Alu to ciekawe co piszesz o znikaniu niedzielonych kęp pierwiosnków. Będę miała to na uwadze i na wszelki wypadek podzielę swoje.
Rozumiem, że Mariusz mógł zostać oszukany przez producentów. Ale nie rozumiem dlaczego nie reklamował roślin i nas o tym fakcie nie poinformował. Zaraz jak otrzymałam sadzonki, dzwoniłam do niego i sugerowałam, że coś nie
halo z tymi pierwiosnkami. Zapierał się, że wszystko jest w porządku.
Marysiu pierwiosnek Belarina 'Valentine' jest wyjątkowy. Pięknie wyglądają te jego upchane bukieciki. Mam dwie kępy tej rośliny. Muszę, za radą Ali, podzielić je.
U mnie od rana sypie gęsty, mokry śnieg. Wszystko ugina się pod jego ciężarem. Obawiam się, że kwitnących tulipanów, serduszek już nie zobaczę w tym roku.
Witaj
Aniu. Cieszę się z Twojej wizyty i pochwał. Zapraszam do kolejnych odwiedzin.
Moje pierwiosnki pochodzą z różnych sklepów internetowych i marketów. Szczegóły podam Ci na PW.
Florianie dziękuję za miłe słowa. Mój pierwiosnek różowy bardzo się rozrósł. Muszę go podzielić. Może skusisz się na jeszcze jedno podejście do tej rośliny?
Kwitnieniem kosaćca sama byłam zaskoczona. O mały włos nie przegapiłam tego faktu. Wczoraj widziałam kolejny na wpół rozwinięty pąk następnego iryska. Nie zrobiłam mu zdjęcia i teraz żałuję. Śnieg pewnie zniekształci jego kwiat.
Izuniu a może i Ty się skusisz na kolejne podejście do pierwiosnka różowego?
Masz szczęście, że chociaż jedna prymula od Mariusz zgadza się odmianowo. U mnie wszystkie okazały się pomyłkami.
Z niedzieli na poniedziałek i u nas
grasował przymrozek. Dostało się od niego niektórym moim liliom i funkiom.
Jestem mocno zniesmaczona tą pogodą. Nie miałam czasu na okrycie wrażliwych roślin i teraz z przerażeniem czekam co ujrzę po stopnieniu śniegu.
Pierwiosnek 'Hose in Hose' (podwójny kwiat)
Pierwiosnek bezłodygowy Belarina 'Cobalt Blue'
Pierwiosnek 'Strong Beer'
Pierwiosnek 'Ken Dearman'
Pierwiosnek 'Mark Viette'
Pierwiosnek bezłodygowy Belarina 'Dawn Ansell'