Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Olu zdjęcia cudne robisz, sasanka wyjątkowo pięknie pokazana. ;:138 Sadząc hortensje zaprawiam dołek i nigdy takich maluchów nie nawożę w następnym roku. Dopiero w kolejnym dostają połowę porcji, niech budują korzenie i szukają wody. Ciepła na przyszły tydzień. ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Olu :wit . Z tym trawnikiem to był taki troszkę żarcik :wink: . Wiadomo, że młodzież potrzebuje trochę przestrzeni i musi się wyszaleć a najlepiej to robić na trawie ;:224 . Ważne, że masz perspektywę na przyszłość bo jak młodzież wyfrunie z gniazda to pewnie trawnika ubędzie ;:306 . Widzę, że u Ciebie parapety wypchane po brzegi ;:173 . U mnie podobnie chociaż nie mam zbyt wielu gatunków. Nie wysiałam smagliczki :( i w tym roku chyba zrezygnuję z jej kompozycji w donicach bo już za późno. Mam za to lobelię więc liczę na nią. Moje żeniszki nie wzeszły ;:222 siałam je pierwszy raz i nie wyszły. Może za rok jeszcze spróbuję. Co do niecierpka to wystarczy by nie miał w godzinach południowych słońca a tak to powinien dać sobie radę ;:333 . Śliczna ta gęsiówka , muszę sobie taką załatwić bo on jak znalazł na skarpę ;:333 . Pogoda tego roku jest beznadziejna, jak nie zimno, to deszcz albo mocny wiatr ;:222 . Dobrze, że u mnie śniegu nie było . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak nie deszcz i mróz, to znowu deszcz nas bawi. ;:145 Wczoraj już coś wisiało w powietrzu, co chwilę straszyło ale było nawet znośnie. Dziś już leje od rana i wcale się nie zanosi na jakąś przerwę...Już mi bokiem ta pogoda wychodzi. Cieszyłam się, bo mam dwa dni wolnego i myślałam że sobie coś podłubię w ogrodzie. No to porobiłam....A już mi się najzwyczajniej w świecie tego chce..... ;:65
Na szybko tylko wychodząc z psem, poleciałam pstryknąć telefonem jakieś fotki , aby mieć co wstawić na FO. Roślinki umoczone i ale dzielnie kwitną...Tylko też spragnione już są ciepełka... ;:108

Obrazek

Soniu to ciepełko chyba o nas zapomniało.... ;:222 Czyżbyśmy za bardzo wykorzystali jego nadmiar marcowy?
W niedzielę ma dopiero u mnie coś się zmienić. Ale chyba i tak rewelacji nie będzie.
Hortensje zostawię w tym roku w spokoju, niech się porządnie ukorzeniają.

Obrazek

Ewelinko ja smagliczkę już raz w tym sezonie wysiałam i mi się nie udała... :evil: Jak nigdy , bo zawsze miałam super siewki. Ale nie popuściłam i kupiłam następne nasionka. Mowisz, że na nią już za poźno....a ja je teraz wysieję ale do donic na dworze. Ona szybko rośnie i jak tylko nasionka będą OK, to raz dwa ruszy....może spróbuj jeszcze raz? ;:108
Lobelia u mnie byle jaka. ;:222 Ja żeniszki kiedyś kupiłam gotowce i wyobraź sobie że one u mnie coś nie chciały rosnąć. Ciekawe jak z tymi pójdzie... ;:219
Gęsiówkę mogę ci wysłać ;:173 ale może jeszcze coś , żeby tak samotnie nie jechała? Pisz, może coś mam czym mogę się podzielić?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lak wonny z nasionek od naszej Darii ;:196 . W ty roku już zakwitnie.... :heja

Obrazek

Chryzantemy od Zosi Sangwinaria ;:196 ładnie przetrwały zimę...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Parapetowce......Dwa storczyki na cztery, mają pędy i będą kwitły . Ten mnie zaskoczył miłą niespodzianką. Myślałam, że to pędzik z kwiatkami a to rośnie nowy mały storczyś..... :heja Po prosty dzidziuś storczykowy... ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fiołeczki jeszcze moment i rozkwitną...Ale jestem ich ciekawa!!! ;:65

Obrazek

Pelaśki się dalej ukorzeniają...

