Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko piękne sasanki , tulipany , pierwiosnki ;:63 ;:63 cieszę się ze Twoje kwiatuszki nie ucierpiały i pięknie Ci kwitną :D
Moje jeszcze dzisiaj pod śniegiem .
Pozdrawiam i życzę miłego , ciepłego i słonecznego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko aż nie chce się wierzyć, że gdzieś jest taka piękna wiosna ;:215 Za moim oknem szaro, buro i mokro... jedyne pocieszenie to ze już nieco cieplej ;:173 Miłego wypoczynku soboynio - niedzielnego ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko jak dobrze czytać że są ogrody ciepłe i szczęśliwe i to w naszym klimacie. Niech tak zostanie ;:215 Śliczne sasanki ! ja ciągle próbuję i z takim nędznym skutkiem, bo ani sianie ani kupowanie ani tez dostawanie nie powiększa ich stanu ...jedna fioletowa z przysłanych (na kilka) i jedna biała kupiona (na 2) ;:223 Pierwiosnka ząbkowanego fioletowego mam od pewnej miłej forumki ale rozrasta się natomiast nie sieje, białego dokupiłam tej wiosny i mam nadzieję na kwitnienie za rok :wink: Z tego obleganego to poproszę o zebranie nasion ;:180 wysieje one dobrze się rozmnażają w ten sposób. Cieszę się że udało się pobyć 2 godziny Wam i czworonogom, ale może niedługo będzie ciepło to godziny się wydłużą ;:196 Dobrej soboty ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko śliczne te pierwiosnki, no i ten "oblegany" kolorek ma śliczny, a to, że mróz Was ominął to dobra wiadomość i niech tak juz będzie ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w sobotnie popołudnie! :wit
Pogoda w kratkę. Przed południem głównie słoneczna, choć wietrzna, wobec czego spędziliśmy ten czas na działce.
Po południu naprzemiennie deszcz i słońce, ale w ciepłym mieszkaniu nic sobie z tego nie robię.
Trochę przeraża mnie spadająca w dość szybkim tempie temperatura powietrza. W tym momencie na moim balkonie jest tylko 9* na plusie. Znowu będę paliła znicze w foliaczkach.
W słonku pootwierały się niektóre narcyzy, dzięki czemu mogłam zobaczyć, czy sadzone jesienią cebule były prawidłowo opisane.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aguniu [jagusia] - nie mam wiedzy na temat ewentualnego powtarzania kwitnienia przez pierwiosnki ząbkowane. ;:218 Nigdy wcześniej takich nie miałam.

Obrazek

Tereniu [TerDob] - dziękuję w imieniu moich kwiatuszków. ;:196
Bardzo mi żal Twoich przytłoczonych śniegiem. ;:174
Mam nadzieję, że pokażą jeszcze swoje piękne oblicza. ;:108
Weekend zaczął się u mnie dobrze i ze słońcem. Dziękuję ;:180 i wzajemnie życzę Ci dużo ;:3

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - piękna jak piękna, ale z pewnością dużo lepsza niż pod śniegiem. ;:303
Szczerze współczuję przeżyć związanych z troską o zaśnieżone czy też zmrożone roślinki. ;:168
Wierzę, że Tobie również słoneczko zaświeciło bądź zaświeci, czego życzę Tobie i Twoim roślinkom z całego ;:167

Obrazek

Marysiu [Maska] - ja też wiele razy wprowadzałam sasanki na rabaty. Udało się, ale rozrastać się nie chcą. Na szczęście pozwalają się wysiewać, choć z maleńkim sukcesem. W końcu dochowam się może większej ich ilości. ;:218
Mam dwie kępki tego pierwiosnka, a była jedna, a to może znaczyć, że przychówek jest z nasion.
Spokojnie mogę jeszcze podzielić kępkę. ;:108
Sobota minęła czy raczej mija całkiem sympatycznie. Dziękuję. ;:196

