Moje oczko w głowie cz. 9
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 9
Przeczytałam właśnie u Małgosi, że jeszcze masz śnieg na działce, musiało go być naprawdę bardzo dużo, skoro jeszcze się nie roztopił. U mnie dzisiaj rano leżały jeszcze takie większe placki zmarzniętego śniegu. Mam nadzieję, że promyki słońca skutecznie usunęły tą niechcianą biel i chociaż część kwiatów powróci do pionu.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tereniu tulipany mają wiotkie łodygi, więc je trochę podwiązałam, lecz nie wiem czy coś z nich będzie .Języczki i bodziszki leżą na ziemi nawet niektóre liliowce się położyły i narcyzy.Zmarzły młode pędy Pierisa, klonika Garnet, kwiaty różanecznika dahurskiego ,kwiaty Rh też nie wyglądają za ciekawie .Na razie tyle zauważyłam jednak w małym inspekciku wszystko przetrwało .Oby u Ciebie wszystko przetrwało i ciekawe czy Paulownia będzie kwitła 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam kochani wieczorkiem
Na działce dzisiaj byłam - śnieg jeszcze zalega ale już coraz go mniej o startach jeszcze nie mogę nic powiedzieć bo jak ???
tak miałam dzisiaj w południe

Lucynko
tak wiem .
Bogusiu tylko ze ten śnieg bardzo mokry i ciężki , większość leży na płask , widziałam kilka gałęzi z porzeczki ułamanych , oberwanych - nie dało się jeszcze obejść całości , może jutro .
Przez ten wysoki śnieg nie było widać gdzie co rośnie i nie dało się nic owinąć , zabezpieczyć a temp. były na minusie .
Dziękuję i też pozdrawiam
Marysiu ja nie wysiewałam Leycesterii - moja ładnie odbijała ale też nie wiem jak przetrwała bo ją nie okryłam .
Przyjmuję z pokorą i dziękuję
Jolu dziękuję
Już sadziłaś ?? a kiedy ja będę ?? Warzyw jeszcze nie siałam ale może to i dobrze bo i tak nie wschodzą .
Michał powiem szczerze nie wiem ile miałam po południu było juz zero a potem bałam się patrzeć .
Ewo zdjęcia wstawiłam jak było w południe u mnie - jeszcze sporo śniegu .
Małgosiu wstawiłam kilka zdjęć - choć nie za bardzo miałam co fotografować . Jeszcze nie dałam rady ocenić co straciłam bo jeszcze śnieg i wszystko leży .
Tereniu już się wypłakałam i więcej nie będę - trudno się mówi .
W domu kilka kwiatków mi nie wzeszło wcale , inne ledwie dysza bo brak słońca - może w końcu zaświeci to się i siewki zbiorą .
Bardzo dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam
Ty tez się trzymaj cieplutko .
Bożenko bardzo mi miło ze zaglądasz do mnie
chociaż troszkę pomachaj jak jesteś
Nie masz wątku to u mnie pochwal się swoim ogrodem . Oby strat było jak najmniej i u mnie i u Ciebie
Lidziu U mnie sypało cały czas od poniedziałku do środy wieczór z malutką przerwą w poniedziałek po południu a więc śniegu było mnóstwo , nawet zimą tyle nie miałam . Oby tak się stało i chociaż część się podnosiła .
Dobrej nocy wszystkim życzę i
na jutro .
Jadziu
jeszcze nie wiem co u mnie straciłam , na starej działce też nie byłam i nie wiem co z paulownią a miała sporo paków .
Szkoda Twoich pięknych roślinek
takie miałaś śliczne zadbane - współczuję
Mój inspekt widzę że szyby stracił - nie wiem czemu ?? czyżby za ciężki śnieg ?? nie zaglądałam do środka bo jeszcze śnieg leży i szkła muszę sprzątnąć .

Na działce dzisiaj byłam - śnieg jeszcze zalega ale już coraz go mniej o startach jeszcze nie mogę nic powiedzieć bo jak ???
tak miałam dzisiaj w południe
Lucynko

Bogusiu tylko ze ten śnieg bardzo mokry i ciężki , większość leży na płask , widziałam kilka gałęzi z porzeczki ułamanych , oberwanych - nie dało się jeszcze obejść całości , może jutro .
Przez ten wysoki śnieg nie było widać gdzie co rośnie i nie dało się nic owinąć , zabezpieczyć a temp. były na minusie .
Dziękuję i też pozdrawiam

Marysiu ja nie wysiewałam Leycesterii - moja ładnie odbijała ale też nie wiem jak przetrwała bo ją nie okryłam .
Przyjmuję z pokorą i dziękuję

Jolu dziękuję

Już sadziłaś ?? a kiedy ja będę ?? Warzyw jeszcze nie siałam ale może to i dobrze bo i tak nie wschodzą .
Michał powiem szczerze nie wiem ile miałam po południu było juz zero a potem bałam się patrzeć .
Ewo zdjęcia wstawiłam jak było w południe u mnie - jeszcze sporo śniegu .
Małgosiu wstawiłam kilka zdjęć - choć nie za bardzo miałam co fotografować . Jeszcze nie dałam rady ocenić co straciłam bo jeszcze śnieg i wszystko leży .
Tereniu już się wypłakałam i więcej nie będę - trudno się mówi .
W domu kilka kwiatków mi nie wzeszło wcale , inne ledwie dysza bo brak słońca - może w końcu zaświeci to się i siewki zbiorą .
Bardzo dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam

