olgawro pisze:Witaj na forum opisz coś więcej o sobie i działeczce

Dzień dobry Olgo- Pani Olgo?
Mieszkam w Szczecinie, jestem nauczycielką i wbrew temu co jeszcze rok temu sądziłam w temacie ogródków działkowych, posiadanie Ogrodu H 11 uszczęsliwia mnie i "wypiera energię" związaną z pracą w gimnazjum.
Ogródek nabyłam w sposób przypadkowy. Zostałam zaproszona przez bliskich znajomych do obejrzenia terenu w pobliżu ich ogródka ROD. Byłam sceptycznie nastawiona do perspektywy zostania działkowiczką, jednak widok kawałka sadu w mieście zauroczył mnie, do tego kwiaty, chaszcze, stary świerk, malutki domeczek i i szklarenka .... jednym słowem podczas pierwszej wizyty na działce podpisaliśmy umowę zakupu. Koncepcja ogródka, jego usytuowanie, nasadzenia, kolorystyka roślin odpowiadają moim gustom /chyba nadawałyśmy z poprzednią właścicielką na podobnych falach:).
Nasz Ogród H 11 to taki kawałeczek wsi, nieduży, 370 m, drzewa owocowe, kwiaty pospolite, warzywa, chaszcze i trawa z mnogością stokrotek. Nie wprowadziłam do ogrodu wielu zmian, raczej odnawiamy, odświeżamy, pielęgnujemy nie odmieniamy. Jest nam tu dobrze.
Tak odświeżaliśmy domek...Zachowałam tylko jedno zdjęcie wnętrza zastanego.... elewację też doprawiłam szczyptą błękitu...