Ewelinko, pasja jest najważniejsza. Dzisiaj miałam spotkanie babskie z sąsiadkami i "obgadałyśmy" jedną z sąsiadek, która nie była z nami. Pani wybiera się na emeryturę, ale teraz jest na dłuższym zwolnieniu lekarskim i dzieją jej się 3 swiaty.
Co będzie na emeryturze? My mamy pasję, nawet gdyby mi było siedzieć w domu to naprawdę mam co robić, a w dodatku mam mase znajomych. Dodatkowo można robić robótki ręczne, czytac książki, chodzić do kina, do teatru, na koncerty. Wiem to ostatnie kosztuje, ale zawsze u nas dzieje się coś za co nie trzeba płacić.
Jest uniwersytet trzeciego wieku. Zawsze można coś znaleźc. Tylko trzeba chcieć
Całe szczęście ja mam wokół siebie emerytki z pasją i mogę z nich brać przykład jak fajnie przeżyć starość.
Moje znajome nigdy nie mówią, że się nudzą.
A swoją drogą to teraz tak sobie uświadomiłam, że mam bardzo różnych znajomych. Jestem panią w średnim wieku (mam jeszcze taką nadzieję

), a mam koleżanki w wieku od 26 do 80 lat. Uważam, że to bardzo fajnie.
Asiu, nie widziałaś, bo prezentuję je pierwszy raz
Jest to mój gwiazdkowy prezent od teściowej i siosry m. Mam takie 2 poidełka
Zostały zakupione w necie.
Kilimandżaro jest za duża. A raczej za szeroka, potrzebuję czegoś mniejszego. Ale cały czas się waham, bo obydwie bardzo mniej kuszą.
Mój chyba powoli zaczyna akceptować moje wybryki. Nadal musze ograniczać budżet, ale już nie krzywi się jak płace jakiś przelew. No chyba, że jest ciężka sytuacja, ale to i ja widzę, więc ograniczam wtedy zapędy.
Wyobraź sobie, że dzisiaj przeszedł się po ogrodzie i obejrzał każdą roslinkę. Na pewno wiele mu się nie podoba, ale sporo zaczyna.
Może i Twój dojrzeje
Soniu, niestety kiedy mam całą rodzinę w domu i swoją i m. musze coś przygotować. Jest nas 17 osób, a w porywach może być i 20. Oczywiście przygotowałam za dużo, ale dzięki temu miałam cały tydzień wolnego od gotowania
Rodzice już nie dają rady przygotować świąt, więc obowiązek spadł na mnie i siostrę. Ona robi Wigilię.
Pewnie kiedyś jak rodzice odejdą zostaniemy z m, sami, też będę tak robiła.
Ja dzisiaj sadziłam znowu. Dostałam od koleżanki siewki Orlai. Liczę że sie ładnie przyjmą i wysieją potem u mnie. Poza tym miałam bardzo intensywny dzień nieogrodowy
Jutro planuję przesadzić kilka roślin, posadzić dalie oraz przepikować pomidory, cleome, lewkonie i szałwie.
Myślę, że przynajmniej najbliższe dni nareszcie pozwolą nareszcie cieszyć się ogrodem/ Już po południu zrobiło sie całkiem miło, tylko szkoda, że nie mogłam popracować .