Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Nowalijki bardzo smakowicie wyglądają ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julciu, jaka piękna rzodkiewka ;:oj Oj, zjadło by się już takiej swojej, ale jeszcze trzeba poczekać. Ciemierniki cudne, reszta kwiatków też niczego sobie. Mam nadzieję, że pogoda się szybko poprawi i będziesz mogła częściej i na dłużej na działkę uciekać ;:196
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Julciu po świętach! ;:196 Ja już też mogłabym wyrwać rzodkiewkę, ale niech przytyje nieco bo moja smuklejsza ;:306 Na razie zajadamy się czosnkiem niedźwiedzim ;:215 przez co szczypiorek nie ma wzięcia :wink:
Kwiateczki ładnie kwitną, a moje dalej skulone Tulipanów botanicznych to w pełni rozwiniętych nie widziałam jeszcze :shock: Kuklik dalej w pączkach, a rano w wielu miejscach leżał śnieg! Myślałam katar przejdzie, święta minął rzucę się na ogród...no rzucę się ale chyba okrywać go ;:oj Julciu gdzie jest wiosna :? Pozdrawiam ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Nowalijki super aż ;:152 ,fajne są te Twoje podniesione rabaty ,kwiatki pięknie kwitną,a u mnie zimnica ,że nawet na działkę nie chodzę.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko zdjęcia z Wielkiej Soboty ;:145 było jeszcze chłodno i deszczowo. Teraz zimnica na dodatek z lodowatym wiatrem więc na działce nawet nie wiem jak wygląda ;:223 najbardziej boję się o hosty, hortensje i świeże latorośle winogron o serduszkach nawet strach pomyśleć ;:145 ale przecież wszystkiego nie da się okryć bo ze owoców nie będzie to już wiadomo ;:222 \Piotrze, Mariuszu rzodkiewka zaraz po wejściu do domku znikła jakoś śniadania wielkanocnego nie doczekała ;:170 za życzenia bardzo dziękuję i wam wszystkiego najlepszego ;:168
Iwonko rzodkiewka szybko rośnie jak ma ciepło i mokro niestety teraz w tym chłodzie tylko ostra się robi ;:222
Mario fajnie wyglądały i smakowały na następne muszę zaczekać bo zimnica i na działkę nie chodzę , a tak mnie ciągnie :( Aniu nawet nie masz pojęcia jak bardzo bym chciała się schować na działce przed kłopotami, ale coś gardło mnie szczypie to zaczekam na ciekawszą temperaturę.Marysiu zerwałam kilka listków czosnku niedźwiedziego drobniutko posiekałam dodałam ciut majonezu i jogurtu sosik znikną w czasie śniadania i już różniej tylko wszyscy dopytywali czy jeszcze jest :lol:
wyszedł pyszny sosik aromatyczny a nie szczypiący, pycha i pokosztowałam tylko dzięki Tobie :heja
Już sama nie wiem czego chcieć , troszkę pookrywałam co się dało i na co starczyło okryć ale to kropla w potrzebie jeszcze wszystko inne , może delikatna śniegowa kołderka była by lepsza niż lodowaty wiatr i minusowa temperatura ;:223
Niestety na owoce śliw, brzoskwiń, czereśni, wiśni ,gruszek już nie liczę nawet o agrest się boję ;:145
Tereniu też nie chodzę ;:218 bo co miałabym robić zmarznąć jedynie na pewno ;:222
grządki nie są specjalnie wysoko uniesione, może jakieś 15 cm, ale naprawdę fajnie się je okrywało :) wolałabym jednak nie okrywać ;:223
Miłego wieczoru.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu to ja się bardzo cieszę, że czosnek się przyjął i teraz to już będzie rósł. Ja go jem na bieżąco, zamrażam i suszę, mało tego zaraziłam też całą rodzinę i wszystkim smakuje :D
Ta i następna noc będzie zimna więc zobaczymy czy przyniesie szkody, wszystkiego i tak okryć się nie da ;:185 Ja jedynie opatuliłam tunel i zapaliłam pomidorkom znicz...i niech się dzieje wola nieba! No to byle do wiosny ;:196
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Julciu chyba wszyscy w całej Polsce boimy się o swoje roślinki :(
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu zniczy w tunelu nie paliłam ;:145 ale nic nie wymarzło ;:138
Nie mam pojęcia jak to się stało bo wokół pomarznięte i chyba bardziej w mieście niż na działce. :shock: i dobrze.
Wczoraj wykorzystując chwilowe słońce zabrałam podopiecznych na spacer , kierunek wiadomo działka :lol:
Obrazek
Drzewa owocowe niestety owoców w tym roku nie dadzą za to chyba mróz przechodził falami bo jedna działka wymarznięta a obok całkiem nienaruszona . Moja w tej drugiej grupie bo nawet serduszka i hosty ocalały :tan
Obrazek