Bożenko bardzo mi miło ze zaglądasz do mnie

Nie masz wątku to u mnie pochwal się swoim ogrodem . Oby strat było jak najmniej i u mnie i u Ciebie

Lidziu U mnie sypało cały czas od poniedziałku do środy wieczór z malutką przerwą w poniedziałek po południu a więc śniegu było mnóstwo , nawet zimą tyle nie miałam . Oby tak się stało i chociaż część się podnosiła .
Dobrej nocy wszystkim życzę i

Jadziu

Szkoda Twoich pięknych roślinek

Mój inspekt widzę że szyby stracił - nie wiem czemu ?? czyżby za ciężki śnieg ?? nie zaglądałam do środka bo jeszcze śnieg leży i szkła muszę sprzątnąć .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kurcze szkoda inspektu znów trzeba kasę wydać na szyby
Ciekawe dlaczego wypadły .Tereniu
śniegu masz jeszcze multum
u mnie już dzisiaj nie było ani grama, jednak rośliny jeszcze sie nie podniosły .Teraz wieczór cieplejszy, więc i chyba noc obejdzie sie bez minusów, bo ściągnęłam nakrycia lilii

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Tereniu to
U mnie już po śniegu i nieco cieplej, bo ciut drgnęła w górę temperatura, ale za to mokro , Chyba wolę to niż śnieg ... Pogody życzę, pogody ducha przede wszystkim 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu u mnie śniegu już nie ma, bo deszcz o to zadbał! Wczoraj były już resztki
szkód dużo mniej niż Ty piszesz, bo wydaje mi się że śnieg okrył rośliny. A moja L. jeszcze pod włókniną! jedyna jaką zdobi włóknina
Życzę żeby jak najwięcej roślin wróciło do dawnego stanu a straty były jak najmniejsze.
Dobrej soboty
pewnie w ogrodzie więc uważaj na siebie, bo ja z kataru nie mogę wyjść 

Życzę żeby jak najwięcej roślin wróciło do dawnego stanu a straty były jak najmniejsze.
Dobrej soboty

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Tereniu
Piękną zimę masz tej wiosny w ogrodzie
Zdjęcia super-bardzo ciekawe ujęcia
Pozdrawiam serdecznie
i miłego weekendu źyczę.

Piękną zimę masz tej wiosny w ogrodzie

Zdjęcia super-bardzo ciekawe ujęcia

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Tereniu,śnieg spustoszył nasze ogrody ,ale mam nadzieję ,ze rośliny sobie poradzą ,jakieś złamane gałązki to też nie koniec świata,gorsze są mrozy ,bo kwiaty zniszczone ,,ale śnieg je u Ciebie zabezpieczył,musimy to jakoś przetrwać u mnie już nie ma śniegu to dzisiaj wieje szalony wiatr,nie może być normalnie,pozdrawiam i głowa do góry 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Tereniu straty nie wiadome, u mnie bez śniegu mroziło dwie noce i niestety straty juz widoczne, oby u Ciebie ich jak najmniej 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Tereniu, chcę bardzo wierzyć, że gdy śnieg zniknie, okaże się, iż straty będą żadne bądź niewielkie, czego z całego
życzę Tobie i Twoim roślinkom.
Trzymaj się, kochana.
Niech Ci
zaświeci. 

Trzymaj się, kochana.

Niech Ci

-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Tereniu u mnie a raczej u koleżanki obok ,gdzie zawsze sadzę pomidory w folii też zimą wiatr zniszczył dach i muszę kogoś poszukać ,bo gdzie posadze moje ulubione malinówki.U siebie na działce tylko te co do gruntu ,ale mam nadzieje że wszystko pójdzie ku dobremu,czego i Tobie życzę 

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Tereniu,nie denerwuj się , patrz na te rośliny , które zostały nieuszkodzone, szkoda zdrowia , wszystko się jakoś pozbiera i będzie jeszcze przepięknie, a jak nie, to będziemy sadziły nowe, głowa do góry
.
Też życzę Ci miłej niedzieli.

Też życzę Ci miłej niedzieli.
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Oj, przygięło Ci trochę te roślinki, ale jestem pewna, że jak poczują promienie słońca, to się podniosą
Trzeba być dobrej myśli! Zobaczysz, jeszcze kilka dni i Twój ogród znów wybuchnie zielenią i kolorami. A jak coś nie wytrzymało... Cóż, nie ma takich braków roślinnych, których nie dałoby się nadrobić 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Tereniu jak tam sytuacja? Mam nadzieję, że jednak z roślinami nie jest aż tak źle jakżeśmy się obawiały...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Terenia nic nie pisze , boję się ,ze szkody opłakuje . Ale nie ma co , trudno, na pogode nie ma rady. Jak byś coś chciała ode mnie to pisz . Mam katalpy. moze patyczki...