Obrazek

Dopiero wieczorkiem zajrzę do was kochani. Teraz jadę do koleżanki na kawkę i ploteczki... :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Moje też takie wszystkie zmoczone... Wczoraj było 5 minut przerwy w deszczu, a dzisiaj poprawka od samego rana ;:222
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu ten deszcz to mały pikuś...Zobacz co się u mnie dzieje. Zapowiada się biały maj i to dosłownie... :evil: Poleciałam zakryć młode hortensje, żeby je znowu nie zmroziło...
Wiadomo to ,co przyniesie nocka? Nie można być za pewnym bo taka pogoda ,że wszystko możliwe.
Chociaż przymrozków nie zapowiadają.....niby. ;:219

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A ja mam dwa dni wolnego i tak bym coś porobiła a tu du.. blada. ;:223
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

I ja bym porobiła bo wczoraj się "rozkręciłam" z robotą ale...sobie ne da ... ;:oj
U mnie nic nie pada na razie ale u mnie przymrozki i zima zostawiły po sobie nieodwracalne zniszczenia więc chyba już nie ma tu co robić! ;:131 Właśnie TV mówi o opadach śniegu w Katowicach ale to chyba nic nie znaczący wybryk natury o tej porze i obejdzie się bez strat... ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U nas też fajnie sypało i jak tu lubić cudną wiosnę, gdy aura taka niezdecydowana ;:222 Może nie będzie ogrodników jak teraz się wyszaleje zima
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie no, nie wierzę, masakra, niech już ta zima odejdzie na dobre ;:14
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny a ja na przekór zimie pojechałam do B.... i poczyniłam trawiaste zakupy.
A co!!!! :lol: Podobno były jeszcze trawy niebieskie , ale u mnie już wykupione .
Są jeszcze powojniki , ale nie zaryzykowałam , bo już mnie raz życie nauczyło ,że pomylone miałam.
Trawki mi się przydadzą na rabatę z przodu domu. Obojętnie co z nich wyrośnie... ;:108

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Nie ma to jak fachowe nazwanie kwiatków :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ważne, żeby były ładne i zdrowo rosły, nazwa się sama znajdzie ;:108
Mam niebieską, jak chcesz to podzielę się jesienią.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati ale wszyscy chociaż wiedzą o co chodzi....Białe to białe, czerwone to czewone...I gitara! ;:306

Małgosiu z niebieskich traw to mam kostrzewy sine.... Ale dziękuję ci bardzo za dobre chęci...
W tym przypadku zależy mi tylko aby coś dosadzić trawiastego na rabatę. Nie ważne jak zwał... :lol:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

U mnie dzisiaj było mnóstwo clematisów, hortensji, ale traw nie widziałam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Biała trawa, różowa, trawa, a czy przypadkiem zielonej nie mieli? ;:306
Jak kupowałam w obecności znajomej rozplenicę japońską, to mi zaproponoiwała, że mi za darmo da kilka takich kępek traw, że ma takich pełno zanim skosi ;:306 Zaproponowałam aby zerknęła u mnie na te "trawsko" jesienią i zimą..... Nie chciała wierzyć, że wyrośnie z tego az tak ozdobna trawa.
Molinie lubię, chyba będzie fajna.
A ta różowa to na początku myślałam, że masz miłkę, a dopiero potem doczytałam, że to miskant. Nie znam go, i jestem go bardzo ciekawa.
Olu, a ja dopiero teraz przyuważyłam, że Twoja chryznatema ma już pąki. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Pierwszy raz widzę trawy z kartonika ;:224 . Zawirowania pogodowe to masz faktycznie niefajne ;:oj . Oby przyszłą do Ciebie już ta prawdziwa i wyczekiwana wiosna . Zdjęcia bardzo ładne mimo panującej aury rośliny cudnie kwitną ;:138 . Może faktycznie wysieję jeszcze tą smagliczkę ?? Najwyżej później zakwitnie. Żeniszków nigdy nie miałam za to kupiłam sobie stokrotki afrykańskie ;:224 . Dzięki za gęsiówkę ale na pewno gdzieś na lokalnym ryneczku ją dorwę. Szkoda zachodu skoro można ją na miejscu kupić ;:173 . W każdym razie dziękuję za propozycję ;:196 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”