224 .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Mariuszu wiosna jest coraz piękniejsza. Tulipany tego roku spisują się ;:333 . Warto było pomęczyć się jesienią i posadzić tyle cebul ;:108 . Po pierogach zostało tylko wspomnienie ale na pewno jeszcze je zrobię. Teraz jak spróbowałam to muszę robić częściej bo rodzinka już wie , że potrafię ;:306 . Pozdrawiam i słoneczka życzę .

Obrazek

Kasiu fajnie, że Twoja córka lubi kulinarne wyzwania ;:333 . W ogrodzie coraz bardziej kolorowo i wesoło ;:108 . Bardzo dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam .

Obrazek

Seba w Twoim wieku to ja nawet nie wiedziałam jak się rosół robi :wink: . Nie no taki żart, wiedziałam ale moja mama uwielbia gotować więc nigdy nie pozwalała mi się wpychać w gary. Wszystko robiła sama. Ja nauczyłam się gotować dopiero na studiach a na zrobienie pierogów dojrzewałam bardzo długo ;:173 . Ooo tak, pierogi z jagodami i słodką śmietaną , niebo w gębie ;:131 . Na pewno sobie takie zaserwuję w odpowiednim czasie ;:333 . Moje jabłonie już kwitną :lol: .

Obrazek

Marysiu rzeczywiście narzekałam ale już nie będę. Jesienią posadziłam ich sporo i jak na razie widzę rezultaty . Jesienią posadzę kolejne cebulowe bo marzy mi się morze kwiecia :lol: . Ja też bardzo lubię pierogi z borówkami, chociaż u mnie mówi się po prostu jagody . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Beatko zaciekawiłaś mnie tymi storczykami i muszę sobie wyszukać w necie ;:108 . Wanda ?? Też nie wiem co to, czy to jakaś odmiana storczyka ?? Uparłam się w tym roku na surfinie, tak całkiem spontanicznie. Mam już posadzone w donicach i jestem ciekawa jak się spiszą . Jednorocznych jest rzeczywiście sporo i trzeba próbować . Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Olu bardzo dziękuję. Wiosna faktycznie jest coraz bardziej kolorowa. Ja białe hiacynty posadziłam jesienią bo też ich nie miałam a są takie urocze ;:167 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .

Obrazek

Małgosiu-clem bardzo dziękuję za gratulacje. Jakoś dałam radę tym pierogom ;:215 . Pogoda jest u mnie taka w sumie znośna. Nie chcę narzekać bowiem, że inni mieli dużo gorzej z deszczami i śnieżycami. U Ciebie chociażby była jeszcze chwilę temu zima. Mnie na szczęście oszczędziło to szaleństwo. Cieszę się z tego co jest. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec jeden z moich najukochańszych kwiatków zbierający kwiatki - Emilka :lol: . Warto zostawiać trochę mleczy na działce bo radość dzieci nie do opisania .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, wszystkie Twoje kwiatki piękne, ale tym razem najbardziej urzekł mnie ten żywy Kwiatuszek. ;:33
Śliczna dziewczyneczka i taka pogodna! ;:11 Sama radość i mamusina duma. ;:80

Nasadziłaś się jesienią tulipanowych cebulek i masz kwitnące tulipany! ;:63 ;:63
Ja też się nasadziłam i... trzy czwarte gdzieś wcięło. ;:222 Ale nie kapituluję i w nadchodzącą jesień znowu będę sadzić. ;:224 Do skutku. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko pięknie, kolorowo u Ciebie.
Skarpa coraz lepiej wygląda.
Ja też uwielbiam pierogi z jagodami, już niedługo będą, mam nadzieję, że brzuch pozwoli mi na nazbieranie chociaż na pierogi, mniam.
Mniszków u mnie cała łąka, syropy już zrobiłam a nadal żółto.
Twój kwiatuszek słodki :)
Miłego popołudnia ;:3
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelinko, a ta śliczna Księżniczka będzie plotła wianki z tych kwiatuszków ;:195 a może razem będziecie plotły ;:167
ogród masz śliczny, widać jaki ogrom pracy w niego włożyłaś, ale Twoja Córeczka, przebija wszystko ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, jakie Ty masz wypasione smagliczki!!! ;:215 Niesamowite wprost.
Uwielbiam je za kolor zapach i całokształt.
I za to też uwielbiam maj... to najcudowniejszy miesiąc w roku. Wszystkie najlepszego oraz całus dla Emilki - ślicznej ogrodniczki! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Obok ciemnofioletowego tulipana dojrzałam łubin, miałam niebieski i różowy, jeśli dobrze pamiętam to różowy utrzymał się 2 lata, a niebieski 3. Jak na nazwę łubin trwały, to okazały się zaskakująco krótko żywotne, a Twój ile sobie liczy latek? Mniszek lekarski jest pożyteczną rośliną dla pszczół i ludzi, czytałam że to właśnie majowy jest najcenniejszy :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, jakie róże kupiłaś.? Córcia prześliczna i widać, że zainteresowana kwiatuszkami. Będziesz miała komu pałeczkę przekazać. Ładnie Ci wszystko kwitnie. U mnie tulipanki słabo rosną i kwitną. Wszystko w zwolnionym tempie. Pozdrawiam majowo.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tak, Ewelinko, - Wanda to odmiana storczyków, najczęściej w kolorze niebieskim, z reguły nie trzyma się ich w doniczkach.
Smagliczka ;:215 ;:303 ;:180
Ale Twój kwiatuszek - ten najukochańszy to i tak najśliczniejszy ;:167
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko działeczkę masz pięknie ukwieconą. Widać Twoją ciężką pracę. Bardzo podoba mi się skarpa, bo to mój konik :D
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ładne kwitki kazałaś dzieweczce zbierać! ;:306 Moim synom płaciłam grosz za sztukę! Dychę kiedyś zarobili ;:306
Tulipany cudowne! Wiśnia powalająca! A jakie piękne narcyzy! ;:173
Smagliczka pięknie kwitnie, moja (jedyna) ma debiut, bo w zeszłym nie kwitła. Ale nie będzie to zjawiskowe kwitnienie! ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”