Ogród H 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród H 11

Post »

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Uwielbiam jabłka. Te wyglądają na wyjątkowo smaczne. A ilość ;:333. Zdrowe i smaczne.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zrób z kilku jabłek ocet. A wiosną na tym occie zrobisz tonik różany. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Dorotko, pomysł z octem jabłkowym brzmi świetnie, tym bardziej, że słyszałam o właściwościach octu jabłkowego jako substancji wspomagającej redukcję masy ciała. A masę mam. :wit

Małgosiu, czerwone jabłka są bardzo soczyste,kwaskowate i twarde i znikają w okamgnieniu. Ja kibicuję spożywaniu... sama degustuję sporadycznie. A jakie są cudne po wypolerowaniu :wit

Obrazek

Ten batonik się przybłąkał... ;:223
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Ostatnie chwile w ogrodzie...Wykopywanie i sadzenie. Ciężka sobota, ziemia kamienna, naharowaliśmy się z Małżonerm solidnie ale cebule uratowane i obsychają w foliowcu. To dalie, irysy, pacioreczniki, mieczyki.
Mam nadzieję , że w tym tygodniu nie będzie przymrozków i zdążę je przewieźć w odpowiednie miejsce. Dosadziłam ostatnie żonkile, tulipany i narcyze. I tu nie jestem pewna czy głębokość sadzenia była odpowiednia ;:174 Wiosna pokaże ;:185

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Uplotłam wianek.

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękny ten wianek. Ja robię (już tydzień :;230 ) taki z szyszek.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wianek piękny :) a i ogród też. Mnie bardzo się podoba taki jesienny, z końca sezonu, mało zielony. Ma swój urok. Zbiory moim zdaniem naprawdę piękne mieliście i wcale nie takie małe ( nie mam na myśli jabłek :) ) Może jednak nie likwiduj roślinności i nie siej samej trawy. Zanudzisz się przy koszeniu :lol: A tak poważnie to szkoda byłoby takiego ładnego, prawdziwego ogrodu :)
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Dziewczyny , dziękuję za miłe słowa ;:138

Kolejny przedwieczorny ;:223 wypad do ogrodu. Tak się składa, że w ostatnim czasie tylko dni robocze możemy przeznaczyć na prace w ogrodzie. Wpadamy jak szaleni, coś tam uszczkniemy, coś zgrabimy i noc przychodzi. Dobrze, że są świeczki,,, :wink:

Obrazek

Nie ma jesieni bez zupy dyniowej... Uwielbiam zupę krem z dyni. Mogę ją jeść codziennie, przez całą jesień i nigdy nie mam dość:) Tak więc gotuję, miksuję i jem. A reszta rodziny patrzy na mnie ze zgrozą.. :wink:

Obrazek Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Joanna Sz pisze:

Nie ma jesieni bez zupy dyniowej... Uwielbiam zupę krem z dyni. Mogę ją jeść codziennie, przez całą jesień i nigdy nie mam dość:) Tak więc gotuję, miksuję i jem. A reszta rodziny patrzy na mnie ze zgrozą.. :wink:
Na mnie tak samo rodzinka spogląda jak wcinam dyniową :lol:
Wianek uroczy. Czy zachował kolor?
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak dobrze, że się pojawiłaś, Asiu :) Nastrojowo wygląda ogrodowy domek ;:63
Dyniową też lubię, ale ile domów tyle sposobów na dyniową, czyli dobrze :) U nas ostatnio hitem jest dyniowa z cieciorką, przyprawiona na sposób hinduski.

Co robicie w ogrodzie? Sprzątanie czy jeszcze sadzicie coś?
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Małgosiu, hortensje jeszcze nie wyblakły ale są suche, kruche i przy każdym dotknięciu obsypują się więc zabrałam go do szkoły i zawiesiłam w gabinecie. Jest podziwiany z daleka :D .
Z rozmów z koleżankami wywnioskowałam, że zupa dyniowa nie cieszy się zainteresowaniem w środowisku męskim- rozumiem : łowy i mięcho :lol: Wyjątkiem jest mój szef "prawie" weganin -wcina każdą ilość dyniówki przynoszonej przez wielbiące go nauczycielki :heja Też dwa razy niosłam. :tan

Witaj Lemonko :wit Pochlebnie określiłaś naszą chatkę, która o tej porze roku bardziej straszy niż zachęca. Ale skoro zauważyłaś jej urok to może powinniśmy jeździć do H11 ciemną porą ? :lol: Właściwie to zakończyliśmy prace ogrodowe, jeszcze należałoby zgrabić liście wyjątkowo długo tkwiące na drzewach ale cóż... Brakuje nam czasu i sił na popołudniowe wyjazdy. Najważniejsze, że zdążyliśmy wykopać dalie, pacioreczniki i mieczyki i posadziliśmycebule wiosenne. Dosuszam wykopane bulwy w w domu ;:223. Potem pójdą do znajomej, która ma odpowiednie warunki do ich przechowania i ludzką postawę wobec marudzenia mego. Co do cieciorki i dyni, hinduski wariant brzmi cudnie ;:138 . Wiem co mówię bo od czasu do czasu wędrujemy do Bombaju- restauracji hinduskiej i konsumujemy co nieco ;:170 ostatnio zestaw :uczta maharadży :lol:
Moje spotkania z cieciorką nastąpiły pierwszy raz w życiu tej jesieni ; cieciorka z puszki była składnikiem sałatki oraz zupy wegańskiej, tym razem przytachanej do szkoły przez edukującego nas w temacie zdrowego jedzenia, szefa. Smakowała.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joanno, jak ma się Twoja wiosna działkowa? ;:3 Sezon balkonowy rozpoczęłaś więc przybiegłam szybciutko tutaj zobaczyć co się dzieje w jednym z moich ulubionych ogrodów :D
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Jakie to miłe uczucie usłyszeć, że jest się w grupie ulubionych ogrodów ;:138
Zapraszam Cię Lemonko do siebie...
Pogoda nikczemna ale kradniemy chwile i wpadamy na ogród po zajęciach przede wszystkim po to by cieszyć oko rozkwitającymi roślinami. A to dopiero poczatek :) Pegeer jeszcze niegotowy :wink:
Obiecujemy sobie, że w tym roku na polu będą tylko kabaczki i ogórki ! No i może zioła...Na pewno nie będzie marchwi, buraków, pietruszki , porów i cebuli bo nasza gleba nawet takim bohaterskim warzywom nie służy. Planujemy za to dokupić kilka sadzonek borówki amerykańskiej.
Zaraz po Wielkanocy musimy wkopać dalie i kanny bo kiełkują. Planowaliśmy zrobić to w tym tygodniu ale straszą przymrozkami ;:223 więc poczekamy...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Nareszcie Asiu pokazujesz wiosenne widoczki ;:138 . Czemu warzywka nie rosną ,masz tam piaseczek czy jakieś inne problemy?
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest! ;:138 Nareszcie! :D Już bardzo kwiatowe widoki masz. Tulipany kwitną ;:oj U mnie jeszcze nie. A te przymrozki mające nadejść mnie też straszą. Okropna pogoda tej wiosny jest. Teraz mam trochę wolnego to nadrobiłabym prace na działce, ale ciągle deszcz i zimnica. Szkoda.
Żałuję, że warzywek będzie mniej u Ciebie. No, ale jak nie chcą rosnąć to rzeczywiście lepiej posadzić to co rośnie dobrze :) Borówka amerykańska to chyba wdzięczny krzaczek. Też myślę nad nią. Trzeba przynajmniej dwa posadzić? I dać zakwaszoną glebę?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”