Obrazek

Iwonko [00..] - dobre określenie prymuli: 'oblegana' ;:306
Od dziś tak ją będę nazywała. Ponoć się rozsiewa, więc będę w stanie zlikwidować oblężenie. :tan
Obawiam się, że g'woli sprawiedliwości i na moje rabaty dziadzio mróz zawita. ;:202 Kto wie, czy nie dzisiejszej nocy. ;:218
Jednak wolałabym, by Twoje (i nie tylko Twoje) życzenie się spełniło. ;:108 Dziękuję. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie nie dało rady dzisiaj nawet pomyśleć o wyjeździe na działkę, na zakupy wybierałam się całe do południe... Deszcz,zimnica,ciemnica...Obrazek Wybrałam się w samo południe okutana w zimową kurtkę z kapturem..Wnet wyszło ;:3 ugrzałam się okrutnie! Obrazek
Na termometrze za oknem zrobiło się 13*//Ale aura nie sprzyjała, zimny wiatr a eM z zapaleniem krtani... :roll:
Dobrze, że wczoraj zaplanowałam krótki wypad, we wtorek ma być u mnie 16*a potem znowu ;:222
Trudno wyczuć tę pogodę... :roll: Zazdroszczę Lucynko, że mogłaś pobyć jednak dłużej na działce! ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Chciałam nieśmiało zauważyć, że nazwa oblegany została opatentowana przeze mnie :;230 Lucynko wystarczy nasionka.
W sprawie ząbkowanego nigdy nie powtórzył kwitnienia jak inne kwitną przed zimą to on zawsze dopiero wiosną :D
Po zachodzie słońca coś pokropiło to nie wiadomo co noc przyniesie, ale w prognozie jest bardzo niska odczuwalna więc włókniny wróciły na siewki...znicz nie zapaliłam, ale szklarenkę szczelnie zamknęłam ;:oj
Lucynko! Dobrej nocy i fajnych snów ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oczywiście Marysiu, wziełam w cudzysłów, bo właśnie ją tak nazwałaś ;:215
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko ,czy dobrze zrozumiałam ,że ząbkowanego pozyskałaś z nasion ,jeśli tak to będę szukała nasion ,bo okrutnie mi się podobają.Narcyzki prześliczne ,jednak cebulowe mają wiele uroku ;:215 ;:215 .Dzisiaj też na działkę nie pojechałam ,rowerem pewnie zmieniłabym się w sopel ,koszmar.
Pozdrawiam ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Uśmiałam się z Twojego "tylko 9*" do łez ;:306 Po moich ostatnich zimnych dniach, dla mnie dzisiejsze 9* to było"aż" 9* :;230 Do tego świeciło słoneczko, po prostu prawie upał. Ale kurtki nie rozpięłam i nawet założyłam rękawiczki.
Śliczne masz narcyzki, moje chyba niezgodne z tym, co chciałam kupić ;:222
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko piękne narcyzy i tulipany w ;:3 Ja miałam tylko 3 narcyzy żółte trąbkowe, w jesieni będę szukać tych białych "babcinych" Słonecznej niedzieli ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Na moim termometrze już tylko 7*. Na IX piętrze!
Zaczynam się bać. ;:202

Maryniu - zaiste dziwna ta pogoda. :shock:
Trudno się dostosować. ;:222 U nas jak dotąd nie było tak źle, ale przecież wszystko jeszcze przede mną. ;:7
Dzisiaj istotnie dało się żyć i zgrzeszyłabym, gdybym narzekała. ;:108

Obrazek

Marysiu [Maska] - czy można od Ciebie wykupić ten patent, że tak nieśmiało zapytam. :)
Niech sobie ten ząbkowany nie powtarza, ważne że ładnie kwitnie wiosną. :tan
Dziękuję i wzajemnie spokojnej nocy życzę, ;:196 a na jutro dużo ciepłego słoneczka.

Obrazek

Iwonko [00..] - widzisz, a ja popełniłam wykroczenie, a może nawet przestępstwo. Wszak przywłaszczyłam sobie cudzą myśl naukową. ;:171

Obrazek

Tereniu [tencia] - dobrze zrozumiałaś, z tym że siałam mix nasion, wśród których znalazło się dużo pierwiosnka ząbkowanego. ;:108 Już wiem, że sam się nie rozsiewa, ale za to rozrasta się, więc myślę, że będzie czym się dzielić. :tan
Może jutro pogoda pozwoli Ci na wyprawę na działeczkę, czego szczerze Ci życzę. ;:196

Obrazek

Iwonko1 - Ty się nie śmiej, kochana, bo gdy na moim piętrze, w dodatku w osłoniętej od wiatru loggi jest (*, to na dole o 5 mniej. Teraz mam 7*, to na dole tylko 2, a do rana daleko. ;:oj
Niech Ci jutro ciepłe ;:3 poświeci i ogrzeje zziębnięte rączki ;:167 oraz roślinki. ;:167
Moje narcyzy zgodne z moim zaopatrzeniem, nawet wielokwiatowe, które dopiero zabierają się do kwitnienia.

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - niełatwo znaleźć babcine odmiany narcyzów. :cry:
A one są takie cudnie pachnące. ;:63
Tobie również dużo słoneczka życzę. ;:3 ;:196

Obrazek

Wspaniałej, pełnej słońca, cieplutkiej, prawdziwie wiosennej niedzieli Wszystkim Wam z całego serca życzę

Obrazek
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Ja u nas w sklepie widziałam tylko nasionka zwykłych pierwiosnków,chyba mam kiepsko zaopatrzone sąsiedztwo. Na termometrze może być 9*ale do wiatru jest lodowato -ha swoją szklarnię znowu wniosłam do domu ;:224 .Śliczne narcyzy zwłaszcza te pierwsze ;:303
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Ja podobnie, jak Iwonka ;:306 +9 ;:306 . U mnie jak wiatr zawiał to miałam dziś wrażenie, że jest -10 ;:306
Piękne narcyzki ;:138 ;:138 ;:138
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko jak nam niewiele potrzeba, :D trochę słońca, praca na rabatkach i już dusza się raduje. :tan Dziękuję, że chcesz się dzielić szafirkami. ;:196 W sklepach koło mnie są, ale stale się zastanawiam nad sadzeniem, żeby nie karmić gryzoni. ;:131 Do jesieni przemyślę zakupy. :wink: Narcyzy masz śliczne. ;:oj Moje babcine w tym roku słabo kwitną. Dobrej niedzieli. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”