Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

I ja się cieszę, że popadało. ;:215 Żeby tylko teraz tego pieruńsko zimnego wiatru nie było... :oops:
Brico niestety nie ma u nas. Będę więc te śliczne ptaszki odwiedzać u Ciebie. ;:333
Bardzo podobają mi się prymule na obrzeżach rabat. Super.
Bratki i reszta kwiatuchów też oczywiście.
Siły dla Jubilee. I reszy towarzystwa. ;:168
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 śliczne masz już kwiatki ;:oj
Róże pędzą , pewnie po dobrym jedzonku.
Chyba też podsypię swoim obornik w granulkach.
Czarnuszkę raz posiałam i teraz sama już wschodzi.
Aż za gęsto. :lol:
Fajnie wyglądają prymulki w towarzystwie białych tulipanów. ;:138
Też mam takie prymulki ale dopiero zaczynają kwitnąć.
Ten wiatr to chyba szaleje w całym kraju, bo u nas też "głowy urywa".
Chyba mrozów nie będzie, bo tyle już pąków na roślinach.
Chociaż u nas dzisiaj przez chwilę z przelotnym deszczem sypnęło drobnym gradem. ;:202
Pozdrawiam i słoneczka życzę ;:3 .
:wit
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu czasami tak z firmami kurierskimi jest że zawalą swoją robotę. Ale wierze że się roślinki zregenerują :)
Pozdrawiam z Gorzowa :)
Będę wpadać do Ciebie i podziwiać Twoje prześliczne kwiatki!!!
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja mam ten sam problem
Ponownie trzeba przyciąć niektóre róże
Niby ja mam ogród przy domu, a pracuję też tylko w weekendy.
W tygodniu nie mam czasu, ale mam tę przewagę, że chociaż mogę cieszyć oczy widokami, przy codziennym wyjeżdżaniu do pracy i przyjeżdżaniu
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No z tą pogodą to idzie zwariować :evil: U mnie zimnica z wiatrem i deszczem :evil:
Taki drogowskaz o którym piszesz, widziałam kiedyś u Kasi - Robaczka , super to wygląda. Też bym chciała ale w sklepach na razie nie spotkałam ;:185 .
O wątku pomału pomyślowuję, widzę, że twarda sztuka z Ciebie - nie odpuścisz tak łatwo ;:306
Śliczne zdjęcie modrzewia, ja bardzo lubię dotykać te mięciutkie igiełki ;:108 . W ogóle, to ja wszystko muszę dotknąć co mi się podoba, bo bym nie przeżyła :D
Jakbym pokazała Ci moją nową rabatę z różami, to padłabyś ze śmiechu: pasek wyplewionej ziemi pod siatką, kilka sterczących kolczastych kikutów, a wszystko opalikowane tak, jakbym conajmniej bombę tam zakopała i ogrodziła teren żeby nikt nie wchodził ;:306 . Pamiętasz, że mam dwa duże psy? No, to wszystko jasne. . Muszę bronić jakoś moje kolczatki przed tymi skubańcami ;:306
Ps
Cudna kępa kocimiętki ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

No róże bardzo się rwą do życia, Jubilee coś wypuszcza, więc może też się zmobilizuje :wink: Jak tez tak mam z jedną - English Garden, niby dycha, ale słabo :? I też liczę, ze zbiera siły :wink:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wióry rogowe sobie w tym roku odpuściłam, stanowczo za dużo sobie za nie policzyli w tym roku ;:222 I efekt jest taki, że leżą na półce do tej pory. Sypię granulowany obornik, ale my kupiliśmy od razu 40 l. Wydawało się, że to worek bez dna, a okazuje się, że jednak dno ma ;:202 Co prawda jeszcze mam go sporo, ale chyba wszystko w tym roku zużyję ;:108
Pogoda chyba wszędzie taka zwariowana. W poniedziałek było 22 stopnie, a wczoraj po południutylko trzy. Masakra ;:223
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Z rana zaczęło padać i to solidnie,dalej wieje silny wiatr,a i słońce chciało się przebić przez chmury ;:3
Chciałam po południu pojechać posadzić szałwie,ale nie ma mowy,na święta nie chcę się doprawić.
Może i dobrze,że taka pogoda,bo gdyby grzało słonko pewnie miałabym problem,czy szykować się do świąt,czy jechać na działkę.

Aneczka deszczu trzeba,ale żeby nie za dużo:) Ptaszki jadą już do CB:)
Ciekawe na jaki kolorek pomalujesz?
Jubilee słaba od początku,a szkoda,bo takie ma ładne,tęczowe kwiaty ;:224

Obrazek

Krysiu róże dostały i wióry i obornik,mam nadzieję,że się odwdzięczą bujnymi kwiatami ;:333
Czarnuszka to bardzo ciekawa i łatwa roślinka zadarniająca.
Oby tylko mrozik nie przyszedł,śledzę codziennie pogodę,ale jak na razie minusa przy cyferkach nie widziałam. Trzymam kciuki,by i u Ciebie było na plusie.

Obrazek

Piotrze no ja myślę,że szałwie się podniosą, bo jeśli nie to niestety zareklamuję ;:108
Na razie czekam na słonko,którego brak. Wpadaj kiedy chcesz,jak znajdę więcej czasu to odwiedzę Twój wątek.

