Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Przeczytałam właśnie u Małgosi, że jeszcze masz śnieg na działce, musiało go być naprawdę bardzo dużo, skoro jeszcze się nie roztopił. U mnie dzisiaj rano leżały jeszcze takie większe placki zmarzniętego śniegu. Mam nadzieję, że promyki słońca skutecznie usunęły tą niechcianą biel i chociaż część kwiatów powróci do pionu.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu tulipany mają wiotkie łodygi, więc je trochę podwiązałam, lecz nie wiem czy coś z nich będzie .Języczki i bodziszki leżą na ziemi nawet niektóre liliowce się położyły i narcyzy.Zmarzły młode pędy Pierisa, klonika Garnet, kwiaty różanecznika dahurskiego ,kwiaty Rh też nie wyglądają za ciekawie .Na razie tyle zauważyłam jednak w małym inspekciku wszystko przetrwało .Oby u Ciebie wszystko przetrwało i ciekawe czy Paulownia będzie kwitła ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam kochani wieczorkiem ;:4
Na działce dzisiaj byłam - śnieg jeszcze zalega ale już coraz go mniej o startach jeszcze nie mogę nic powiedzieć bo jak ???
tak miałam dzisiaj w południe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko ;:196 tak wiem .
Bogusiu tylko ze ten śnieg bardzo mokry i ciężki , większość leży na płask , widziałam kilka gałęzi z porzeczki ułamanych , oberwanych - nie dało się jeszcze obejść całości , może jutro .
Przez ten wysoki śnieg nie było widać gdzie co rośnie i nie dało się nic owinąć , zabezpieczyć a temp. były na minusie .
Dziękuję i też pozdrawiam ;:196
Marysiu ja nie wysiewałam Leycesterii - moja ładnie odbijała ale też nie wiem jak przetrwała bo ją nie okryłam .
Przyjmuję z pokorą i dziękuję ;:196 ;:196
Jolu dziękuję ;:196
Już sadziłaś ?? a kiedy ja będę ?? Warzyw jeszcze nie siałam ale może to i dobrze bo i tak nie wschodzą .
Michał powiem szczerze nie wiem ile miałam po południu było juz zero a potem bałam się patrzeć .
Ewo zdjęcia wstawiłam jak było w południe u mnie - jeszcze sporo śniegu .
Małgosiu wstawiłam kilka zdjęć - choć nie za bardzo miałam co fotografować . Jeszcze nie dałam rady ocenić co straciłam bo jeszcze śnieg i wszystko leży .
Tereniu już się wypłakałam i więcej nie będę - trudno się mówi .
W domu kilka kwiatków mi nie wzeszło wcale , inne ledwie dysza bo brak słońca - może w końcu zaświeci to się i siewki zbiorą .
Bardzo dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam ;:196 Ty tez się trzymaj cieplutko .
Bożenko bardzo mi miło ze zaglądasz do mnie :D chociaż troszkę pomachaj jak jesteś :wit
Nie masz wątku to u mnie pochwal się swoim ogrodem . Oby strat było jak najmniej i u mnie i u Ciebie ;:168
Lidziu U mnie sypało cały czas od poniedziałku do środy wieczór z malutką przerwą w poniedziałek po południu a więc śniegu było mnóstwo , nawet zimą tyle nie miałam . Oby tak się stało i chociaż część się podnosiła .
Dobrej nocy wszystkim życzę i ;:3 ;:3 na jutro .

Jadziu ;:196 jeszcze nie wiem co u mnie straciłam , na starej działce też nie byłam i nie wiem co z paulownią a miała sporo paków .
