Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Anka, bardzo podobają mi się rękodzieła Twojego Ema. Proszę przekazać gratulacje. Rozumiem, że pomysł Twój, a wykonanie należało do ślubnego.? :wink:
Uwielbiam klimat takich własnoręcznie wykonanych rzeczy, są jedyne w swoim rodzaju i cieszą długie lata. I są niepowtarzalne.Miałam taki problem ze swoim stołem na taras. Ileż ja sklepów odwiedziłam, ile się naszukałam inspiracji....aż łaskawy los zadziałał. :D
Pająk w domu, szczęście w domu. Nie boję się pająków, wyjątkowo robale nie wzbudzają we mnie obrzydzenia, ale myszowate stwory wywołują atak paniki. ;:224
Hiacynty masz wypasione :uszy
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu w poszukiwaniu różanej ławeczki weszłam do poprzedniego wątku i.... dostałam zawrotu głowy... Rzadko to mówię, ale jestem naprawdę urzeczona Twoim ogrodem. Przecudowne stworzyliście miejsce, pełne urokliwych zakątków. Te dróżki, kamienie, obmurowania, skalniaki, pergole, ten ogrom róż, powojników i innych roślin ślicznie skomponowanych. To kosztowało pewnie nie tylko sporo pracy, ale i fortunę ;:131 Sama wiem, ile tracę na rośliny. W trzy lata, bez pomocy architekta zieleni to naprawdę wyjątkowy talent. Mam się na kim wzorować i gdzie szukać inspiracji, bo mam podobny do Ciebie gust...
Mój mąż sporo mi pomaga, ale chyba aż tak skory do pracy na działce nie jest, szkoda... Może by szybciej udało się osiągnąć to, co sobie zamarzyłam.

To jedna z najpiękniejszych działek ROD, jakie widziałam, naprawdę. ;:180

Jak duży masz areał, że aż tyle udało Ci się wsadzić i jeszcze zostało miejsce na trawę?? :lol:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jasne że stoliczek priorytet ,bo my się tu już doczekać efektu nie możemy ;:65 świetnie wyglądają te deski ,bardzo fajny pomysł na blat ;:215 Zdolnego masz tego M. takie ławy ;:224! ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Twoja hiacyntowa rabatka musi pachnieć niesamowicie ;:138 Ja mam tylko 6-7 w jednym miejscu i tam unosi się upajający zapach, więc tylko mogę sobie wyobrazić co się dzieje u Ciebie. Stolik wyszedł cudny, a jak jeszcze go wykończysz, to naszym zachwytom nie będzie końca. I ławeczki do niego, też jak znalazł. EMowi należą się duże brawa ;:433
Masz obawy, że mogą się nam znudzić tulipany? Sądzę, że to niemożliwe ;:108 Nie mogę się już doczekać :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu stolik świetny. Jak go jeszcze dokończysz to dopiero będzie co chwalić. A te ławy powalające. Pochwały dla eMa... ;:180
Super zdjęcia zmian w ogrodzie...Tyle masz tych tulipanów , że muszę jeszcze się zebrać na jesień i dokupić. Zawsze gdzieś się je upchnie... ;:108 Czy ty je wykopujesz na koniec sezonu?
Ja jeszcze nigdy żadnych nie wykopywałam. Nie chce mi się, jakoś lepiej się sadzi niż wykopuje...
Niektóre widzę że marne , niby kwitną ale z całej kępy tylko parę sztuk i wcale nie duże. Takie chudziny ;:185 te pąki.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit Deszczyk pada i pada. I jakoś nie zanosi się na koniec. Buchnie zielenią, że ho ho po takich opadach. ;:224
No dobra, miałam pokazać stolik po skończonej pracy. Nie wytrzymałam i pochwaliłam się zmienionym blatem. Dziś pokażę, jak to stolik dostał nowe szaty. Teraz jeszcze tylko makijaż w formie dekoracji z decoupage'owych i gotowe!

