Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Dziewczyny bardzo dziękuje za ostrzeżenie :D To gdzie mogę go posadzić przetacznik ? Muszę go mieć w ogrodzie :lol:
Soniu nie wiem co porobiło się z tą pogodą, najgorsze jest to, że w przyszłym tygodniu ma być jeszcze zimniej.
Wiosna gwałtownie zahamowała a tu przecież połowę kwietnia mamy :roll:
U mnie też klon palmowy przezimował ;:138 Chyba jest nawet taki sam :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Agnieszko dostałam klona od zaprzyjaźnionej ogrodniczki, nawet nie wiem jaka to odmiana. :) Nie wierzyłam, że przeżyje, bo poprzednie padały. Jak przetrwa kolejną zimę, pomyślę o nazwaniu. ;:108 Tulipan, to chyba podróbka Angeliqe. ;:218 Rośnie w małych doniczkach, jest niski i ma dość małe kwiaty. Niestety dla mnie zapach jest niewyczuwalny.

Obrazek

Seba Znasz nazwę klonu, mój NN. :D Narzekamy na zimno, ale to kwiecień, w 2012 roku padał śnieg. ;:108 Myślę, że przymrozki mogą narobić strat w ogrodzie, ale jak nie mam na coś wpływu ;:131 Parę roślin można okryć, ale wszystkich wrażliwych nie da rady. Może posadź tego chwasta ;:224 w dużej donicy, przekonasz się na ile spełni twoje oczekiwania. Jest tyle ładnych przetaczników. ;:173 Masz jakieś odmianowe? U mnie niebieskie

Obrazek Obrazek

i różowy.

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu co to jest na drugim zdjęciu obok sasanek? Mam od Ciebie i nie pamiętam ;:173
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dzisiejszy przymrozek zrobił mi psikusa i zmroził kwiaty hortensji w donicy ;:222
Mieszkam w miejscu, w którym o przymrozek bardzo łatwo :roll:
Kupowałem te dwa klony : https://www.google.pl/search?q=klon+pal ... 66&bih=653 i https://www.google.pl/search?q=klon+pal ... 66&bih=653 Tylko nie wie, który jest który ;:306
Odmianowych przetaczników nie mam, na razie musi mi wystarczyć polny ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Seba ja nie mam kompletnie pomysłu gdzie by tego przetacznika posadzić. :roll: Zostaw go lepiej na łące. ;:224

Soniu mówisz, że to nie Angelique? Moje też widzę, że niziutkie będą. ;:224
Przetaczników miałam się pozbyć ale już sama nie wiem... patrzę na zdjęcia Twoich i mam ochotę dać im kolejną szansę. ;:131
Ciepełka Tobie i sobie życzę, bo rzeczywiście pogoda straszy. :roll:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu to runianka japońska, zimozielona. Ładnie się rozrasta i zadarnia powierzchnię, ale potrzebuje cienistego miejsca. ;:108

Seba dzięki, ;:196 poprzyglądam się klonom. To już masz przetaczniki odmianowe. :wink: Współczuję. ;:168 Dlatego właśnie odpuściłam sobie hortensje ogrodowe, jeden przymrozek i masz ładne liście cały rok. ;:174

Aniu sama nie wiem, na ile to Angelique. ;:218 Wykopię w tym roku i posadzę w donicy na schody, wtedy łatwiej dopilnować z nawożeniem. Różowy przetacznik jest zdecydowanie wart sadzenia. Nie ogołaca się dołem, a przede wszystkim ma 20-25 cm wysokości. ;:215 Wysokie przesadziłam za inne byliny i nie straszą szarymi dolnymi liśćmi.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Dziewczyny ale Angelique w opisach ma waśnie bardzo niski wzrost, 30-40 cm. I takie ma na zdjęciach seledynowe przebarwienie na zewnętrznych płatkach, właśnie jak u Ciebie, Soniu.
Mówisz, ze nie pachnie...hmm, może ciepełka jej trzeba, a może jednak to tylko chwyt reklamowy ;:173
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu u mnie też wietrzycho okrutne, a do tego deszcz zacinał ;:222 Nici z działki, no trudno...za to na balkonie w donicach się dzieje.
Chociaż taka pociecha ;:224 Tulipany niskie bardzo mi się podobają,ale u mnie powyrastały dość spore w donicach.Pewnie wyciągają się w stronę słońca.Klonik super,ja też mam jednego i bardzo go lubię.Trzy lata wstecz w Tesco kupiłam,wzięłam bez przekonania,a on mnie co roku zadziwia.Twoja sasanka piękna ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Soniu, ślicznie wyglądają szafirkowe łany ;:215 U Ciebie wiosna bardziej zaawansowana, bo sporo już kwitnie tulipanów. U mnie dopiero zaczynają pierwsze, a na kolejne to sobie chyba jeszcze sporo poczekam. Pogoda paskudna, a zimnica skutecznie odstrasza nawet od spacerów po ogrodzie. Tylko z deszczu się cieszę, bo u nas już było sucho okrutnie.
Czy gęsiówkę wysiewałaś sama, czy kupiłaś gotową sadzonkę? Mam nasionka i chyba wysieję. Tylko nie wiem czy miejsce w półcieniu będzie dla niej odpowiednie? ;:218
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu bardzo Ci dziękuje ! ;:138 Jesteś wspaniała ;:173 ;:108
Na szczęście hortensja ma tylko przemrożone kwiaty, liście są całe ;:224

Aniu bo wiesz... planuję rabatę z polnymi kwiatami ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu pokazałaś przetaczniki. Takie masz dorodne kępy. ;:oj Z moich dwóch , różowy i niebieski został tylko ten ostatni. Widzę że odbija i ciekawa jestem co pokaże w tym roku bo w zeszłym to był dość marny.Malutki, niziutki. Takie byle co i już też zastanawiałam się nad jego eksmisją. Zasilacz je? Ale przecież na twojej ziemi to wszystko rośnie. ;:180
Obserwuję perowską od ciebie. Na razie cisza... ;:131
Miłego dzionka życzę. U mnie pada. ;:222
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moje przetaczniki też zaginęły po dwóch latach. To ciekawe, że w niektórych ogródkach potrafią tak pięknie i długotrwale rosnąć i kwitnąć, a winnych kompletnie sobie nie radzą.
U mnie też kwitną pierwsze tulipany, ale jest tak zimno i nieprzyjemnie w ogrodzie, że można się nimi zachwycać tylko przez okno. Zresztą są całkowicie stulone. Słońca nam potrzeba!
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Soniu, bardzo się cieszę z zimowania Twojego klonu palmowego (odmiana Atropurpureum :wink: ). Spokojnie możesz próbować inne odmiany dam cynk jak maluchy będą w ofercie sklepu. Powiem Ci, że te Twoje piaski szybciej się nagrzewają bo u mnie listków jeszcze takich nie ma. Cudne te Twoje tulipańce ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu ale masz kępuchy sasanek ;:215 Kwitnące na całego tulipany już ci wybaczyłam :wink: , ale z tymi floksami szydlastymi to już przesadziłaś, foch ;:306
Zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych ;:196
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Bardzo ładne kępy tulipanów , moje słabe w tym roku coraz gorsze cebule sprzedają jeden rok a później prawie nic z nich nie ma . Śliczny kolor sasanki papageno :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”