Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ;:167 Ciepłych i pełnych radości Świąt Wielkiej Nocy. ;:167 Z tulipankami to tak jakoś samo wyszło. Tej wiosny przesadziłam z
sadzonkami pomidorów, jeszcze miesiąc do wysadzania pomidorów do gruntu a moje pomidory mają już 50cm musiałam do każdego pomidorka dać podpórki z bambusowych patyczków ;:oj nie mam gdzie tego trzymać, mam w domu pomidorowy las ;:306

Elizabetko ;:167 Smacznej szynki i jajeczka W ten świąteczny ranek, A w koszyczku wielkanocnym Samych niespodzianek. ;:167
Dziś zrobiłam obchód po ogrodzie, znalazłam tylko jednego kwitnącego szafirka, to jakieś zmarzlaki boją się zimna :;230

Aniu, ;:167 Kolorowych pisanek, pudrowanych babek, lukrowanych mazurków oraz stołu obfitującego w świąteczne smakołyki i mokrego Dyngusa ;:167 Laur ładnie się rozrośnie , tylko pamiętaj na zimę musisz przechowywać go w domu, to typowy zmarzluch :;230

Ewuniu, ;:167 Kurczaczków zielonych, Baranków czerwonych, Bazi różowych, Pisanek kolorowych, Dyngusa tęczowego I wszystkiego dobrego! ;:167 Nóżka,coraz lepiej, boli jak troszkę przesadzę z chodzeniem . Do kuchni kazałam sobie znieść ze strychu,stołek na
kółkach i problem w kuchni, rozwiązałam jeżdżąc :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli ja chyba przypadkiem dobrze zrobilam, że wysiałam swoje pomidorki tak późno
U mnie dopiero co powschodziły
Myślę, że za jakiś tydzień będe pikowała
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jak widać, potrzeba matką wynalazku! Kuchnia , zaraz po ogrodzie, to nasz drugi świat. Nie wyobrażamy sobie naszej kuchni bez nas, prawda? Kto tak dobrze wszystko zrobi, jeśli my nie będziemy mieć wszystkiego na oku? Mam nadzieję, że święta pozwoliły Ci wypocząć! Wracaj do zdrowia, bo za dwa tygodnie ma być cieplutko! Chyba, że będziesz jeździła po ogródku na wózeczku. Bo przecież musisz wszystko dopilnować :;230
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Dziękuję za życzenia Wandziu. ;:196
No popatrz jakie to cuda się wymyśli żeby mieć wszystko pod kontrolą.
Na pocieszenie powiem, ze moje pomidory w tym roku siałam za wcześnie i czuję, że do 15 maja mnie całkiem zarosną. ;:306
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, pomidorki jeszcze urosną,moje pomidorki domagają się słońca ;:3 codziennie muszę je odwracać, bo sie wyginają a tu, na
najbliższe dni nie zapowiadają słonka. ;:223 tylko śnieg i temperaturę nocna odczuwalną nawet do -7 ;:145 róże mają listki pożółkłe
z zimna a róża Dortmund ma zielone pędy ale jeszcze nie puszcza oczek jeszcze śpi ;:19 Forsycja nie zakwitła tylko puszcza listki. :(

Ewuniu, masz racje że potrzeba jest matką wynalazku ;:306 co mogłam to zrobiłam, też mi sie wydawało że w kuchni nie może mnie zabraknąć ale byłam mile zaskoczona, Młodzi pokazali sie z najlepszej strony . Przygotowali świąteczny obiad , wszystko wypadło idealnie ;:333 Czasem warto zaufać młodym. ;:138 Święta, suto zastawione stoły a boczki mi rosną :;230

Elizabetko, już będę miała nauczkę i nie będę tak wcześnie siała pomidory. Siedzę na fotelu, co jakiś czas zerkam w okno a tu
od samego rana sypie śnieg, zimno, świerki już robią sie białe ;:131 a tak by sie chciało wyjść na polko ;:3