Eluniu ławek zazdrość, ławek... :wink: Em to maruda. Zawsze musi sobie pogadać. No ale zawsze też pomoże i zrobi com sobie wymarzę. Ach ten mój chłop... ;:167

Obrazek

Seba kości ogonowej sobie mama nie obiła? ;:131
Dziękuję za ciepłe słowa.
Szyszki dostałam od córki. Od razu wiedziałam, gdzie będą pasować jak ulał. :wink:

Obrazek

Aniu -Annes ławki do stolika pod letnią altaną. Do grillowania i biesiadowania. Em zrobił wielki stół rok temu, przy którym siedzieliśmy na fotelach. Teraz są ławki jak od kompletu!
W donicy koło huśtawki rośnie miniaturowy wiciokrzew Chic & Choc 'Inoy 205' , który przyjechał z E-clem z powojnikami zamawianymi zimą.
No widzisz Aniu?! Clematisy z grupy włoskich sobie radzą u Ciebie?! To idź dalej tą drogą! Botanicznego tez polecam. Dopóki nie zobaczyłam na własne oczy, to nie byłam przekonania.

Obrazek

Dominiko Ema mam zdolnego. Nie da się zaprzeczyć. Szyszki są prezentem do mojej córki. Też ogromnie mi się spodobały te ogromne szysze. :wink:

Obrazek

Moniko -Shire a mój Małżonek... hmmm... nie jest źle, naprawdę, ale mógłby jeszcze bardziej. I nawet nie mówię tu o jeszcze większej ilości prac wykonywanych ale o fiole ogrodowym ogólnie pojętym.
Upychanie cebulowych w rabatę hortensjowo-trawiastą jest świetnym pomysłem! Sama tak robiłam. Jak tam miejsce się skończyło to polazłam z cebulami na inne rabaty. ;:224
Wapno dolomitowe może być. Obrazek
Nie wiem czym sobie Kochana zasłużyłam na tyle komplementów ale niezwykle mi miło. Bardzo Ci dziękuję. Ja naprawdę nie robię nic nadzwyczajnego. Po prostu kocham tę moją działeczkę co sił w moim serduchu. I lubię w nią inwestować. Sprawia mi to wiele radości. To fakt.
Metraż? Szczerze? Nie pamiętam. Coś koło 400 metrów.

Obrazek

Ann_85 tak się składa, ze jestem fantastycznym sprawcą zamieszania działkowego. A na co dzień jestem cichą i bardzo spokojną osobą.
Aniu nie wiem czy kiedykolwiek nadejdzie taka chwila, że nie znajdę Emowi nowego zlecenia na działce. Obrazek

Obrazek

kasia100780 -Kasiu ach gdybym miała Twoje areały... Obrazek ... no ale na razie nie mam... Obrazek Na pewno określiłabym ramy ogrodu planując najwyższe piętro, czyli drzewa. Później czas na planowanie kształtu rabat i roślinność na nich... Obrazek Ach... rozmarzyłam się przez Ciebie... Obrazek Widzisz? Nie podśmiewaj się tu ze mnie. Obrazek

Obrazek

Iza ja nie boję się pająków jak te są na zewnątrz. Ba! Nawet ganiam je z aparatem. Jednak pająki w pomieszczeniu działają na mnie... hmmm... piszcząco Obrazek

Obrazek

Małgosiu -PEPSI wyobraź sobie, że ławki to w całości dzieło Ema, od planów po wykonanie. Stoliczek to mój projekt a Ema robota (i też do czasu, bo on mi ino wyciosał drewno. Reszta już moja.) Choć Małż zasugerował, żeby blat był z takich samych kawałków drewna jak stół i ławki, by był jakiś element łączący.
Małgoś a opowiesz historię swojego stolika na taras?
Mój Em zawsze wozi pająka w aucie. I nie daj Boże, by ktokolwiek krzywo spojrzał na jego samochodowego przyjaciela. Mówi, że pająk szczęście mu przynosi podczas jazdy. Coś w tym jest, bo mandatów na szczęście malutko. Obrazek No i cały i bezpieczny. A my z nim. Obrazek