Szkoda Twoich pięknych roślinek :( takie miałaś śliczne zadbane - współczuję ;:168
Mój inspekt widzę że szyby stracił - nie wiem czemu ?? czyżby za ciężki śnieg ?? nie zaglądałam do środka bo jeszcze śnieg leży i szkła muszę sprzątnąć .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kurcze szkoda inspektu znów trzeba kasę wydać na szyby ;:222 Ciekawe dlaczego wypadły .Tereniu ;:196 śniegu masz jeszcze multum ;:oj u mnie już dzisiaj nie było ani grama, jednak rośliny jeszcze sie nie podniosły .Teraz wieczór cieplejszy, więc i chyba noc obejdzie sie bez minusów, bo ściągnęłam nakrycia lilii
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu to ;:222 U mnie już po śniegu i nieco cieplej, bo ciut drgnęła w górę temperatura, ale za to mokro , Chyba wolę to niż śnieg ... Pogody życzę, pogody ducha przede wszystkim ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu u mnie śniegu już nie ma, bo deszcz o to zadbał! Wczoraj były już resztki :D szkód dużo mniej niż Ty piszesz, bo wydaje mi się że śnieg okrył rośliny. A moja L. jeszcze pod włókniną! jedyna jaką zdobi włóknina :;230
Życzę żeby jak najwięcej roślin wróciło do dawnego stanu a straty były jak najmniejsze.
Dobrej soboty ;:196 pewnie w ogrodzie więc uważaj na siebie, bo ja z kataru nie mogę wyjść ;:168
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tereniu :wit
Piękną zimę masz tej wiosny w ogrodzie ;:306
Zdjęcia super-bardzo ciekawe ujęcia ;:433 Pozdrawiam serdecznie ;:196 i miłego weekendu źyczę.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,śnieg spustoszył nasze ogrody ,ale mam nadzieję ,ze rośliny sobie poradzą ,jakieś złamane gałązki to też nie koniec świata,gorsze są mrozy ,bo kwiaty zniszczone ,,ale śnieg je u Ciebie zabezpieczył,musimy to jakoś przetrwać u mnie już nie ma śniegu to dzisiaj wieje szalony wiatr,nie może być normalnie,pozdrawiam i głowa do góry ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu straty nie wiadome, u mnie bez śniegu mroziło dwie noce i niestety straty juz widoczne, oby u Ciebie ich jak najmniej ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, chcę bardzo wierzyć, że gdy śnieg zniknie, okaże się, iż straty będą żadne bądź niewielkie, czego z całego ;:167 życzę Tobie i Twoim roślinkom. ;:167
Trzymaj się, kochana. ;:196
Niech Ci ;:3 zaświeci. ;:167
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Tereniu u mnie a raczej u koleżanki obok ,gdzie zawsze sadzę pomidory w folii też zimą wiatr zniszczył dach i muszę kogoś poszukać ,bo gdzie posadze moje ulubione malinówki.U siebie na działce tylko te co do gruntu ,ale mam nadzieje że wszystko pójdzie ku dobremu,czego i Tobie życzę :wit
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Tereniu,nie denerwuj się , patrz na te rośliny , które zostały nieuszkodzone, szkoda zdrowia , wszystko się jakoś pozbiera i będzie jeszcze przepięknie, a jak nie, to będziemy sadziły nowe, głowa do góry ;:215 ;:196 ;:167 .
Też życzę Ci miłej niedzieli.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Oj, przygięło Ci trochę te roślinki, ale jestem pewna, że jak poczują promienie słońca, to się podniosą :) Trzeba być dobrej myśli! Zobaczysz, jeszcze kilka dni i Twój ogród znów wybuchnie zielenią i kolorami. A jak coś nie wytrzymało... Cóż, nie ma takich braków roślinnych, których nie dałoby się nadrobić ;:333
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tereniu jak tam sytuacja? Mam nadzieję, że jednak z roślinami nie jest aż tak źle jakżeśmy się obawiały...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Terenia nic nie pisze , boję się ,ze szkody opłakuje . Ale nie ma co , trudno, na pogode nie ma rady. Jak byś coś chciała ode mnie to pisz . Mam katalpy. moze patyczki... :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”