Obrazek

Gosiu czasami trzeba zrobić poprawki po cięciu. Na szczęście one szybko odrastają.
Ja z kolei gdybym miała ogród koło domu to wiecznie bym chora chodziła,bo bym nie zważała na pogodę i spacerowała wciąż. W domu nawet obiadu bym nie ugotowała,tylko podziwiała,plewiła itd.:)

Obrazek

Werka czytam,że i u Ciebie wiatr sobie hula na całego. Kasi to chyba ktoś na zamówienie zrobił znak z napisem. W sklepach długo nie uświadczysz takich gadżetów, niestety w Polsce nie ma aż tak rozwiniętego działu z ozdobami,ale może i dobrze,bo my możemy być kreatywni i tworzyć nietuzinkowe przedmioty :D
No wiesz ja lubię odwiedzać osoby,które do mnie zaglądają,nie tylko ja czekam na Twój wątek:)
Chętnie zobaczę Twój pas startowy z różami i dwa czteronogi ;:oj
Hmm a modrzewia nie głaskałam,ostatnio sasankę miziałam,bo Sabinka wspomniała,że jest taka milutka i rzeczywiście jak kotek do głaskania:)

Obrazek

Aniu Jubilee C co roku taka słaba,jak się nie ruszy to wymienię ją na lepszy model ;:108
Często jak postraszę to dana róża zbiera siły i coś tam kwitnie. Z Celebration Life ta sama przygoda, dwa kwiaty na cały sezon,a rośnie na widoku.

Obrazek

Iwonka a ja jeden worek złapałam,bo chciałam,aby nowe mieszkanki co przyjechały na wiosnę miały mega start,a i inne skorzystały przy okazji :wink:
No proszę jak kupować to kupować 40 L obornika,a nie marne wiaderko. Dobrze,że mam w zanadrzu humusu także nie załamuję rąk:) U nas teraz około 12 stopni,ale wiatr potęguje chłód ;:303

Obrazek

Klomb różany,tulipanowy,ostróżkowy co tylko dusza zapragnie:)

Obrazek

Mini hiacynty

Obrazek

Czy wisteria ma pąki kwiatowe?

Obrazek

Gabi na przeszpiegach...co dziś przywieźli? Karmę a może nową zabawkę?

Obrazek

Las tulipanów,wejdę i się schowam ;:306

Obrazek

Szałwie wymęczone

Obrazek

Dalie nie wytrzymały zimy,ale nowa daje radę

Obrazek

Najważniejsza ogrodniczka ;:303

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak widzę pąki magnolii, to widzę głowy flamingów :;230 Ale sami powiedzcie, czy nie mam racji? Muszę się przyjrzeć swoje Jubilee, ale ona chyba wygląda jak inne. Tzn, staruje bardzo nisko i na razie pomaleńku. Te sadzone jesienią wyglądają dużo lepiej. Niektóre mają już listeczki, chociaż nie aż takie jak Twoje ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Szałwie to mocne roślinki, odbiją. A jakie kupiłaś, chyba że nie doczytałam :oops:
Ja w ogrodzie stosuję kompost, naturalny obornik koński, ale w tym roku skusiło mnie na wióry. Moje psy miały uciechę, a ja niezłą gimnastykę. :lol:
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Zaglądam nieśmiało Annes (Aniu?) ;:131
Kolejny przecudny ogród, z ogromną przestrzenią, dzikością i przepychem powala mnie na kolana.
Sporo się od forumowiczów muszę nauczyć. :)
Mam ogromne tyły z forum, w zeszłym roku owszem zaglądałam, ale nawet nie miałam czasu odwiedzać wątków, muszę nadrabiać zaległości i w pocie czoła pracować na działce :D

Poczytam uważniej w Święta. A póki co zostawiam ślad i pozdrowienia :D
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szałwie masz z Zielonego Punktu? Coś mi znajome doniczki i napisy :D . Zamawiałam takie same :D
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, poprzez stwierdzenie, że dalie nie wytrzymały zimy, mam rozumieć, że zostawiłaś je w gruncie? :shock:

Ja miałam sporo dalii i wszystkie rozdałam, po posadzeniu róż juz mi nie zostało na nie wszystkie miejsca. Wystarczy, ze będę miała donicowe róże do przezimowania w garażu... ;:131 No i chyba będe się pozbywac roślin, które trzeba wykopywać i przechowywać - mieczyki tez oddałam. Nie mam gdzie trzymać tych wszystkich niezimujacych w gruncie :(
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu szałwie faktycznie wymiętolone ale z pewnością dojdą do siebie.
Śliczne masz hiacynty. Ja ich prawie nie mam. Zostało ze trzy niedobitki a było ich kiedyś sporo. Ubolewam że krótki żywot mają te nasze ukochane cebulowe. :roll:
Jubiler taka wrażliwa? A ja zamówiłam w tym roku dwie :shock:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, nadrobiłam u Ciebie kilka stron...Widziałam nowe róże ;:215 Young Lycidas piękna sadzonka, ta druga także. Oj, będzie co podziwiać w czerwcu :D
Przemalowane ptaszki wyszły prześlicznie ;:138 Ja mam daleko do tego sklepu, więc się nie wybiorę. Będę szukać ładnych ozdób gdzieś bliżej. Szałwie na pewno się podniosą, ale firma kurierska się nie popisała ;:222 Też niedawno obgryzałam paznokcie gdy czekałam cały dzień na dwie paczki z różami. Miały być do 13, a były prawie o 19 :evil:
Jubilee C rzeczywiście coś słabo wygląda. Moja trochę lepiej, ale też bez szału. Coś ona wrażliwa :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”