Obrazek
Jeden plus chłodów to, to ,że wszystkie tulipany i inne wiosenne, kwitną dłużej w tym roku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Piotrze jednym słowem strach ma wielkie oczy i bałam się właściwie nie potrzebnie.
jedynie pies nie wybiegał się do woli jakoś nie przeszkadzają mu rośliny w bieganiu więc musiał pobyt na działce przeczekać.
W drodze powrotnej niestety słoneczka już nie było za to w jednym z ogrodów podziwialiśmy takie cudo
Obrazek

Obrazek
Lucynko w miejscu gdzie rosła werbena od Ciebie mam takie maleńkie sieweczki , Czy to może ona :?:
niewiele ale mam ;:215
Obrazek
Miłej niedzieli ;:4
Nie wiem czemu zdjęcia są bokiem, na podglądzie były ok, w komputerze też a w poście bokiem ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Pięknie wygląda działka,dobrze że ominęły cię przymrozki. To cudeńko po drodze to magnolia? Śliczna. Piesek też zadowolony ze spaceru. Oby już było cieplej,mam dość tej zimowej wiosny.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Witam Cię w niedziele Julio :)
Super psiunia ;:215 ;:215 ;:215
No dokładnie, czasami nie ma co się martwić na zapas. Bo nasze roślinki już się trochę przystosowały do zmiennego klimatu :)
Jeszcze tydzień takiej sobie pogody ale bez zimy i będzie wiosna :) Z początkiem maja temperatury powinny dochodzić u nas do 20st i będzie dużo słoneczka. Oby nic się nie zmieniło to będzie super !!!
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

O jak dobrze, że mrozy oszczędziły Twoją pracę i kwiaty nadal cieszą oczy! Magnolię też widzę ominęło i jest co podziwiać. Wiosny, takiej cieplutkiej, życzę!
U mnie właśnie pada grad ;:202
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu jakiś nowy sprzęt sobie zafundowałaś? bo strasznie szyja boli jak się ogląda zdjęcia :;230
To cieszy że kwiatki nie zmarzły, ale szkoda tych co nie mieli szczęścia ;:131 To drzewo na końcu to magnolia? jeżeli tak to pięknie kwitnie i przeżyła :D
Niestety pysznogłówka nie wyszła, może jeszcze wyjdzie a jak nie to Cie poproszę ale o wsadzenie młodej siewki do doniczki i niech spokojnie podrośnie w doniczce. Co prawda kwiatka rozsiałam to może jeszcze coś będzie?
Jednego wnuczka miałaś na spacerku? fajny pieseczek ;:215
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tak jednego drugi z mamą w domku bo mama za miesiąc będzie rodziła i już nie pracuje ;:196
Sprzęt owszem, nowy telefon ;:222 zdjęcia robi wyraźne ale te kierunki ;:223
Drzewo rozszyfrowałaś , tak magnolia rosnąca między budynkami i osłonięta od wiatru.
Za to piesek to podopieczny wnuka, dostał na dzień dziecka 2 lata temu, jak na razie opiekuje się odpowiedzialnie jeszcze tylko na spacery sam nie wychodzi bo się boimy.
Zapisane będzie sadzonka po powrocie z sanatorium ;:108
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Julio, spacerek z wnusiem - sama radość! ;:63 ;:63
Widzę, że działeczka żyje, roślinki sobie radzą i nawet kuklik rozwija pąki. ;:333
Moje kukliki jeszcze skulone. Wszystkie. ;:174
W moim wątku pokazałaś dokładniejsze zdjęcie sieweczek i wskazałam Ci, która z nich najbardziej przypomina werbenę, ale każda z nich może nią być. ;:108 Na tym etapie trudno ocenić z całą pewnością. U mnie jeszcze się nie pokazały.
Moje pysznogłówki też jeszcze na powierzchnię nie wyszły. ;:131 Mam nadzieję, że nie umarły, a tylko sobie jeszcze ;:19
Cudna ta magnolia! ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu to może zapisz na dysku komputera zdjęcie i w programie do obróbki obróć i wtedy będzie jak trzeba bo szkoda zdjęcia są ładne! o Rany to jak będę na wyjeździe będzie pępkówka ;:136 Życzę najlepszego ;:196
Dobra po sanatorium, bo teraz to nie wiem za co się chwytać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”