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Wandziu..twój widoczek przypomina bardziej listopadowy, z tą pogodą to strach się bać. :roll: U mnie także pobieliło ale zaraz znikało. Niestety najbliższe dni będą dla nas nerwowe oby to co już wypuściło nie zmarzło. :wink: U mnie róże mają już listki, zmarzły zimą ledwo odbiły..czyżby znów miały zmarznąć. Miejmy nadzieję że zapowiadane większe przymrozki nas ominął , a małe nie zaszkodzą. ;:173
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu, na południu wiosna nas nie rozpieszcza, zimno, mokro a teraz na dodatek śnieg . W nocy na naszym terenie zapowiadają
przymrozki od -1 do -6 ;:145 Róże bardzo ucierpiały zima a teraz boję sie ze przymrozki uszkodzą młode pędy ;:223 U mnie róże
bardzo słabo puszczają co niektóre mają małe listki a pozostałe małe oczka , te różyczki tęsknią do słonka ;:3 W pierwszy dzień
świąt byłam w Kieleckim i tam widać różnice, roślinki są bardziej rozwinięte, ale i do mnie wiosna też przyjdzie, oby tylko przymrozki nie uszkodziły róż bo śliw i czereśni już chyba nie będzie ;:145
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OCH TA WIOSNA :!: Tęsknota za wiosną

A ja już marzę o wiośnie.
Słońcu w oknie zamiast budzika,
gdy z blaskiem pierwszych promieni
zmęczenie i senność znika
A ja pragnę już dni cieplejszych.
Śpiewu ptaków przy rannej kawie,
bazi na wierzbie, kotów na płotach,
morza stokrotek w zielonej trawie.
A ja chciałbym o zimie zapomnieć.
Niechaj zabiera swe suknie białe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wandziu Ty to masz wiosnę i nawet wiosenny śnieg, bo u mnie pełna zima a niby w jednym powiecie mieszkamy! Właśnie sobie przypomniałam, że kiedyś siałam rzeżuchę :D
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Córka jeździ do pracy do Krakowa i mówi że już za Rudawą jest więcej śniegu a to zaledwie 12 km ;:131
Marysiu boje sie tych dwóch nadchodzących nocy bo zapowiadają minusowe temperatury ;:145 Clematisy na balkonie
owinęłam kocem, ale róż na pergolach nie jestem w stanie z moją nogą , niestety moja Córka pojechała na delegacje wróci
w piątek ;:131 trudno może młode pędy róż nie zmarzną ;:168 Rzeżuchę lubię do kanapek :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wandziu u Ciebie tylko poprószyło a u mnie śniegu napadało co niemiara ;:222 .Nawet nie byłam dzisiaj na ogródku, bo nie ma co zaglądać na takie widoki .Niestety co ma być to będzie .Mam nadzieję ,że patyczkom nie zagrożą te spadki temperatur, bo większość ma już listki .Niech się dzieje co chce, ale niech już ta pogoda się unormuje.Dobrze ,ze masz taki stołeczek na kółkach to zawsze lżej będzie nodze.Zdróweczka i ;:3
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To niezbyt dobra wiadomośc o tym śniegu
W dodatku zawsze mi sie wydawało, że to u mnie jest opóźniony rozwój roślin, a tu czytam, że forsycja jeszcze nie zakwitła a u mnie już od ponad tygodnia kwitnie na całego
Biegun zimna Ci sie trafił?
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu :wit przez dwa dni mam,, luz bluz,, lodówka pełna, chata pusta , tylko Ja , kot i pies , szkoda że nie ma słonka i jest zimno,
bo bym pobuszowała cały dzień w ogrodzie a została mi tylko książka i komputer. Roślinki, co ma być to będzie, głową muru
nie przebije a wiosna w końcu do nas przyjdzie ;:3

Gosiu, masz racje prawdziwy biegun zimna mi się trafił a ja tak uwielbiam słońce i upały ;:3 mieszkam w kotlinie w najniższym
punkcie doliny, jak przychodzą przymrozki na zimną Zośkę , w ogrodzie mam orzecha włoskiego zmrożonego , liście czarne a mam drugiego orzecha na działce ulokowanej w połowie wzniesienia, tam fala przymrozków praktycznie nie dociera i orzechy mam tylko z działki.
Śnieg wiosną to jeszcze nie tragedia, gorszy jest mróz ;:131 Gosiu, makabryczny jest zimowy smog , dolina jest okryta zawiesiną pyłów
trzeba solidnego wiatru aby to rozpędził ;:145
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ochhhh taka laba superowa, wolna chata, bez obowiązków a tu taki pech ;:222 Masz okazję chociaż nadrobić z lekturami :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”