Obrazek

Tolinko i ja nie mogę się doczekac efektu ostatecznego mojego stoliczka z maszyny. Choć jestem już blisko. Zrobiłam już decupage. Obrazek I jestem zachwycona! Obrazek Jeszcze kilka warstw lakieru, srebrno-perłowa przecierka, kilka randek z papierem ściernym i będzie efekt końcowy! Obrazek

Obrazek

Iwonko hiacynty pachną niesamowicie jak słonko świeci. W taką pogodę jak teraz to ja nic nie czuję. Obrazek
Spokojnie jak tylko zakwitną na dobre tulipany będę Was zarzucać zdjęciami. Obrazek

Obrazek

Ola2310 -Olu czy ja wykopuję tulipany pod koniec sezonu? No way! Nie ma mowy! Chyba bym padła trupem! Nie cierpię tego zajęcia. Co więcej sadzenia cebul też nie cierpię. Po prostu poświęcam się dla wiosennego efektu. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I obiecane na początku tego postu następne zdjęcia z kolejnego etapu przerabiania stoliczka:
Farby:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Anka, stoł będzie świetny. Już mi się podoba ;:oj Bardzo fajna ta popękana dziura.

Co to za trawka z tymi pędzelkami śmiesznymi? :lol:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu broń Boże nie podśmiewuje się, ja na serio.
Drzewa pomału kupuję na ramy, krzewy też, bylinki ale to cały czas kropla w morzu.
Stoliczek cudny, jaką farbą malujesz?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza ta trawka to Carex 'Ice Dance'. Bardzo szybko się rozrasta. ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ławy wyjątkowo klimatyczne, ;:138 ściskaj M trzy razy dziennie. ;:167 Blat już piękny, jak się wyżyjesz artystycznie na nim, to nawet sobie nie mogę wyobrazić, jaki będzie cudny. ;:65 Bratkowo-kocimiętkowa obwódka śliczna. ;:215 Ice mnie kusi, czy rozrasta się mocno rozłogami?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu Ice Dance odrasta rozłogami ale nie intensywnie i co najwyżej max 10 cm od głównej kępy. Nie widzę, by było to uciążliwe. Chcesz? Prześlę Ci. Bardzo chętnie się odwdzięczę za Twoje dobre serducho! ;:167 ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko, zobaczywszy prawie zrobiony stolik u Ciebie zrobiło mi się wstyd ;:171 i pogoniłam eMa do pracy :;230 Wreszcie zamontował blat :) Co prawda do końca jeszcze dosyć daleko, ale najważniejsze, że coś się ruszyło w tym temacie. Reszta pewnie po Świętach. Twój stolik wygląda cudnie. Właśnie go pokazałam swojej drugiej połówce. Fachowym okiem spojrzał i kazał pogratulować talentu Twojemu M ;:138 A powiedz jak robisz przycierki?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu początki miałyśmy podobne :D U mnie teraz było całe morze zieleni, teraz są wszystkie możliwe kolory :;230
Stolik i ławki super ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jakiego masz zdolnego m.
Ja od pół roku próbuje namówic swojego na zrobienie donic
I nic
Także ciesz się, że Twój pomarudzi, pomarudzi, ale zrobi
Aniu, nie mogę zrobić nic innego z mojej maszyny, bo ona jest kompletna.
Szkoda mi psuć taką rzecz
Musze po prostu kupić biurko, a ona pójdzie gdzieindziej
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu stolik będzie świetny! ;:108 W takim razie powiedz co robisz , że masz co roku takie dorodne kępy tulipanów? Nawozisz to wiem. Też dałam swoim papu. Ale ty dokupujesz ciągle nowe cebulki to masz ciągle piękne kępki... ;:173 A mnie się zawsze wydaje że nigdzie je już nie zmieszczę jak patrzę na twoje fotki to widzę ,że owszem da się zrobić... ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”